ΑρχικήinetΗ Meta επιβεβαιώνει ότι θα κάνει 11.000 απολύσεις

Η Meta επιβεβαιώνει ότι θα κάνει 11.000 απολύσεις

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της, η μητρική εταιρεία του Facebook, του Instagram και του WhatsApp, Meta, επιβεβαίωσε ότι θα απολύσει το 13% του εργατικού δυναμικού της – δηλαδή θα κάνει 11.000 απολύσεις.

Δείτε επίσης: Αναφορά: Η Meta θα ανακοινώσει μαζικές απολύσεις υπαλλήλων

meta απολύσεις

Ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής Mark Zuckerberg έγραψε μια δήλωση με την οποία ζήτησε συγγνώμη από όσους θα επηρεαστούν από την κατάσταση και ανέλαβε την ευθύνη για τις αποφάσεις που οδήγησαν σε αυτήν.

Τις τελευταίες εβδομάδες, πολλές εταιρείες ανακοίνωσαν σχέδια για μείωση του εργατικού τους δυναμικού, με το Twitter να είναι μία από αυτές. Το Twitter μειώνει το εργατικό του δυναμικό κατά το ήμισυ περίπου, υπό το φως του νέου ηγετικού ρόλου του Elon Musk. Την περασμένη εβδομάδα, η Stripe αποκάλυψε ότι θα μειώσει και αυτή το προσωπικό της κατά 1.120 υπαλλήλους, ή κατά 14%. Και μόλις χθες, η Salesforce επιβεβαίωσε αναφορές ότι “εκατοντάδες” υπάλληλοι έχουν απολυθεί.

Οι απολύσεις στη Meta δεν ήταν κάτι μυστικό, αλλά τώρα καταλαβαίνουμε τα σχέδια της εταιρείας και τι σημαίνει αυτό για τους ενδιαφερόμενους.

Δείτε επίσης: Ο Zuckerberg δεν θα εγκαταλείψει το metaverse και η μετοχή της Meta κατρακυλάει

Ο αριθμός των εργαζομένων της Meta ισοδυναμεί με περίπου 87.000, που σημαίνει ότι 11.000 άτομα θα φύγουν από τη Meta παγκοσμίως. Σύμφωνα με τον Zuckerberg, κάθε εργαζόμενος θα λάβει αποζημίωση 16 εβδομάδων συν δύο επιπλέον εβδομάδες για κάθε έτος υπηρεσίας του. Επομένως, ένας εργαζόμενος που εργάστηκε στη Meta για τέσσερα χρόνια θα λάβει ουσιαστικά αποζημιώσεις έξι μηνών.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν και για όλα τα προϋπάρχοντα και αχρησιμοποίητα ρεπό και η υγειονομική κάλυψη για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους θα παραμείνει ενεργή για έξι μήνες.

Η πορεία της Meta προς το σημείο που βρίσκεται σήμερα είναι κοινή με πολλές άλλες εταιρείες που έχουν περάσει από παρόμοιες αλλαγές. Αφού έγινε μία από τις λίγες εταιρείες με κεφαλαιοποίηση τρισεκατομμυρίων δολαρίων στη μέση της πανδημίας, η Meta αναζήτησε μια νέα κατεύθυνση με τη μορφή του metaverse και μετονομάστηκε από Facebook σε Meta.

Δείτε επίσης: Η Interpol δημιούργησε μια παγκόσμια αστυνομία Metaverse

Θα ήταν ανακριβές να πούμε ότι η σημερινή κατάσταση της Meta οφείλεται αποκλειστικά σε μια δαπανηρή στροφή, αλλά η εταιρεία έχει σίγουρα ρίξει πολλά χρήματα σε ένα έργο που δεν είναι αρκετά έτοιμο για κυκλοφορία.

Πηγή πληροφοριών: techcrunch.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS