ΑρχικήsecurityFBI: Οι επιθέσεις DDoS από χακτιβιστές είχαν ελάχιστες επιπτώσεις σε κρίσιμους οργανισμούς

FBI: Οι επιθέσεις DDoS από χακτιβιστές είχαν ελάχιστες επιπτώσεις σε κρίσιμους οργανισμούς

Την Παρασκευή, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών δήλωσε ότι οι κατανεμημένες επιθέσεις άρνησης παροχής υπηρεσιών που οργανώνονται από ομάδες χακτιβιστών έχουν ελάχιστες επιπτώσεις στις υπηρεσίες που στοχεύουν.

Δείτε επίσης: FBI και CISA: Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις επιθέσεις DDoS

DDoS επιθέσεις-e-commerce-COVID-19

Επειδή στοχεύουν σε υποδομές που απευθύνονται στο κοινό, όπως οι ιστότοποι, αντί για τις πραγματικές υπηρεσίες, τείνουν να προκαλούν περιορισμένες διαταραχές.

Το FBI ανέφερε ότι, ενώ φιλορωσικές ομάδες χάκτιβιστών στόχευαν εταιρείες κρίσιμων υποδομών με επιθέσεις DDoS που συνέπεσαν με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, δεν ήταν επιτυχείς.

Δεδομένου ότι αυτού του είδους οι επιθέσεις είναι συνήθως ευκαιριακές, τα θύματα μπορούν να μειώσουν τον λειτουργικό αντίκτυπο λαμβάνοντας μέτρα μετριασμού των επιθέσεων DDoS. Ωστόσο, οι χακτιβιστές χρησιμοποιούν συχνά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να δημοσιοποιήσουν και να υπερβάλουν για τη σοβαρότητα της επίθεσης.

Οι επιθέσεις DDoS συχνά προκαλούν μεγαλύτερη ψυχολογική ζημία από ό,τι οι φυσικές διακοπές των υπηρεσιών.

Οι ομάδες κυβερνοεγκληματιών συνήθως στοχεύουν σε υποδομές που είναι απαραίτητες για την κοινωνία, όπως χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, αεροδρόμια και κυβερνητικά κτίρια. Οι οργανισμοί αυτοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα ασφαλείς προκειμένου να προστατεύονται από τέτοιου είδους επιθέσεις.

Δείτε ακόμα: Το ρωσικό project DDOSIA πληρώνει εθελοντές που εξαπολύουν επιθέσεις DDOS εναντίον της Δύσης

Οι χακτιβιστές καταρρίπτουν ιστότοπους για να ενισχύσουν την αξιοπιστία τους και να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση ότι ο αντίκτυπος ή η αναστάτωση είναι μεγαλύτερος από ό,τι συνέβη στην πραγματικότητα.

Πρόσφατα, η φιλορωσική ομάδα χακτιβιστών KillNet έριξε τους ιστότοπους πολλών μεγάλων αεροδρομίων στις ΗΠΑ.

Οι επιθέσεις DDoS καθιστούν τους διακομιστές φιλοξενίας άχρηστους, με αποτέλεσμα οι ταξιδιώτες να μην μπορούν να κάνουν κράτηση για υπηρεσίες αεροδρομίου ή να ενημερώνονται για τις πτήσεις τους.

Μερικά παραδείγματα ιστοσελίδων του αεροδρομίου που δεν ήταν προσβάσιμες κατά τη διάρκεια της διακοπής περιλαμβάνουν:

  • Το Διεθνές Αεροδρόμιο Hartsfield-Jackson της Ατλάντα (ATL) είναι ένας από τους μεγαλύτερους κόμβους εναέριας κυκλοφορίας στις Ηνωμένες Πολιτείες
  • Το διεθνές αεροδρόμιο του Λος Άντζελες (LAX)
  • Το Διεθνές Αεροδρόμιο O’Hare στο Σικάγο(ORD)

Δείτε επίσης: Η φιλορωσική ομάδα KillNet πραγματοποιεί επιθέσεις DDoS στα website των αεροδρομίων των ΗΠΑ

Παρόλο που οι επιθέσεις DDoS συνήθως δεν επηρεάζουν τις πτήσεις, μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τους οικονομικούς τομείς καθυστερώντας τις υπηρεσίες.

Την περασμένη εβδομάδα, το FBI, η CISA και η MS-ISAC δημοσίευσαν έναν οδηγό με συμβουλές για τη μείωση της πιθανότητας και των αποτελεσμάτων των επιθέσεων DDoS.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS