ΑρχικήinetΕυρυζωνικές συνδέσεις: Xώρες που προσφέρουν τις υψηλότερες ταχύτητες

Ευρυζωνικές συνδέσεις: Xώρες που προσφέρουν τις υψηλότερες ταχύτητες

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, οι ταχύτητες για κινητές και ευρυζωνικές συνδέσεις αυξάνονται παντού. Ακόμη και με την πανδημία και τη μετάβαση στο 5G, η έρευνα του Ookla Speedtest Global Index δείχνει ότι οι παγκόσμιες ταχύτητες λήψης κινητών και ευρυζωνικών έχουν αυξηθεί κατά 60% και 32%, αντίστοιχα, τον τελευταίο χρόνο.

Δείτε επίσης: Τι είναι το Internet of behaviors και πώς βοηθά τις επιχειρήσεις;

Ευρυζωνικές συνδέσεις
Ευρυζωνικές συνδέσεις: Xώρες που προσφέρουν τις υψηλότερες ταχύτητες

Δείτε επίσης: Τα Windows 11 έρχονται, ο Internet Explorer φεύγει!

Φέτος πρωτοπόροι στην πλευρά του mobile είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Νότια Κορέα, το Κατάρ, η Κίνα, η Κύπρος, η Νορβηγία, η Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ, η Αυστραλία και η Βουλγαρία. Αυτό σημαίνει ότι ο Καναδάς δεν βρίσκεται στο top 10 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Καναδάς έπεσε στην 8η το 2020 – το 2019 βρέθηκε στην 6η θέση – πριν πέσει κάτω από την δεκάδα το 2021, χάρη στις βελτιώσεις που έκανε η Κύπρος και το Κουβέιτ. Εν τω μεταξύ, οι ΗΠΑ δεν έχουν συμπεριληφθεί στη λίστα τα τελευταία τρία χρόνια, κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη κάθως φαίνεται πως οι ΗΠΑ υστερούν σε ταχύτητες 5G.

Όσον αφορά την ευρυζωνικότητα, οι ηγέτες του κόσμου περιλαμβάνουν το Μονακό, τη Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ, την Ταϊλάνδη, τη Ρουμανία, την Ελβετία, τη Νότια Κορέα, τη Χιλή, τη Δανία και το Λιχτενστάιν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατατάχθηκαν στην 8η θέση το 2019, αλλά έπεσαν στην 9η το 2020 και δεν βρέθηκαν στο top 10 για το 2021. Χώρες όπως η Χιλή, η Δανία και το Λιχτενστάιν βρίσκονται τελικά στη λίστα. Και ο Καναδάς δεν έχει μπει στο top 10 τα τελευταία τρία χρόνια.

Δείτε επίσης: Internet down: Επηρεάστηκαν αεροπορικές εταιρείες και τράπεζες

Μέρος του προβλήματος στις ΗΠΑ είναι οι ανακριβείς χάρτες κάλυψης τόσο για broadband όσο και για mobile, καθώς και απαιτήσεις χαμηλής ταχύτητας για ευρυζωνικές. Αλλά φαίνεται πως γίνεται δουλειά για να διορθωθούν αυτά τα ζητήματα. Η FCC παρουσίασε πρόσφατα τον πρώτο της χάρτη κάλυψης για κινητά και σχεδιάζει να κάνει το ίδιο με την ευρυζωνική σύνδεση. Οι ΗΠΑ είναι επίσης έτοιμες να ασκήσουν πίεση στους παρόχους να προσφέρουν γρηγορότερες ταχύτητες ευρυζωνικής σύνδεσης.

Πηγή πληροφοριών: pcmag.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS