ΑρχικήsecurityΗ Interpol δημιούργησε μια παγκόσμια αστυνομία Metaverse

Η Interpol δημιούργησε μια παγκόσμια αστυνομία Metaverse

Η Interpol, η Διεθνής Οργάνωση Εγκληματολογικής Αστυνομίας, δημιούργησε μια “παγκόσμια αστυνομία Metaverse” προκειμένου να εκπαιδεύσει τους αξιωματικούς επιβολής του νόμου σε τεχνικές εικονικής αστυνόμευσης.

Δείτε επίσης: Η Interpol εκδίδει red notice για τον Do Kwon ιδρυτή του Terraform Labs

Την περασμένη εβδομάδα, η Interpol ανακοίνωσε αυτό που πιστεύει ότι είναι “το πρώτο Metaverse ειδικά σχεδιασμένο για την επιβολή του νόμου παγκοσμίως”. Ο οργανισμός αναφέρει ότι το “Interpol Metaverse” παρέχει στους αστυνομικούς παγκοσμίως τις δυνατότητες για διασυνοριακή ανταλλαγή γνώσεων μέσω avatar, καθώς και εμβυθιστική εκπαίδευση σε εγκληματολογικές έρευνες και άλλες αστυνομικές δραστηριότητες.

Η Interpol έχει ορίσει και μια ομάδα εμπειρογνωμόνων για το metaverse, η οποία θα εκπροσωπεί τις ανησυχίες των αρχών επιβολής του νόμου σχετικά με τον νέο εικονικό κόσμο.

Η Interpol προειδοποιεί ότι “οι εγκληματίες έχουν ήδη αρχίσει να παραβιάζουν το Metaverse”.

“Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να χρησιμοποιούν το Metaverse και η τεχνολογία βελτιώνεται, θα δούμε αύξηση αυτών των εγκλημάτων”, αναφέρει η έκθεση. Αυτές οι πιθανές εγκληματικές δραστηριότητες περιλαμβάνουν εγκλήματα κατά των παιδιών, την κλοπή δεδομένων, το ξέπλυμα χρήματος, τις οικονομικές απάτες, ransomware, phishing, και σεξουαλική επίθεση και παρενόχληση.

Δείτε επίσης: Η Νότια Κορέα ζητάει από την Interpol να εκδώσει κόκκινη ειδοποίηση για τον Do Kwon

Interpol-ransomware πανδημία

Η έκθεση προειδοποίησε ότι ορισμένες από αυτές τις απειλές είναι πιθανό να αποτελέσουν σημαντικές προκλήσεις για την επιβολή του νόμου, επειδή όλες οι πράξεις που θεωρούνται εγκληματικές στον φυσικό κόσμο δεν θεωρούνται εγκληματικές όταν διαπράττονται στον εικονικό κόσμο.

Δείτε επίσης: Κύκλωμα sextortion εξαρθρώθηκε από την Interpol, τι να προσέξετε

Σύμφωνα με την Interpol οι εγκληματίες χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο το metaverse. Η έκθεση της Ιντερπόλ για τις παγκόσμιες τάσεις του εγκλήματος την περασμένη εβδομάδα έδειξε ότι το 70% των αξιωματικών επιβολής του νόμου από τις 195 χώρες μέλη της αναμένουν ότι οι επιθέσεις ransomware και phishing θα αυξηθούν τα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS