ΑρχικήinetFTC προς Frontier: Σταματήστε την εξαπάτηση πελατών και αυξήστε την ταχύτητα διαδικτύου

FTC προς Frontier: Σταματήστε την εξαπάτηση πελατών και αυξήστε την ταχύτητα διαδικτύου

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) απαιτεί από τον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου Frontier Communications που εδρεύει στο Connecticut, να σταματήσει να λέει ψέματα στους πελάτες του και να κάνει πράγματα για να προσφέρει πραγματικά την υψηλή ταχύτητα διαδικτύου που υπόσχεται.

Frontier FTC

Σύμφωνα με την εντολή που κατατέθηκε σήμερα στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για την Κεντρική Περιφέρεια της Καλιφόρνια, η Frontier Communications πρέπει να εγκαταστήσει οπτικές ίνες που θα καλύπτουν τις ανάγκες 60.000 κατοικιών στην Καλιφόρνια, μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Δείτε επίσης: Γερμανία ISPs: Έκπτωση στο λογαριασμό αν δεν προσφέρουν τις ταχύτητες Internet που έχουν υποσχεθεί!

Η Frontier καλείται επίσης να παρέχει στους τρέχοντες πελάτες δωρεάν και εύκολες ακυρώσεις συμβολαίων, όταν δεν προσφέρει τις υποσχόμενες ταχύτητες σύνδεσης στο Διαδίκτυο.

Η Frontier είπε ψέματα για τις ταχύτητές της και εξαπάτησε τους πελάτες χρεώνοντας τιμές για υψηλή ταχύτητα, ενώ προσέφερε αργές υπηρεσίες“, δήλωσε ο Samuel Levine, Διευθυντής Προστασίας Καταναλωτών της FTC.

Η σημερινή εντολή απαιτεί από τη Frontier να υποστηρίζει τις αξιώσεις της για υψηλή ταχύτητα. Δίνει, επίσης, στους πελάτες που παρασύρονται από τα ψέματα της Frontier, τη δυνατότητα να εγκαταλείψουν την αργή τους υπηρεσία εύκολα και δωρεάν“.

Δείτε επίσης: FTC: Οι Αμερικανοί το 2021 έχασαν 547 εκατ. $ σε romance scams

Η εντολή της FTC περιλαμβάνει πρόσθετες διατάξεις που θα σταματήσουν τις προηγούμενες ανέντιμες αξιώσεις και συμπεριφορά της Frontier Communications:

  • Aπαιτεί από τη Frontier να τεκμηριώνει τους ισχυρισμούς της για την ταχύτητα του Διαδικτύου σε νέους πελάτες και πελάτες που κάνουν παράπονα και να ενημερώνει τους πελάτες όταν δεν είναι σε θέση να το πράξει·
  • Aπαιτεί από τη Frontier να διασφαλίσει ότι μπορεί να παρέχει τις ταχύτητες υπηρεσιών Διαδικτύου που διαφημίζει, πριν κάνει συμβόλαια και χρεώσει νέους πελάτες.
  • Aπαγορεύει στη Frontier να εγγράφει νέους πελάτες για την υπηρεσία διαδικτύου DSL σε συγκεκριμένες περιοχές όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός χρηστών που μοιράζονται τον ίδιο εξοπλισμό δικτύωσης. Αυτό προκαλεί συμφόρηση με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες διαδικτύου να είναι πιο αργές.
  • H εταιρεία πρέπει να ειδοποιήσει τους υπάρχοντες πελάτες που λαμβάνουν υπηρεσία διαδικτύου DSL με ταχύτητες χαμηλότερες από αυτές που διαφημίζουν. Επιπλέον, αυτοί οι πελάτες θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να αλλάξουν ή να ακυρώσουν την υπηρεσία τους χωρίς χρέωση.
Frontier ταχύτητα διαδικτύου

Αξίζει να σημειωθεί ότι η FTC είχε μηνύσει την Frontier ήδη από το Μάιο του 2021, ισχυριζόμενη ότι ο πάροχος διαδικτύου δεν παρείχε σε πολλούς από τους πελάτες του τις μέγιστες ταχύτητες που είχε υποσχεθεί. Κάποιοι πελάτες είχαν κάνει καταγγελίες για τις υπηρεσίες κακής ποιότητας της Frontier. Το χειρότερο είναι ότι οι πελάτες στην περιοχή δεν έχουν τη δυνατότητα να μεταβούν σε άλλο πάροχο για να εξασφαλίσουν καλύτερο Internet.

Δείτε επίσης: COSMOTE: Δωρεάν αναβάθμιση ταχυτήτων και για τις εταιρικές συνδέσεις Dedicated Internet Access (DIA)

Η καταγγελία ισχυρίζεται ότι η Frontier παραβίασε τον νόμο της FTC και διάφορους κρατικούς νόμους παραποιώντας τις ταχύτητες της υπηρεσίας Διαδικτύου που θα παρείχε στους καταναλωτές και συμμετείχε σε αθέμιτες πρακτικές χρέωσης των καταναλωτών“, είχε πει τότε η FTC.

Σύμφωνα με την FTC, η σημερινή διάταξη θα έχει ισχύ νόμου αφού εγκριθεί και υπογραφεί από το Δικαστήριο.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS