ΑρχικήinetΑναφορά: Η Meta θα ανακοινώσει μαζικές απολύσεις υπαλλήλων

Αναφορά: Η Meta θα ανακοινώσει μαζικές απολύσεις υπαλλήλων

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, αυτή την εβδομάδα η Meta, η μητρική εταιρεία του Facebook, ετοιμάζεται να ενημερώσει τους υπαλλήλους της για απολύσεις μεγάλης κλίμακας.

Meta απολύσεις

Η είδηση έρχεται μετά τις απολύσεις υπαλλήλων του Twitter.

Φαίνεται να διαμορφώνεται μια ευρύτερη τάση περικοπών θέσεων εργασίας στον τομέα της τεχνολογίας, μετά τη σημαντική ανάπτυξη που γνώρισε ο κλάδος κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19.

Δείτε επίσης: UK: Η Meta λαμβάνει την τελική εντολή να πουλήσει την Giphy

Η Meta φέρεται να σχεδιάζει τις απολύσεις χιλιάδων υπαλλήλων, με σχετική ανακοίνωση που πιθανότατα θα γίνει την Τετάρτη.

Πολλαπλές πηγές της Wall Street Journal αναφέρουν ότι αυτή την εβδομάδα, οι υπάλληλοι έλαβαν εντολή να ακυρώσουν ταξίδια που δεν είναι απαραίτητα.

Η Meta δήλωσε ότι είχε 87.000 υπαλλήλους στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Το 2023, θα επικεντρώσουμε τις επενδύσεις μας σε έναν μικρό αριθμό τομέων ανάπτυξης υψηλής προτεραιότητας“, δήλωσε τότε ο Zuckerberg. “Αυτό σημαίνει ότι ορισμένες ομάδες θα αναπτυχθούν ουσιαστικά, αλλά άλλες ομάδες θα παραμείνουν σταθερές ή θα συρρικνωθούν τον επόμενο χρόνο. Αναμένουμε ότι το 2023 θα είμαστε είτε ένας οργανισμός με περίπου το ίδιο μέγεθος, είτε ελαφρώς μικρότερος από αυτό που είμαστε σήμερα“.

Δείτε επίσης: Η Ρωσία βάζει την Meta στην λίστα με τους τρομοκράτες

Στα τέλη Οκτωβρίου οι μετοχές της εταιρείας έπεσαν απότομα μετά την ανακοίνωση απογοητευτικών αποτελεσμάτων. Τώρα, η τιμή της μετοχής της Meta είναι λιγότερο από το ένα τρίτο της τιμής που είχε στις αρχές του έτους.

Αναφορά: Η Meta θα ανακοινώσει μαζικές απολύσεις υπαλλήλων

Οι εφαρμογές της -συμπεριλαμβανομένων του Facebook και του Instagram– ανέφεραν αδύναμες επιδόσεις, ανησυχώντας ακόμη περισσότερο τους επενδυτές. Οι ανησυχίες αυξήθηκαν μετά τη δήλωση του ιδρυτή Mark Zuckerberg ότι θα συνεχίσει να επενδύει στο metaverse παρά την αρνητική του υποδοχή μέχρι στιγμής.

Παρόλο που ο κ. Zuckerberg μετονόμασε την εταιρεία σε “Meta” (από Facebook) σε μια προσπάθεια να επικεντρωθεί στο metaverse, το metaverse δεν είναι ακόμα έτοιμο και μπορεί να μην είναι για χρόνια.

Τον περασμένο μήνα, η εφημερίδα The Independent μίλησε με τον Ben Barringer, αναλυτή της Quilter Cheviot. Σύμφωνα με τον Barringer, “τα τελευταία αποτελέσματα της Meta δίνουν την εικόνα μιας εταιρείας όπου δεν είναι όλα καλά“.

Δείτε επίσης: Make-A-Video: Νέα AI τεχνολογία της Meta που δημιουργεί βίντεο

Οι πρόσφατες επιδόσεις της Google και της SNAP στην αγορά ψηφιακής διαφήμισης οδήγησαν τους επενδυτές να έχουν χαμηλότερες προσδοκίες για την Meta. Ωστόσο, η Meta έχασε αυτές τις εκτιμήσεις, με αποτέλεσμα η μετοχή της να μειωθεί σύμφωνα με τον κ. Barringer.

Όλα αυτά συμβαίνουν καθώς η παγκόσμια οικονομία είναι αδύναμη, ο ανταγωνισμός από το TikTok και το BeReal μειώνει την προσοχή των ανθρώπων και το Netflix και το Disney+ γίνονται ισχυρότεροι ανταγωνιστές. Επιπλέον, υπάρχουν ερωτήματα γύρω από το πόσο κερδοφόρο θα είναι το metaverse μακροπρόθεσμα. Κατά συνέπεια, το μέλλον παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο για τη Meta.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS