ΑρχικήinetΗ Apple αποκλείει τη λειτουργία του Apple Pay στη Ρωσία

Η Apple αποκλείει τη λειτουργία του Apple Pay στη Ρωσία

Στα τέλη Φεβρουαρίου, η Apple ανακοίνωσε ότι ανέστειλε το Apple Pay στη Ρωσία λόγω του πολέμου κατά της Ουκρανίας. Ενώ όμως οι κάρτες Visa και Mastercard δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες, η ρωσική κάρτα Mir εξακολουθούσε να λειτουργεί με την υπηρεσία πληρωμών της Apple.

Δείτε επίσης: Apple Pay VISA: Επιτρέπει σε hackers πληρωμές σε κλειδωμένα iPhone

Apple Pay

Ωστόσο η δυνατότητα αυτή δεν είναι πλέον διαθέσιμη.

Σύμφωνα με το Reuters, το εγχώριο σύστημα Mir της Ρωσίας «παρέμεινε συνδεδεμένο με το Apple Pay έως ότου αφαιρέθηκε και αυτή η πρόσβαση την Πέμπτη, σύμφωνα με το Εθνικό Σύστημα Πληρωμών με Κάρτα της Ρωσίας (NSPK).

Η Apple ενημέρωσε την NSPK ότι αναστέλλει την υποστήριξη για κάρτες Mir στην υπηρεσία πληρωμών Apple Pay. Από τις 24 Μαρτίου, οι χρήστες δεν μπορούν να προσθέσουν νέες κάρτες Mir στην υπηρεσία. Η Apple θα σταματήσει όλες τις λειτουργίες των καρτών που είχαν προστεθεί προηγουμένως τις επόμενες ημέρες”, δήλωσε η NSPK την Παρασκευή.

Στο Reuters, η Sberbank είπε ότι «οι κάρτες Mir στο Apple Pay δεν θα είναι διαθέσιμες» με την Apple να περιορίζει την πρόσβαση.

Σύμφωνα με τον Guardian, η Mir ανήκει στην Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας και ιδρύθηκε ως απάντηση στις οικονομικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία μετά την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014. Στατιστικά στοιχεία από την Κεντρική Τράπεζα λένε ότι οι κάρτες Mir αποτελούν περίπου το 32 τοις εκατό όλων των νέων καρτών που εκδίδονται στη χώρα.

Δείτε ακόμα: Apple Pay Later: Η υπηρεσία που επιτρέπει αγορά app με μηνιαίες δόσεις

Apple Pay

Μέχρι τη στιγμή που επιβλήθηκαν οι πρώτες κυρώσεις, οι ρωσικές τράπεζες που επηρεάστηκαν ήταν οι εξής:

  • VTB Group
  • Sovcombank
  • Novikombank
  • Promsvyazbank
  • Otkritie

Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας σημείωσε επίσης εκείνη την εποχή ότι οι κάρτες που εκδίδονται από αυτές τις πέντε τράπεζες δεν λειτουργούν πλέον με το Apple Pay ή το Google Pay, καθώς και οι δύο πλατφόρμες έχουν έδρα τις ΗΠΑ.

Το σύστημα πληρωμών της Apple κυκλοφόρησε στη Ρωσία το 2016. Τώρα, έξι χρόνια μετά, η υπηρεσία έχει αποκλειστεί λόγω του πολέμου κατά της Ουκρανίας. Προς το παρόν, δεν είναι σαφές πότε η Apple θα επαναφέρει το Pay στη χώρα.

Δείτε επίσης: Η Apple θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο ένα iPad Pro με τσιπ M2;

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ρώσοι πελάτες θα εξακολουθούν να μπορούν να πραγματοποιούν ανέπαφες πληρωμές χρησιμοποιώντας τις φυσικές τους κάρτες εντός της Ρωσίας, αλλά από τώρα τα ψηφιακά πορτοφόλια Apple και Google έχουν ανασταλεί στη χώρα επ' αόριστον.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS