ΑρχικήinetTesla: Πάγωμα προσλήψεων και περικοπές από το 2023

Tesla: Πάγωμα προσλήψεων και περικοπές από το 2023

Η Tesla ενημέρωσε τους υπαλλήλους της ότι θα προχωρήσει σε πάγωμα προσλήψεων και επιβεβαίωσε ότι νέες περικοπές αναμένονται το επόμενο τρίμηνο, σύμφωνα με πηγές του Electrek.

Tesla προσλήψεις

Ήδη από τον Ιούνιο, ο Elon Musk είχε ζητήσει από τα στελέχη της Tesla να “διακόψουν όλες τις προσλήψεις“, μειώνοντας ταυτόχρονα το προσωπικό.

Οι εξηγήσεις του διευθύνοντος συμβούλου για τις απολύσεις ποικίλλουν. Μια από αυτές είναι και το κακό προαίσθημά του για την οικονομία γενικότερα.

Δείτε επίσης: Ο Elon Musk πουλά μετοχές της Tesla αξίας $ 3,6 δισεκατομμυρίων

Η Tesla αναπτύχθηκε γρήγορα όλα αυτά τα χρόνια με αποτέλεσμα την πρόσληψη πολλών ατόμων. Ωστόσο, οι συνθήκες αλλάζουν και έτσι η Tesla όπως και πολλές άλλες μεγάλες εταιρείες έχουν αναγκαστεί να προχωρήσουν σε περικοπές.

Η ανακοίνωση για την “παύση προσλήψεων” πριν μήνες, είχε θεωρηθεί κάπως ανησυχητική, δεδομένου ότι η Tesla ασχολείται με πολλά έργα και χρειάζεται χιλιάδες εργαζόμενους για τα νέα εργοστάσιά της στην Αμερική και τη Γερμανία. Ωστόσο, η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων έκανε πίσω σε αυτή την απόφαση και άρχισε να αυξάνει ξανά τις προσλήψεις της κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Τώρα το Electrek έμαθε ότι η Tesla λαμβάνει δραστικά μέτρα και προβαίνει σε περικοπές θέσεων εργασίας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023, καθώς και σε νέο πάγωμα προσλήψεων.

Δείτε επίσης: Η Tesla λανσάρει το Steam στα αυτοκίνητα της

Προς το παρόν, δεν είναι γνωστό πόσο εκτεταμένο θα είναι το πάγωμα των προσλήψεων. Δυστυχώς, μέχρι στιγμής δεν έχουν αποκαλυφθεί επιπλέον πληροφορίες.

Η είδηση αυτή δεν αποτελεί μεγάλη έκπληξη. Παρόλο που τα οικονομικά μεγέθη της Tesla φτάνουν σε πρωτοφανή ύψη κάθε τρίμηνο, η μετοχή συνέχισε να μειώνεται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Αυτό οφείλεται εν μέρει στην ευρύτερη ύφεση της αγοράς το 2022.

Musk Tesla περικοπές
Tesla: Πάγωμα προσλήψεων και περικοπές από το 2023

Ο χρόνος των πιο πρόσφατων πτώσεων ταιριάζει με τη χρονική περίοδο κατά την οποία ο Musk αγόρασε το Twitter και με τη χρονική περίοδο της πώλησης μετοχών της Tesla για τη χρηματοδότηση της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε επίσης: Tesla Model 3: Eντοπίστηκε καμουφλαρισμένο πρωτότυπο

Επίσης, η είδηση για τις περικοπές έρχεται σε μια στιγμή που οι επενδυτές της Tesla έχουν εκφράσει ανησυχίες για τη συνεχή ενασχόληση του Διευθύνοντος Συμβούλου Elon Musk με το Twitter, το οποίο αγόρασε για 44 δισεκατομμύρια δολάρια τον Οκτώβριο.

Ωστόσο, η Tesla δεν είναι η μόνη μεγάλη εταιρεία που προχωρά σε περικοπές και πάγωμα προλήψεων. Αρκετές άλλες εταιρείες, έχουν λάβει αντίστοιχα μέτρα ή έχουν ανακοινώσει ότι θα κάνουν απολύσεις το επόμενο διάστημα. Σε αυτές περιλαμβάνονται η Xiaomi, DoorDash, HP, Amazon, Meta, το Twitter και άλλες. Το Twitter συγκεκριμένα προχώρησε σε απολύσεις χιλιάδων υπάλληλων, λίγες μέρες μετά την εξαγορά του από τον Musk. Αργότερα, ο δισεκατομμυριούχος απέλυσε κι άλλα άτομα που του ασκούσαν κριτική ή δεν δούλευαν αρκετά για να υλοποιήσουν το όραμα του. Τέλος, αρκετοί δυσαρεστημένοι υπάλληλοι αποφάσισαν να παραιτηθούν.

Πηγή: electrek.co

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS