ΑρχικήinetΟ Elon Musk πούλησε μετοχές της Tesla αξίας $ 5 δισεκατομμυρίων

Ο Elon Musk πούλησε μετοχές της Tesla αξίας $ 5 δισεκατομμυρίων

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, πούλησε μετοχές της εταιρείας αξίας 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μετά από μια πρόσφατη δημοσκόπηση στο Twitter, όπου ρώτησε τους followers του εάν θα έπρεπε να πουλήσει το 10% των μετοχών του. Η πλειοψηφία απάντησε θετικά.

Δείτε επίσης: Elon Musk: Προκαλεί τον ΟΗΕ να αποδείξει ότι $ 6 δισ. θα έλυναν το παγκόσμιο πρόβλημα πείνας

Musk πούλησε μετοχές

Ο Elon Musk πούλησε περισσότερες από 3,5 εκατομμύρια μετοχές αξίας άνω των 3,88 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ένα μπαράζ συναλλαγών την Τρίτη και την Τετάρτη. Επιπλέον, ο διευθύνων σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας πούλησε ένα ξεχωριστό πακέτο μετοχών της Tesla μέσω ενός σχεδίου που έθεσε σε κίνηση στις 14 Σεπτεμβρίου. Αυτές οι πωλήσεις ανέρχονται σε περισσότερες από 930.000 μετοχές αξίας άνω των 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Elon Musk πούλησε αυτές τις μετοχές της Tesla εν μέρει για να εκπληρώσει φορολογικές του υποχρεώσεις.

Δείτε επίσης: Ο Elon Musk θα μπορούσε να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος χάρη στη SpaceX

Στην άτυπη δημοσκόπηση που ξεκίνησε στο Twitter το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο Elon Musk είπε στους ακόλουθούς του ότι η ψήφος τους θα καθόριζε το μέλλον των μετοχών του στην Tesla. Ωστόσο, κάποια αρχεία αποκαλύπτουν ότι, στην πραγματικότητα, γνώριζε ότι ορισμένες από τις μετοχές του ήταν προγραμματισμένες προς πώληση αυτή την εβδομάδα, για την εκπλήρωση των φορολογικών του υποχρεώσεων.

Elon Musk Tesla μετοχές

Μετά τη δημοσκόπηση στο Twitter, οι μετοχές της Tesla σημείωσαν πτώση περισσότερο από 15% τη Δευτέρα και την Τρίτη, αν και την Τετάρτη υπήρξε μια ανάκαμψη της τάξης 4%.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Citadel, Ken Griffin, μιλώντας στο DealBook Online Summit την Τετάρτη, είπε ότι δεν ήθελε να δει τον Elon Musk να πουλάει μετοχές. “Άτομα όπως ο Elon Musk και ο Jeff Bezos έχουν αλλάξει τη ζωή γενικά και θέλουμε να έχουν τον έλεγχο των εταιρειών τους, όσο έχουν την ενέργεια και τη φιλοδοξία να συνεχίσουν να προωθούν τις επιχειρήσεις“.

Δείτε επίσης: Facebook: Επαλήθευσε fan page/Bitcoin scammer ως account του Elon Musk

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, ο οποίος δημιούργησε την πιο δημοφιλή εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων, είχε διευκρινίσει ότι θα έκανε ό,τι του έλεγαν οι followers του. Από τη στιγμή που ανακοίνωσε την πώληση, η περιουσία του συρρικνώθηκε κατά 50 δισεκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για το μεγαλύτερο πλήγμα που δέχθηκε ποτέ δισεκατομμυριούχος στην ιστορία του σχετικού δείκτη του Bloomberg, μετά τις απώλειες των 36 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Jeff Bezos, μετά το διαζύγιό του το 2019.

Πηγή: CNBC

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS