ΑρχικήSecurityAmazon: Phishing email απειλεί με οριστικό κλείδωμα λογαριασμών

Amazon: Phishing email απειλεί με οριστικό κλείδωμα λογαριασμών

Μια νέα απάτη (phishing email) χρησιμοποιεί την Amazon για να θέσει σε κίνδυνο ανυποψίαστους χρήστες. Προσέξτε μην πέσετε στην παγίδα!

Amazon phishing

Σύμφωνα με αναφορές, ένα email που φαίνεται να προέρχεται από την Amazon προσπαθεί να φτάσει στο Inbox πολλών χρηστών. Το email από την Amazon προειδοποιεί ότι ο λογαριασμός των χρηστών έχει τεθεί σε αναστολή και ότι όλες οι παραγγελίες έχουν ακυρωθεί. Στόχος των απατεώνων είναι να εξαπατήσουν τους πελάτες και να τους κάνουν να παραδώσουν προσωπικά στοιχεία, όπως ονόματα χρήστη και κωδικούς πρόσβασης. Σύμφωνα με το Express.co.uk, το phishing email λέει ότι οι χρήστες πρόκειται να αποκλειστούν οριστικά από τους λογαριασμούς τους λόγω ύποπτης δραστηριότητας.

Δείτε επίσης: Η Europol εξαρθρώνει μαζική επιχείρηση επενδυτικής απάτης

Το μήνυμα προτρέπει τους πελάτες να κάνουν κλικ σε έναν σύνδεσμο για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία "ανάκτησης λογαριασμού". Σύμφωνα με το phishing email της Amazon, αν δεν το κάνουν αυτό οι χρήστες, κινδυνεύουν να χάσουν την πλήρη πρόσβαση στην πλατφόρμα. Πρόκειται για μια τρομακτική προειδοποίηση και πολλοί χρήστες θα μπορούσαν να πέσουν στην παγίδα.

Το πλήρες μήνυμα λέει: "Γεια σας, Έχουμε αναστείλει προσωρινά τον λογαριασμό σας στην Amazon και ακυρώσαμε όλες τις παραγγελίες επειδή εντοπίσαμε ασυνήθιστη δραστηριότητα. Κάντε κλικ στο κουμπί παρακάτω και ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να ανακτήσετε τον λογαριασμό σας. Αφού ολοκληρώσετε τη διαδικασία, θα ελέγξουμε και θα απαντήσουμε εντός 24 ωρών. Εάν δεν ολοκληρώσετε τη διαδικασία ανάκτησης λογαριασμού εντός 3 ημερών, θα κλειδώσουμε οριστικά τον λογαριασμό σας στην Amazon. Ζητούμε συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία μπορεί να προκληθεί".

Από κάτω, υπάρχει ένα πορτοκαλί πλαίσιο που ζητά από τους χρήστες να κάνουν "Σύνδεση στην Amazon".

Δείτε επίσης: Android malware: Νέο spyware έχει πρόσβαση σε πολλά δεδομένα

Εάν λάβετε αυτό το phishing email από την Amazon, πρέπει να το διαγράψετε χωρίς καθυστέρηση.

Γενικά, αν λάβετε ένα email που ισχυρίζεται ότι προέρχεται από την Amazon, πρέπει να έχετε στο νου σας τα εξής:

  • Η Amazon δεν ζητά ποτέ την παροχή προσωπικών στοιχείων μέσω e-mail.
  • Η Amazon δεν ζητά ποτέ να ενημερώσετε στοιχεία πληρωμής που δεν συνδέονται με μια παραγγελία της Amazon που υποβάλατε ή μια υπηρεσία της Amazon στην οποία είχατε εγγραφεί.

Γενικά, υπάρχουν κάποια στοιχεία που μπορεί να παρατηρήσει κάποιος για να καταλάβει ότι αυτό το μήνυμα από την Amazon είναι ψεύτικο. Αρχικά, το μήνυμα φαίνεται να προέρχεται από μια διεύθυνση "No-reply@", αλλά αν τοποθετήσετε το ποντίκι σας πάνω από το όνομα, αποκαλύπτεται η πραγματική διεύθυνση που δεν έχει καμία σχέση με την Amazon.

Επιπλέον, το email ξεκινά με τη λέξη "Hello". Αυτός ο γενικός χαιρετισμός βοηθά τους απατεώνες να στοχεύουν ταυτόχρονα μεγάλο αριθμό χρηστών αντί να στέλνουν μεμονωμένα μηνύματα.

Δείτε επίσης: Borat malware: Νέο RAT επιτρέπει DDoS και ransomware επιθέσεις

Σε περίπτωση που έχει λάβει κάποιος το παραπάνω phishing email από την Amazon, πρέπει να δράσει γρήγορα. Το link που υπάρχει στο email, έχει σχεδιαστεί για να κλέβει το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης. Αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης-θύμα πρέπει να αλλάξει άμεσα τα credentials για το Amazon account του. Επιπλέον, αν κάποιος χρησιμοποιεί τους ίδιους κωδικούς και για άλλους λογαριασμούς, θα πρέπει να αλλάξει τα passwords και εκεί. Απάτες σαν αυτή δείχνουν γιατί η επαναχρησιμοποίηση credentials σε διαφορετικά accounts είναι κακή ιδέα.

Πηγή: www.express.co.uk

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS