ΑρχικήinetΗ Google επιλέγει την Coinbase για πληρωμές crypto για υπηρεσίες cloud

Η Google επιλέγει την Coinbase για πληρωμές crypto για υπηρεσίες cloud

Η Google δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με την Coinbase για να αρχίσει να επιτρέπει σε ορισμένους πελάτες να πληρώνουν για υπηρεσίες cloud με crypto, στις αρχές του 2023.

Δείτε επίσης: Πρώην manager της Coinbase κατηγορείται στην πρώτη δικαστική υπόθεση crypto

Η συμφωνία, που ανακοινώθηκε στο συνέδριο Cloud Next της Google, μπορεί να προσελκύσει εταιρείες αιχμής στην Google σε μια ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά, όπου οι κορυφαίοι ανταγωνιστές της εταιρείας δεν επιτρέπουν επί του παρόντος στους πελάτες να πληρώνουν με ψηφιακά νομίσματα. Η επιχείρηση cloud βοηθά στη διαφοροποίηση της μητρικής Alphabet της Google και πλέον αντιπροσωπεύει το 9% των εσόδων, σε σχέση με το 6% πριν από τρία χρόνια, καθώς επεκτείνεται πιο γρήγορα.

Η Coinbase, η οποία παράγει το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της από λιανικές συναλλαγές, θα μεταφέρει εφαρμογές που σχετίζονται με δεδομένα στην Google, φεύγοντας από το κορυφαία στην αγορά Amazon cloud Services Web, στο οποίο η Coinbase βασίζεται εδώ και χρόνια, δήλωσε ο Jim Migdal, αντιπρόεδρος επιχειρηματικής ανάπτυξης της Coinbase.

Δείτε ακόμα: Ψεύτικα Coinbase, MetaMask wallet apps κλέβουν cryptocurrency

Η υπηρεσία υποδομής Google Cloud Platform θα δέχεται αρχικά πληρωμές σε κρυπτονομίσματα από λίγους πελάτες στον κόσμο του Web3 που θέλουν να πληρώσουν με κρυπτονομίσματα, χάρη στην ενσωμάτωση με την υπηρεσία Coinbase Commerce, δήλωσε ο Amit Zavery, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής και επικεφαλής της πλατφόρμας.

Με τον καιρό, η Google θα επιτρέψει σε περισσότερους πελάτες να πραγματοποιούν πληρωμές με κρυπτονομίσματα, είπε ο Zavery. Το Coinbase Commerce υποστηρίζει 10 νομίσματα, συμπεριλαμβανομένων των Bitcoin, Bitcoin Cash, Dogecoin, Ethereum και Litecoin. Οι τιμές του Bitcoin, του Dogecoin και του Ethereum έχουν υποχωρήσει πάνω από 60% τον περασμένο χρόνο.

Δεν ήταν σίγουρο ότι η Google θα επέλεγε την Coinbase για το τμήμα πληρωμών της, καθώς η PayPal προσφέρει ήδη σε περισσότερες επιχειρήσεις έναν τρόπο να λαμβάνουν πληρωμές με ψηφιακά νομίσματα. Τελικά όμως η Coinbase είχε τη μεγαλύτερη ικανότητα.

Δείτε επίσης: Η Coinbase μπλοκάρει 25.000 crypto addresses που συνδέονται με τη Ρωσία

Οι τεχνολογίες blockchain, όπως τα μη ανταλλάξιμα tokens, ή τα NFT, έχουν γίνει το επίκεντρο για το τμήμα cloud της Google. Προηγουμένως, ο επικεφαλής του cloud της Google, Thomas Kurian, είχε πιέσει για ανάπτυξη σε μεγάλες βιομηχανίες όπως τα μέσα ενημέρωσης και το λιανικό εμπόριο. Φέτος ανακοίνωσε τη σύσταση ομάδων για τη δημιουργία επιχειρήσεων blockchain και την κατασκευή εργαλείων που μπορούν να αξιοποιήσουν οι τρίτοι προγραμματιστές για την εκτέλεση εφαρμογών blockchain.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS