ΑρχικήyoutubeΥπάλληλοι τις SpaceX αποχωρούν από την εταιρεία λόγω πίεσης για την κατασκευή...

Υπάλληλοι τις SpaceX αποχωρούν από την εταιρεία λόγω πίεσης για την κατασκευή νέων πυραύλων

Φαίνεται ότι τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά για την SpaceX τον τελευταίο καιρό.

Δείτε επίσης: Kάψουλα της SpaceX μετέφερε τέσσερις αστροναύτες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

SpaceX

Τρία από τα κορυφαία στελέχη της αεροδιαστημικής εταιρείας, έχουν εγκαταλείψει τους ρόλους τους τις τελευταίες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με μία αναφορά της CNBC. Σε αυτά περιλαμβάνονται ο αντιπρόεδρος της πρόωσης Will Heltsley, ο αντιπρόεδρος των επιχειρήσεων αποστολής και εκτόξευσης Lee Rosen και ο ανώτερος διευθυντής των επιχειρήσεων αποστολής και εκτόξευσης Ricky Lim.

Η αποχώρηση των επιφανών μελών της SpaceX, έρχεται σε μια εποχή που οι προσδοκίες της εταιρείας είναι μεγαλύτερες από ποτέ.

Οι αποχωρήσεις είναι πιθανότατα το αποτέλεσμα της τεράστιας πίεσης που ασκεί η εταιρεία για την ανάπτυξη πυραύλων επόμενης γενιάς.

Δείτε ακόμα: Ο Elon Musk θα μπορούσε να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος χάρη στη SpaceX

Μάλιστα, πηγές είπαν στο CNBC ότι ο Heltsley απομακρύνθηκε από τη διαδικασία ανάπτυξης του κινητήρα Raptor λόγω της έλλειψης προόδου. Πρόκειται για τους κινητήρες που χρησιμοποιούνται στον πύραυλο Starship καθώς και στους ενισχυτές Super Heavy, οι οποίοι θα παίξουν μεγάλο ρόλο στους στόχους της εταιρείας να φτάσει στη Σελήνη.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της SpaceX, Elon Musk, άφησε να εννοηθεί το ίδιο την περασμένη εβδομάδα όταν έγραψε στο Twitter για την εξέλιξη του κινητήρα, λέγοντας ότι ενώ το Raptor 2 είχε «σημαντικές βελτιώσεις», μια «πλήρης αναθεώρηση σχεδιασμού είναι απαραίτητη για τον κινητήρα που μπορεί πραγματικά να κάνει τη ζωή πολυπλανητική». Πρόσθεσε ότι ο κινητήρας θα εγκατέλειπε και την ονομασία Raptor.

Δείτε επίσης: Elon Musk: Το project Starlink της SpaceX ξεκινάει τον επόμενο μήνα

Αρκετοί άλλοι επί μακρόν εργαζόμενοι έχουν εγκαταλείψει επίσης την εταιρεία πρόσφατα, ανέφερε το CNBC. Πηγές είπαν στον ραδιοτηλεοπτικό φορέα ότι σχετίζεται με την προσφορά αγοράς της SpaceX την Παρασκευή, η οποία επίσης συνδέθηκε με τα προγράμματα κατοχύρωσης μετοχών των εργαζομένων.

Αν και δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτα σίγουροι, οι αποχωρήσεις μοιάζουν να συγχρονίζονται με την υψηλή πίεση, που σχετίζεται με τα ταχέως κινούμενα περιβάλλοντα των εταιρειών και την αιχμή της αεροδιαστημικής τεχνολογίας. Αυτό που θα ήταν περίεργο είναι αν πολλοί από τους πρώην υπαλλήλους βγουν και πουν ότι η αεροδιαστημική εταιρεία είναι ένα απαίσιο μέρος για να εργάζεται κανείς και στη συνέχεια προχωρήσουν και εργαστούν για έναν αντίπαλό της.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS