ΑρχικήinetΗ HP θα απολύσει περίπου 6000 υπαλλήλους μέχρι το 2025

Η HP θα απολύσει περίπου 6000 υπαλλήλους μέχρι το 2025

Η HP Inc. ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα απολύσει χιλιάδες υπαλλήλους μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, μπαίνοντας στη λίστα με άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας που αναγκάστηκαν να προβούν σε περικοπές προσωπικού και πάγωμα νέων προσλήψεων λόγω των παγκόσμιων οικονομικών δυσκολιών.

HP υπάλληλοι

Το απόγευμα της Τρίτης, η εταιρεία υπολογιστών αποκάλυψε τις επερχόμενες απολύσεις παράλληλα με μια απογοητευτική τριμηνιαία έκθεση των οικονομικών αποτελεσμάτων της. Η ανακοίνωση ανέφερε μείωση των πωλήσεων κατά περισσότερο από 11% σε σύγκριση με πέρυσι τέτοια εποχή.

Δείτε επίσης: Η Salesforce απέλυσε εκατοντάδες υπαλλήλους

Η εταιρεία αναμένει να μειώσει τον αριθμό εργαζομένων κατά περίπου 4.000-6.000 υπαλλήλους“, δήλωσε η HP. “Αυτές οι ενέργειες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2025“.

Ο αριθμός των εργαζομένων της HP σε όλο τον κόσμο υπολογιζόταν προηγουμένως σε 51.000 υπαλλήλους.

Συνολικά, η HP είπε ότι οι απολύσεις θα βοηθήσουν στην εξοικονόμηση 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως.

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της HP, Enrique Lores, δήλωσε ότι η “στρατηγική Future Ready” της εταιρείας θα συμβάλει στη μείωση του κόστους, ενώ παράλληλα θα επανεπενδύσει χρήματα σε τομείς που θα επιτρέψουν τη μελλοντική ανάπτυξη. Με αυτόν τον τρόπο, η HP θα μπορεί να εξυπηρετεί καλύτερα τους πελάτες της και να έχει καλύτερα αποτελέσματα μακροπρόθεσμα.

Δείτε επίσης: Οι υπάλληλοι της Apple διαφωνούν με την εμφάνιση περισσότερων διαφημίσεων σε χρήστες iPhone

Ενώ η HP έχει ανακοινώσει παρόμοια σχέδια τα τελευταία χρόνια, οι νέες απολύσεις που έχουν προγραμματιστεί, οφείλονται σε μεγάλο βαθμό σε ένα ασταθές οικονομικό περιβάλλον, στο οποίο η ζήτηση, συγκεκριμένα για προσωπικούς υπολογιστές, μειώνεται γρήγορα. Τον περασμένο μήνα, τα στοιχεία της ερευνητικής εταιρείας Gartner έδειξαν ότι οι αποστολές προσωπικών υπολογιστών παγκοσμίως μειώθηκαν κατά 19,5% κατά το τρίτο τρίμηνο του 2022 – η μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων δύο δεκαετιών.

HP απολύσεις

Η HP δεν είναι η μόνη εταιρεία που αντιμετωπίζει τέτοια θέματα και αναγκάζεται να προχωρήσει σε απολύσεις. Η Meta, η μητρική εταιρεία του Facebook, ανακοίνωσε πρόσφατα περικοπές 11.000 θέσεων εργασίας. Η Amazon επιβεβαίωσε, επίσης, την περασμένη εβδομάδα ότι θα γίνουν απολύσεις, οι οποίες θα ξεκινήσουν άμεσα και θα συνεχιστούν μέχρι το επόμενο έτος. Πολλές ακόμα εταιρείες έχουν ανακοινώσει παρόμοιες αποφάσεις το τελευταίο διάστημα. Μερικές από αυτές είναι το Twitter, η Disney και η Snap.

Δείτε επίσης: Meta: Απέλυσε υπαλλήλους για hijack λογαριασμών Facebook και Instagram;

Η HP είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο με δραστηριότητες σε περισσότερες από 170 χώρες. Ωστόσο, ακόμα και οι μεγαλύτερες εταιρείες αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS