ΑρχικήinetΗ Google μάλλον θα απολύσει 10.000 υπαλλήλους με «χαμηλή απόδοση»

Η Google μάλλον θα απολύσει 10.000 υπαλλήλους με «χαμηλή απόδοση»

Σύμφωνα με πολλαπλές αναφορές στα μέσα ενημέρωσης, η Google θα απολύσει 10.000 υπαλλήλους που έχουν «χαμηλή απόδοση» ως απάντηση στις δυσμενείς συνθήκες της αγοράς. Το σχέδιο βελτίωσης των επιδόσεων θα προβλέπει την σταδιακή απόλυση υπαλλήλων με χαμηλή βαθμολογία.

Δείτε επίσης: Mustang Panda: Χρησιμοποιεί το Google Drive για να κάνει drop malware σε govt δίκτυα

Η Google μάλλον θα απολύσει 10.000 υπαλλήλους με «χαμηλή απόδοση»

Αν και η Google έχει αντισταθεί μέχρι στιγμής στην τάση, περισσότεροι από 135.000 εργαζόμενοι στους τομείς της τεχνολογίας και των νεοφυών επιχειρήσεων έχουν απολυθεί μέσα στην χρονιά.

Μέχρι στιγμής, ούτε η Google ούτε η Alphabet έχουν προβεί σε δημόσιες ανακοινώσεις σχετικά με αυτή την υποτιθέμενη κίνηση.

Δείτε επίσης: Google apps: Βελτιώνονται συνεχώς σε foldables και tablets

Σε αντίθεση με το προηγούμενο 2%, οι διευθυντές της Google έχουν πλέον λάβει εντολή από τα ανώτερα στελέχη να προσδιορίσουν το 6% των εργαζομένων, δηλαδή 10.000 άτομα, ως άτομα με χαμηλή απόδοση. Οι προϊστάμενοι σε ένα εσωτερικό υπόμνημα είχαν λάβει νωρίτερα οδηγίες να μειώσουν τις διογκωμένες βαθμολογίες.

Σε επιστολή του προς την Alphabet, ο δισεκατομμυριούχος Christopher Hohn υποστήριξε ότι η εταιρεία πρέπει να μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων της. Είπε επίσης στη μητρική εταιρεία της Google ότι οι υπάλληλοί της αμείβονται με πολύ μεγάλα ποσά σε σύγκριση με άλλες ψηφιακές εταιρείες.

Ο Hohn υποστηρίζει ότι η εταιρεία έχει πάρα πολλούς υπαλλήλους σε σύγκριση με το πόσους είχε προσλάβει στο παρελθόν και αυτό δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που απαιτείται για τη λειτουργία μιας επιχείρησης σήμερα. Προσθέτει ότι η μηχανή αναζήτησής τους θα μπορούσε να λειτουργήσει εξίσου καλά έχοντας λιγότερους ειδικούς στο προσωπικό που αμείβονται λιγότερο.

google απολύσει

Ο μέσος μισθός για έναν υπάλληλο της Alphabet το 2021, όπως αναφέρεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, ήταν 295.884 δολάρια. Για να καταλάβετε, αυτό είναι πάνω από 70% περισσότερο από ό,τι πληρώνει η Microsoft στο προσωπικό της και 153% περισσότερο από ό,τι πληρώνουν οι 20 μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στις Ηνωμένες Πολιτείες στους υπαλλήλους τους.

Δείτε επίσης: Google: Δημοσίευσε 165 YARA rules για τον εντοπισμό επιθέσεων Cobalt Strike

Οι απόψεις του Hohn μοιάζουν εντυπωσιακά με την ιδέα του Elon Musk για το Twitter.
Πολλές γνωστές ψηφιακές επιχειρήσεις με έδρα τις ΗΠΑ, όπως το Twitter, η Amazon και η Meta, προσπαθούν να εξοικονομήσουν κόστος. Μόλις πριν από ένα μήνα, η πλειονότητα των επιχειρήσεων ξεκίνησε να αναφέρει ότι θα κάνει απολύσεις – τις περισσότερες στην ιστορία τους. Εκτός από το ότι το Twitter έχασε περισσότερο από το ένα τρίτο του προσωπικού του, η Meta απέλυσε περίπου 11.000 εργαζόμενους. Αναμένεται ότι η Amazon θα συνεχίσει να μειώνει το προσωπικό μέχρι το 2023.

Πηγή πληροφοριών: livemint.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS