ΑρχικήsecurityCrypto exchange Thodex scammers: Η Τουρκία ζητά ποινές 40.000 ετών

Crypto exchange Thodex scammers: Η Τουρκία ζητά ποινές 40.000 ετών

Τουρκία: Δικηγόροι ζητούν ποινές φυλάκισης 40.000 ετών για καθένα από τα 21 άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση απάτης στο crypto exchange Thodex.

Δείτε επίσης: Borat malware: Νέο RAT επιτρέπει DDoS και ransomware επιθέσεις

Thodex Τουρκία

Η Τουρκία επιδιώκει κολοσσιαίες ποινές άνω των 40.000 ετών για υπόπτους που φέρονται να συνδέονται με ένα δόλιο cryptocurrency exchange.

Ένας εισαγγελέας ζητά ποινές κάθειρξης έως και 40.564 ετών για 21 άτομα που κατηγορούνται για τη λειτουργία του Thodex, ενός ανενεργού πλέον cryptocurrency exchange.

Όπως αναφέρει η Demiroren, μέσω του Bloomberg, οι φερόμενοι ιδρυτές και στελέχη του Thodex βρίσκονται στο στόχαστρο του εισαγγελέα.

Το κατηγορητήριο, που εκδόθηκε την Πέμπτη, κατονομάζει τον Faruk Fatih Ozer, τον 28χρονο διευθύνοντα σύμβουλο του cryptocurrency exchange που εξαφανίστηκε πριν από ένα χρόνο.

Τον Απρίλιο του 2021 δημοσιεύτηκε μια ειδοποιήση στον ιστότοπο του Thodex, ενημερώνοντας τους χρήστες ότι το trading post θα ήταν κλειστό για αρκετές ημέρες για να αντιμετωπίσει μια διαδικασία «πωλήσεων».

Δείτε επίσης: Android malware: Νέο spyware έχει πρόσβαση σε πολλά δεδομένα

Έκτοτε, το cryptocurrency exchange δεν άνοιξε ποτέ ξανά και οι επενδυτές δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους ή να κάνουν ανάληψη κεφαλαίων. Το Thodex ισχυρίστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι κανείς δεν εξαπατήθηκε.

Ωστόσο, πολλοί κατηγόρησαν το exchange ότι πραγματοποίησε ένα exit scam. Εκείνη την εποχή, το Thodex χαρακτήρισε τις κατηγορίες ως «αβάσιμες».

Ενώ οι αναφορές, εκείνη την εποχή, υπολόγιζαν απώλειες σε δισεκατομμύρια δολάρια, το κατηγορητήριο αναθεώρησε αυτό το ποσό κοντά στα 24 εκατομμύρια δολάρια.

Έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Ozer, ο οποίος φέρεται να εντοπίστηκε τελευταία φορά τον Απρίλιο του 2021 στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Έκτοτε, οι τουρκικές αρχές τον εντόπισαν σε τέσσερις διαφορετικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Αλβανίας. Ο Διευθύνων Σύμβουλος ισχυρίστηκε ότι θα συναντούσε επενδυτές στο εξωτερικό.

Thodex Τουρκία

Η Interpol δημοσίευσε ένα Red Notice για τον Ozer. Ο Τούρκος υπήκοος καταζητείται για «σύσταση οργανώσεων με σκοπό τη διάπραξη εγκλημάτων [και] διακεκριμένης απάτης», σύμφωνα με την υπηρεσία επιβολής του νόμου.

Ο Ozer εξακολουθεί να αγνοείται, παρά τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν πέρυσι ότι θα επέστρεφε στην πατρίδα του για να συνεργαστεί με τις τοπικές αρχές.

Δείτε επίσης: Amazon: Phishing email απειλεί με οριστικό κλείδωμα λογαριασμών

Το cryptocurrency είναι μια δημοφιλής δημοσιονομική διέξοδος για πολλά μέλη της νεότερης τουρκικής γενιάς λόγω των οικονομικών προβλημάτων της Τουρκίας και της ασταθούς λίρας. Η τάση απασχολεί τις τουρκικές χρηματοπιστωτικές αρχές εδώ και χρόνια.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS