Αρχικήsecurity«Blood is on your hands»: Hackers καταλαμβάνουν τη ρωσική τηλεόραση

«Blood is on your hands»: Hackers καταλαμβάνουν τη ρωσική τηλεόραση

Η Ρωσία συνεχίζει να δέχεται επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, που παραβιάζουν τη ρωσική τηλεόραση για να εμφανίσουν φιλοουκρανικά μηνύματα και καταστρέφουν τον ιστότοπο ροής βίντεο της χώρας, το RuTube.

Δείτε επίσης: Dell, Apple και Netflix δέχονται αγωγές για απόσυρση υπηρεσιών από τη Ρωσία

ρωσική τηλεόραση

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Ρώσου Προέδρου Πούτιν στη στρατιωτική παρέλαση για την «Ημέρα της Νίκης», φιλοουκρανικές ομάδες hacking παραβίασαν τη διαδικτυακή σελίδα προγράμματος της ρωσικής τηλεόρασης, για να εμφανίσουν αντιπολεμικά μηνύματα.

Οι Ρώσοι πολίτες που προσπαθούσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στα τηλεοπτικά προγράμματα μέσω των έξυπνων τηλεοράσεων τους, διάβασαν μηνύματα που κατηγορούσαν το Κρεμλίνο για προπαγάνδα και ότι «το αίμα ήταν στα χέρια τους» για τις πράξεις βίας εναντίον της Ουκρανίας.

Οι μηχανές αναζήτησης που ευρετηριάζουν τηλεοπτικά προγράμματα, όπως η Google ή ακόμα και η Yandex, έπιασαν αυτά τα αντιπολεμικά μηνύματα και τα διέδωσαν παθητικά ακόμη περισσότερο στο διαδίκτυο.

Ο ρωσικός πάροχος περιεχομένου βίντεο RuTube, ανακοίνωσε επίσης ότι ο ιστότοπός του ήταν εκτός σύνδεσης μετά από κυβερνοεπίθεση.

Δείτε ακόμα: Προβλήματα στη διανομή αλκοόλ στη Ρωσία: Υπεύθυνος ο IT Army της Ουκρανίας;

Το RuTube είναι η αντίστοιχη πλατφόρμα του YouTube στη Ρωσία, με περίπου 3 εκατομμύρια επισκέπτες το μήνα και απευθύνεται κυρίως σε ρωσόφωνους επισκέπτες.

Hackers

Στους επισκέπτες εμφανίζεται ένα μήνυμα που αναφέρει ότι “ο ιστότοπος υποβάλλεται σε τεχνικές εργασίες” λόγω επίθεσης. Ωστόσο, η υπηρεσία λέει ότι όλο το περιεχόμενο και τα δεδομένα των χρηστών παραμένουν ασφαλή από τους εισβολείς.

Η κατάσταση είναι η ίδια όταν κάποιος προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση στο RuTue από εφαρμογές για κινητά ή έξυπνες τηλεοράσεις, επομένως φαίνεται οτι πρόκειται για μια κυβερνοεπίθεση σε όλους τους διακομιστές του και όχι μόνο σε συγκεκριμένες πλατφόρμες.

Προς το παρόν, ο μόνος επίσημος τρόπος παρακολούθησης των εξελίξεων σχετικά με την επίθεση στο RuTube είναι μέσω του καναλιού Telegram της πλατφόρμας, το οποίο περιέχει ορισμένες πρόσθετες πληροφορίες.

Δείτε επίσης: Binance: Περιορισμός στις υπηρεσίες της Ρωσίας μετά τις κυρώσεις της ΕΕ

Προηγούμενες δημοσιεύσεις στο Telegram εξηγούν ότι οι ειδικοί που εργάζονται για την αποκατάσταση των συστημάτων του RuTube επιβεβαιώνουν ότι οι hackers δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στα αρχεία βίντεο της υπηρεσίας και ότι παραμένουν άθικτα.

Η επίθεση χαρακτηρίζεται ως “ισχυρή”, ωστόσο ο τύπος της δεν έχει καθοριστεί και το RuTube δεν παρείχε καμία εκτίμηση για το πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάκτησης.

Προς το παρόν, καμία από τις γνωστές ομάδες hacking δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για καμία από τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, επομένως μπορεί να είναι ξένοι παράγοντες, εσωτερικοί αντιφρονούντες ή και τα δύο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS