ΑρχικήinetΓερμανία ISPs: Έκπτωση στο λογαριασμό αν δεν προσφέρουν τις ταχύτητες Internet που...

Γερμανία ISPs: Έκπτωση στο λογαριασμό αν δεν προσφέρουν τις ταχύτητες Internet που έχουν υποσχεθεί!

Ένας νέος κανονισμός που έρχεται με τη μορφή τροποποίησης του νόμου περί τηλεπικοινωνιών στη Γερμανία, θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά τη σχέση μεταξύ καταναλωτών και παρόχων υπηρεσιών Διαδικτύου (ISPs). Σύμφωνα με το προσχέδιο, οι πελάτες θα μπορούν να δοκιμάσουν τις ταχύτητες του Internet και, εάν διαπιστώσουν πολύ μεγάλη απόκλιση μεταξύ των πραγματικών αποτελεσμάτων και αυτών που τους υποσχέθηκαν οι ISPs τους, θα δικαιούνται έκπτωση στο λογαριασμό τους.

Δείτε επίσης: Ευρυζωνικές συνδέσεις: Xώρες που προσφέρουν τις υψηλότερες ταχύτητες

ταχύτητες Internet

Το ποσό της έκπτωσης θα είναι ανάλογο με την απόκλιση μεταξύ των πραγματικών και των υποσχόμενων ταχυτήτων.

Για να προσδιορίσουν τις ταχύτητες της σύνδεσής τους, οι καταναλωτές θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν την επίσημη εφαρμογή μέτρησης ταχύτητας Διαδικτύου, που παρέχεται από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύων της Γερμανίας.

Η διαδικασία μέτρησης περιλαμβάνει 20 δοκιμές σε δύο συνεχόμενες ημέρες (10 κάθε ημέρα).

Η Γερμανία προτείνει στους καταναλωτές να χρησιμοποιήσουν τη μέθοδο των συνεχών ελέγχων για να βεβαιωθούν ότι οι αποκλίσεις ταχύτητας είναι επαναλαμβανόμενες ή/και συνεχείς και όχι αποτέλεσμα στιγμιαίου προβλήματος στο δίκτυο.

Εάν οι ταχύτητες download και upload είναι κάτω από το 90% των αριθμών που υποσχέθηκε ο ISP, ο πελάτης δικαιούται έκπτωση στο λογαριασμό.

Δείτε επίσης: Συνεργασία Verizon – Amazon: Δορυφορικό internet σε αγροτικές περιοχές

Ο νέος κανονισμός φαίνεται να έρχεται για να προστατεύσει τους καταναλωτές στη Γερμανία. Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές προστασίας των καταναλωτών, οι αποκλίσεις στις ταχύτητες του Internet επηρεάζουν πάνω από το 50% των χρηστών του Διαδικτύου στη χώρα.

Γερμανία ISPs
Γερμανία ISPs: Έκπτωση στο λογαριασμό αν δεν προσφέρουν τις ταχύτητες Internet που έχουν υποσχεθεί!

Έτσι, ο νέος νόμος θα βοηθήσει στο να αλλάξει αυτή η κατάσταση και θα δώσει ένα κίνητρο στους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου (ISPs) να ανταποκριθούν στις υποσχέσεις τους και να προσφέρουν καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών.

Αυτήν τη στιγμή, στα περισσότερα μέρη του κόσμου, οι καταναλωτές πληρώνουν μια σταθερή τιμή για συγκεκριμένα συμβόλαια και λαμβάνουν όποια ταχύτητα είναι τεχνικά δυνατή για την περιοχή τους.

Δείτε επίσης: Η σειρά Galaxy S22 θα έχει «απογοητευτικά» αργές ταχύτητες φόρτισης

Αυτό όμως συχνά αδικεί κάποιους καταναλωτές, καθώς μπορεί να πληρώνουν το ίδιο ποσό για το ίδιο πακέτο υπηρεσιών, αλλά να έχουν χειρότερες ταχύτητες Internet από κάποιους άλλους χρήστες.

Πολλές φορές, βλέπουμε χρήστες να παραπονιούνται στα social media για τους ISPs και τις ταχύτητες Internet που τους προσφέρουν. Μερικοί παίρνουν πιο δραστικά μέτρα και κάνουν καταγγελίες στις αρμόδιες υπηρεσίες προστασίας του καταναλωτή.

Από αυτή την άποψη, ο γερμανικός νόμος που προσφέρει εκπτώσεις λογαριασμών για αποκλίσεις στις ταχύτητες, είναι μια σημαντική νίκη για τους καταναλωτές.

Λέγεται ότι ο νέος νόμος θα τεθεί σε ισχύ τον Δεκέμβριο του 2021.

Πηγή: Bleeping Computer

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS