ΑρχικήinetElon Musk: Προκαλεί τον ΟΗΕ να αποδείξει ότι $ 6 δισ. θα...

Elon Musk: Προκαλεί τον ΟΗΕ να αποδείξει ότι $ 6 δισ. θα έλυναν το παγκόσμιο πρόβλημα πείνας

Elon Musk ΟΗΕ πρόβλημα πείνας
Elon Musk: Προκαλεί τον ΟΗΕ να αποδείξει ότι $ 6 δισ. θα έλυναν το παγκόσμιο πρόβλημα πείνας

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, ανακοίνωσε δημόσια στο Twitter ότι θα πουλήσει μετοχές της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων και θα δωρίσει τα έσοδα, εάν το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης του ΟΗΕ αποδείξει “ακριβώς” πώς αυτό θα λύσει το παγκόσμιο πρόβλημα της πείνας.

Δείτε επίσης: Ο Elon Musk θα μπορούσε να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος χάρη στη SpaceX

Εάν το WFP μπορεί να περιγράψει σε αυτό το thread στο Twitter πώς ακριβώς θα λύσουν τα 6 δισεκατομμύρια δολάρια το πρόβλημα της πείνας στον κόσμο, θα πουλήσω τις μετοχές της Tesla αμέσως τώρα και θα το λύσω“, είπε. “Αλλά πρέπει να είναι open source accounting, ώστε το κοινό να βλέπει ακριβώς πώς θα χρησιμοποιηθούν τα χρήματα“, πρόσθεσε.

Elon Musk vs ΟΗΕ: Γιατί ο Musk έκανε αυτή τη δήλωση;

Ουσιαστικά, αυτή η δήλωση του Elon Musk ήταν απάντηση σε ένα σχόλιο που έκανε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Προγράμματος Σίτισης του ΟΗΕ, David Beasley. O Beasley είπε ότι οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο θα μπορούσαν να βοηθήσουν στο παγκόσμιο πρόβλημα της πείνας, προσφέροντας ένα πολύ μικρό μέρος των εσόδων τους. Με ένα πολύ μικρό ποσό γι’ αυτούς (για τους εκατομμυριούχους) θα μπορούσαν να λάβουν τροφή και βοήθεια εκατομμύρια πεινασμένοι άνθρωποι. Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του Προγράμματος Σίτισης αναφέρθηκε στον Elon Musk, αλλά και στον ιδρυτή της Amazon, Jeff Bezos, και ζήτησε τη βοήθειά τους.

Δείτε επίσης: Η Hertz κάνει τη μεγαλύτερη αγορά EV στον κόσμο με 100.000 Tesla

6 δισεκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσουμε 42 εκατομμύρια ανθρώπους που κυριολεκτικά πρόκειται να πεθάνουν αν δεν τους βοηθήσουμε. Δεν είναι περίπλοκο“, είπε ο Beasley.

Μέχρι χθες, η περιούσια του Elon Musk άγγιζε τα 311 δισεκατομμύρια δολάρια και είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index. Ο Jeff Bezos είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος.

Δείτε επίσης: Tesla – Πιλοτικό πρόγραμμα: non-Tesla EVs θα φορτίζουν στο δίκτυο της

Μετά από αυτό το σχόλιο του Beasley, ο Musk απάντησε ζητώντας αναλυτική περιγραφή και εξήγηση για το πώς τα έξι δισεκατομμύρια θα μπορούσαν να λύσουν το παγκόσμιο πρόβλημα πείνας και δεσμεύτηκε ότι θα δώσει τα χρήματα, μόλις λάβει την εξήγηση.

Σε απάντηση στον Elon Musk στο Twitter, ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Προγράμματος Σίτισης του ΟΗΕ ξεκαθάρισε ότι αυτό που είπε δεν είναι ότι 6 δισεκατομμύρια δολάρια “θα έλυναν την πείνα στον κόσμο“, αλλά ότι μια τέτοια δωρεά θα μπορούσε να σώσει εκατομμύρια ζωές κατά τη διάρκεια της “πρωτοφανούς κρίσης πείνας” που προκλήθηκε από τον συνδυασμό συγκρούσεων, κλιματικής αλλαγής και COVID-19. Είπε επίσης ότι το WFP διαθέτει “συστήματα για την ύπαρξη διαφάνειας και open source accounting“, τα οποία η ομάδα του Musk θα μπορούσε να επανεξετάσει, σε περίπτωση που θέλει να κάνει δωρεά.

Πηγή: CNET

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS