ΑρχικήinetMetaverse Στρατηγική υιοθετεί το Ντουμπάι

Metaverse Στρατηγική υιοθετεί το Ντουμπάι

Metaverse Ντουμπάι

Το Ντουμπάι αποκτά στρατηγική Metaverse, αναμένεται να προσθέσει περίπου 40.000 θέσεις εργασίας τα επόμενα έξι χρόνια.

Η πρωτοβουλία δείχνει τη δέσμευση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να αποδεχτούν τις αναδυόμενες τεχνολογίες και να ενθαρρύνουν την καινοτομία στον ψηφιακό κόσμο.

Δείτε επίσης: Το TikTok μηνύει την κυβέρνηση των ΗΠΑ και λέει ότι η απαγόρευση είναι αντισυνταγματική

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θέτουν ενεργά τον εαυτό τους ως ένα κέντρο για δραστηριότητες Web3 και πρόσφατα αποκάλυψαν το φιλόδοξο σχέδιό τους να καθιερώσουν το Ντουμπάι ως έναν από τους κορυφαίους οικονομικούς metaverse κόσμους παγκοσμίως. Ο Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ, ο άρχοντας του Ντουμπάι, εισήγαγε την Στρατηγική Μεταπολιτεύσεων του Ντουμπάι για να οδηγήσει την ανάπτυξη του μεταπολιτευτικού χώρου στην πόλη.

Αυτή η στρατηγική στοχεύει στο να προσελκύσει περισσότερες από χίλιες εταιρείες Web3 στο βιομηχανικό οικοσύστημα του Ντουμπάι, με τη δυνατότητα να δημιουργήσει περίπου 40.000 ευκαιρίες εργασίας έως το 2030, αναφέρει το Gadgets 360.

Δείτε ακόμα: Η νέα τεχνολογία 6G είναι 500 φορές ταχύτερη από το 5G

Η πρωτοβουλία αποδεικνύει τη δέσμευση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να αποδεχτούν αναδυόμενες τεχνολογίες και να ενθαρρύνουν την καινοτομία στον ψηφιακό κόσμο.

Το Ντουμπάι έχει φιλόδοξα σχέδια να αναπτύξει ένα κορυφαίο metaverse οικοσύστημα που θα εξυπηρετεί παροχείς υπηρεσιών που σχετίζονται με την τεχνολογία τα επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με μια ανακοίνωση του επίσημου πρακτορείου ειδήσεων των ΗΑΕ, η Στρατηγική Metaverse του Ντουμπάι στοχεύει στην εξερεύνηση των δυνητικών εφαρμογών του μεταπολιτευτικού χώρου σε τομείς όπως ο τουρισμός, η εκπαίδευση, η λιανική, η απομακρυσμένη εργασία, η υγεία και οι νομικές υποθέσεις.

Metaverse Ντουμπάι

Προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιτυχημένη ανάπτυξη της τεχνολογίας μεταπολιτεύσεων, το Ντουμπάι εντείνει τις προσπάθειές της για την εκτέλεση ερευνών και ανάπτυξης σε άλλες τεχνολογίες όπως η Επαυξημένη πραγματικότητα (AR), η Εικονική Πραγματικότητα (VR) και η Μικτή Πραγματικότητα (MR).

Δείτε επίσης: Μήνυση προς τη Meta σχετικά με το News Feed του Facebook

Αυτές οι τεχνολογίες είναι κρίσιμα στοιχεία της ευρύτερης τεχνολογίας metaverse και έχουν ήδη δημιουργήσει 6.700 θέσεις εργασίας στα ΗΑΕ, συνεισφέροντας $500 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ (περίπου Rs. 4.175 δισεκατομμύρια) στην οικονομία της χώρας τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με διάφορες ερευνητικές εταιρείες, το προβλεπόμενο μέγεθος της αγοράς θα φτάσει διαφορετικά ποσά έως το 2030. Το Marketsandmarkets.com προβλέπει να είναι $1.303,4 δισεκατομμύρια, ενώ η PS Market Research το εκτιμά στα $1.157 δισεκατομμύρια.

Η Statista, από την άλλη πλευρά, υποδεικνύει ένα μέγεθος της τάξης των $507 δισεκατομμυρίων, και η Precedence Research το εκτιμά στα $1,3 τρισεκατομμύρια. Στην τελευταία του αναφορά, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) δηλώνει ότι περίπου 700 πόλεις θα έχουν κάποια μορφή υποδομής metaverse έως το 2030. Προς το παρόν, η Σεούλ στη Νότια Κορέα, το Ντουμπάι στα ΗΑΕ και η Σάντα Μόνικα στις ΗΠΑ αναγνωρίζονται ως κορυφαίες πόλεις στο διεθνές τομέα του metaverse χώρου.

Πηγή: me.mashable

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS