ΑρχικήinetΗ Ρωσία από το 2025 δεν θα χρησιμοποιεί λογισμικό της Δύσης σε...

Η Ρωσία από το 2025 δεν θα χρησιμοποιεί λογισμικό της Δύσης σε υποδομές ζωτικής σημασίας

Ρωσία: Ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin φέρεται να διέταξε τους φορείς εκμετάλλευσης υποδομών ζωτικής σημασίας να σταματήσουν να χρησιμοποιούν λογισμικό της Δύσης, το οποίο υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύει κίνδυνο εθνικής ασφάλειας, έως το 2025.

Δείτε επίσης: Η Apple αποκλείει τη λειτουργία του Apple Pay στη Ρωσία

Ρωσία λογισμικό

Το Register αναφέρει ότι ο Putin υπέγραψε το Διάταγμα Νο. 166 (PDF), με τίτλο "On measures to ensure the technological independence and security of the critical information infrastructure of the Russian Federation", στις 30 Μαρτίου. Η εντολή τέθηκε σε ισχύ την επόμενη ημέρα.

"Από εδώ και πέρα", λέει το The Register, "οι οργανισμοί πρέπει να ζητήσουν έγκριση προτού μπορέσουν να αγοράσουν λογισμικό στο εξωτερικό για αυτό το επίπεδο υποδομής. Ο Putin απαγόρευσε επίσης σε δημόσιους φορείς και άλλους πελάτες να χρησιμοποιούν ξένο λογισμικό από την 1η Ιανουαρίου 2025."

Δείτε επίσης: Η Ρωσία μπλοκάρει τα Google News για «αναξιόπιστες» πληροφορίες σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία

Η εντολή ακολουθεί πολλές δυτικές εταιρείες τεχνολογίας – συμπεριλαμβανομένης της Microsoft – που σταμάτησαν τις πωλήσεις τους στη Ρωσία ως απάντηση στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ακόμη και το λογισμικό που παραμένει διαθέσιμο θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα, λόγω των εκκλήσεων προς τις εταιρείες να σταματήσουν να παρέχουν ενημερώσεις ασφαλείας στη Ρωσία.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία προκάλεσε και την άνοδο του «protestware» σε έργα ανοιχτού κώδικα που επιδιώκουν να διαταράξουν τις ρωσικές επιχειρήσεις.

Δείτε επίσης: Anonymous: Παραβιάσαμε εκτυπωτές «στη Ρωσία» για να διαδώσουν αντι-προπαγανδιστικά μηνύματα

Το The Register αναφέρει ότι το Διάταγμα Νο. 166 " ζητά από τη ρωσική κυβέρνηση να σχηματίσει μια ομάδα που θα επικεντρώνεται στην ανάπτυξη, παραγωγή και διατήρηση αξιόπιστου software και hardware για έργα υποδομής ζωτικής σημασίας. Φαίνεται πως δίνει στην κυβέρνηση προθεσμία έξι μηνών για να υιοθετήσει μέτρα: που προωθούν τη χρήση εγχώριου ραδιοφωνικού και τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού για τοποθεσίες υποδομής ζωτικής σημασίας και που καθιερώνουν ένα καθεστώς παρακολούθησης και ελέγχου, εκτός από τη διασφάλιση της διαθεσιμότητας εκπαιδευμένου προσωπικού για τη διαχείριση της προγραμματισμένης αξιόπιστης τεχνολογίας".

Πηγή πληροφοριών: pcmag.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS