ΑρχικήUpdatesΤο Facebook αποσύρει κάποιες υπηρεσίες που παρακολουθούσαν την τοποθεσία σας

Το Facebook αποσύρει κάποιες υπηρεσίες που παρακολουθούσαν την τοποθεσία σας

Το Facebook διακόπτει πολλές υπηρεσίες που παρακολουθούσαν την τοποθεσία σας σε πραγματικό χρόνο – συμπεριλαμβανομένων των Nearby Friends, ειδοποιήσεων καιρού, ιστορικού τοποθεσίας και τοποθεσίας στο παρασκήνιο – λόγω «χαμηλής χρήσης». Σε μια ειδοποίηση που εστάλη σε άτομα που έχουν χρησιμοποιήσει τη λειτουργία στο παρελθόν, το Facebook λέει ότι θα σταματήσει τη συλλογή δεδομένων που σχετίζονται με αυτές τις λειτουργίες στις 31 Μαΐου και θα διαγράψει τυχόν αποθηκευμένα δεδομένα την 1η Αυγούστου.

Facebook τοποθεσία

Η μητρική εταιρεία του Facebook Meta επιβεβαίωσε την είδηση ​. “Ενώ καταργούμε ορισμένες λειτουργίες που βασίζονται στην τοποθεσία στο Facebook λόγω χαμηλής χρήσης, οι άνθρωποι εξακολουθούν να μπορούν να χρησιμοποιούν τα Location Services για να διαχειριστούν τον τρόπο συλλογής και χρήσης των πληροφοριών τοποθεσίας τους”, δήλωσε ο εκπρόσωπος Emil Vazquez σε δήλωση που εστάλη μέσω email.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι το Facebook θα σταματήσει εντελώς να συλλέγει δεδομένα τοποθεσίας. Όπως αναφέρεται στο σημείωμά του προς τους χρήστες, το Facebook λέει ότι «θα συνεχίσει να συλλέγει πληροφορίες τοποθεσίας για άλλες εμπειρίες» για να προβάλλει σχετικές διαφημίσεις και check-in τοποθεσίας σύμφωνα με την πολιτική δεδομένων του. Μπορείτε να προβάλετε, να κατεβάσετε ή να διαγράψετε τυχόν δεδομένα τοποθεσίας που έχει αποθηκεύσει η πλατφόρμα στο μενού Settings and Privacy. Διαφορετικά, το Facebook θα διαγράψει αυτόματα τυχόν αποθηκευμένα δεδομένα που σχετίζονται με τις διακοπείσες υπηρεσίες του την 1η Αυγούστου.

Δεν νομίζω ότι είναι πολλοί οι χρήστες που θα στεναχωρηθούν βλέποντας αυτά τα χαρακτηριστικά να εξαφανίζονται. (Δεν φαίνεται ότι πολλοί άνθρωποι βασίζονται στο Facebook για ειδοποιήσεις καιρού αυτές τις μέρες). Το Nearby Friends, το οποίο κυκλοφόρησε το 2014, επέτρεψε στο Facebook app να μοιράζεται την τοποθεσία σας σε πραγματικό χρόνο με τους φίλους σας — και αντίστροφα — με σκοπό να οργανώσει in-person hangouts με άτομα που βρίσκονται κοντά σας. Η δημοτικότητά του όπως είναι κατανοητό μειώθηκε με την πάροδο των χρόνων μετά την επικράτηση παρόμοιων λειτουργιών, όπως το Snap Map του Snapchat και το Find My Friends της Apple.

Δεδομένου ότι το Facebook δεν έχει και την καλύτερη φήμη σε ότι αφορά τη διατήρηση των δεδομένων των χρηστών ασφαλή, είναι στην πραγματικότητα μεγάλη ανακούφιση που το Facebook απαλλάσσεται από αυτές τις λειτουργίες που βασίζονται στην τοποθεσία. Το Facebook άρχισε να επιτρέπει στους χρήστες στο Android να απενεργοποιούν την παρακολούθηση τοποθεσίας στο παρασκήνιο το 2019 μετά από μια αναφορά που αποκάλυψε ότι το Facebook παρακολουθούσε τις τοποθεσίες των χρηστών εάν έκαναν μια «αξιόπιστη» απειλή. (Η Apple επιτρέπει στους χρήστες να απενεργοποιούν την παρακολούθηση τοποθεσίας για συγκεκριμένες εφαρμογές.)

Facebook τοποθεσία

Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες μήνυμα του Facebook προς τους χρήστες εδώ:

Επειδή έχετε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν Nearby Friends, ειδοποιήσεις Weather, Ιστορικό τοποθεσίας ή τοποθεσία στο παρασκήνιο, σας ενημερώνουμε ότι αυτά τα προϊόντα και οι λειτουργίες δεν θα είναι πλέον διαθέσιμα μετά τις 31 Μαΐου 2022. Πληροφορίες που μοιραστήκατε και χρησιμοποιήθηκαν για αυτές τις εμπειρίες, συμπεριλαμβανομένου του Location History και του Background Location, θα σταματήσουν να συλλέγονται μετά τις 31 Μαΐου 2022, ακόμα κι αν τα έχετε ενεργοποιήσει προηγουμένως. Διαφορετικά, το Facebook θα συνεχίσει να συλλέγει πληροφορίες τοποθεσίας για άλλες εμπειρίες, όπως περιγράφεται στην Πολιτική δεδομένων μας.

Ενημερώστε τις ρυθμίσεις σας

Μπορείτε να ενημερώσετε τις τρέχουσες ρυθμίσεις Location History και Background Location στην εφαρμογή Facebook έως τις 31 Μαΐου 2022. Μετά από αυτήν την ημερομηνία, οι ρυθμίσεις θα απενεργοποιηθούν.

Πρόσβαση στο Location History σας

Εάν θέλετε να προβάλετε ή να διαγράψετε το υπάρχον Location History σας, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στις πληροφορίες σας και να πραγματοποιήσετε λήψη των πληροφοριών σας πριν από την 1η Αυγούστου 2022. Μετά από αυτήν την ημερομηνία, εάν δεν κάνετε τίποτα, οι υπάρχουσες πληροφορίες Location History θα διαγραφούν αυτόματα.

Όλες αυτές οι αλλαγές εντοπίστηκαν για πρώτη φορά από τον σύμβουλο κοινωνικής δικτύωσης Matt Navarra όταν παρατήρησε μια ειδοποίηση στην εφαρμογή του.

Facebook τοποθεσία υπηρεσίες παρακολουθούσαν

Πηγή πληροφοριών: theverge.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS