ΑρχικήinetDisney: Κλείνει το τμήμα metaverse της εταιρείας;

Disney: Κλείνει το τμήμα metaverse της εταιρείας;

Disney metaverse

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση της Wall Street Journal, η Disney κλείνει το metaverse τμήμα της αφού έχει απολύσει τα μέλη της σχετικής ομάδας, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης διαδικασίας αναδιάρθρωσης της εταιρείας. Περίπου ένα χρόνο πριν, ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Disney, Bob Chapek, έβαλε τον βετεράνο της εταιρείας Mike White να ηγηθεί της ομάδας που θα αναλάμβανε να βρει διαδραστικούς τρόπους να προωθήσει τις ιστορίες της Disney χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες. Τώρα, σύμφωνα με την έκθεση, τα μέλη της συγκεκριμένης ομάδας έχουν αποχωρήσει από την εταιρεία. Ο White θα παραμείνει στη Disney αν και δεν είναι σαφές τι ρόλο θα αναλάβει από εδώ και στο εξής.

Επίσης, τα σχέδια για λανσάρισμα μιας συνδρομητικής υπηρεσίας που μοιάζει με το Amazon Prime, φέρεται επίσης να έχουν ναυαγήσει.

Δείτε επίσης: Τα Netflix και Disney+ με διαφημίσεις δεν ενδιαφέρουν τους χρήστες

Ο Chapek ήταν αισιόδοξος για το μέλλον της Disney όσον αφορά στο metaverse και είχε πει στο παρελθόν ότι η εταιρεία θα μπορούσε να διαπρέψει στο “συνδυασμό… της φυσικής και της ψηφιακής εμπειρίας“. Είχε πει ότι το metaverse είναι το “επόμενο μεγάλο storytelling frontier“.

Για σχεδόν 100 χρόνια, η εταιρεία μας έχει ορίσει και επαναπροσδιορίσει την ψυχαγωγία αξιοποιώντας την τεχνολογία για να ζωντανέψει τις ιστορίες με βαθύτερους, πιο αποτελεσματικούς τρόπους“, είχε δηλώσει ο Chapek πέρυσι.

Δείτε επίσης: AI tool της Disney: Αλλάζει την ηλικία των ηθοποιών σε δευτερόλεπτα

Το κλείσιμο του τμήματος metaverse δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η Disney εγκαταλείπει οριστικά τα σχέδια της που σχετίζονται με αυτή την τεχνολογία. Σύμφωνα με το The Journal, ο Bob Iger, ο οποίος αντικατέστησε τον Chapek ως CEO τον Νοέμβριο του 2022, έχει πει ότι το metaverse είναι σημαντικό για το μέλλον της Disney.

Δείτε επίσης: Δωρεάν συνδρομές: Η FTC θέλει να διευκολύνει την ακύρωση τους από τους καταναλωτές

ντισνευ μεταβερσ

Ο Iger μπορεί να έχει κάποια στρατηγική στο μυαλό του σχετικά με το metaverse και τη Disney. Προς το παρόν, όμως, η εταιρεία φαίνεται να δέχεται πιέσεις από επενδυτές να λάβει μέτρα μείωσης του κόστους. Σε αυτό το πλαίσιο, ανακοίνωσε πριν λίγο καιρό ότι επρόκειτο να απολύσει 7.000 υπαλλήλους. Σύμφωνα με το TechCrunch (μέσω engadget), θα υπάρξουν τρεις γύροι απολύσεων, με τον πρώτο να πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες. Η ομάδα metaverse μπορεί απλώς να είναι μια από τις πρώτες ομάδες που επηρεάστηκαν από τις περικοπές της Disney.

Η ιδέα του “metaverse” είναι πολύ δημοφιλής τα τελευταία χρόνια. Το metaverse είναι ένας εικονικός κόσμος όπου οι άνθρωποι μπορούν να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και με το ψηφιακό περιεχόμενο με έναν πλήρως καθηλωτικό τρόπο. Είναι μια επέκταση του διαδικτύου που οδηγεί την ψηφιακή αλληλεπίδραση σε ένα νέο επίπεδο. Καθώς η τεχνολογία προχωρά και περισσότεροι άνθρωποι έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας, το metaverse θα γίνει πιο προσιτό σε όλους.

Πηγή: www.engadget.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS