ΑρχικήinetΗ Coinbase μπλοκάρει 25.000 crypto addresses που συνδέονται με τη Ρωσία

Η Coinbase μπλοκάρει 25.000 crypto addresses που συνδέονται με τη Ρωσία

Η Coinbase ανακοίνωσε ότι μπλοκάρει 25.000 crypto addresses που συνδέονται με τη Ρωσία (με Ρώσους χρήστες ή ρωσικές οντότητες). Πρόκειται για μια κίνηση που έγινε, ώστε να αντιμετωπίσει η εταιρεία τις ανησυχίες ότι τα κρυπτονομίσματα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αποφυγή κυρώσεων που επιβλήθηκαν για την εισβολή στην Ουκρανία. Σε μια ανάρτηση, ο επικεφαλής του νομικού τμήματος, Paul Grewal, περιέγραψε πώς η υπηρεσία crypto συμμορφώνεται με τους νέους κανόνες που επιβλήθηκαν λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Αυτό περιλαμβάνει τη χρήση “σύνθετων αναλύσεων blockchain” για τον εντοπισμό λογαριασμών που συνδέονται έμμεσα με αποκλεισμένους χρήστες.

Δείτε επίσης: Ρωσία: Η πειρατεία δορυφόρων αποτελεί πράξη πολέμου

Coinbase crypto addresses Ρωσία
Η Coinbase μπλοκάρει 25.000 crypto addresses που συνδέονται με τη Ρωσία

Η Coinbase ανέφερε ότι τα 25.000 blocked accounts “σχετίζονταν με Ρώσους ιδιώτες ή οντότητες που πιστεύουμε ότι εμπλέκονται σε παράνομη δραστηριότητα“. Η υπηρεσία δεν διευκρίνισε πότε ακριβώς είχαν αποκλειστεί οι λογαριασμοί ή πόσοι από τους περιορισμούς σχετίζονται με τις τρέχουσες κυρώσεις.

Οι κυρώσεις διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στην προώθηση της εθνικής ασφάλειας και στην αποτροπή επίθεσης, και η Coinbase υποστηρίζει πλήρως αυτές τις προσπάθειες των κυβερνητικών αρχών“, δήλωσε ο Grewal. Ενώ τα crypto wallets μπορεί να είναι ανώνυμα και δεν απαιτούν συναλλαγές με παραδοσιακές τράπεζες, ο Grewal επισημαίνει ότι οι συναλλαγές είναι “ανιχνεύσιμες, μόνιμες και δημόσιες“, κάτι που μπορεί να διευκολύνει την καταστολή των παράνομων λογαριασμών, εμποδίζοντάς τους από την αγορά ή την πώληση cryptocurrencies μέσω μιας υπηρεσίας όπως η Coinbase. “Τα Digital assets έχουν ιδιότητες που αποτρέπουν τις κοινές προσεγγίσεις για την αποφυγή κυρώσεων“.

Δείτε επίσης: Η Ουκρανία ζητά αποκοπή της Ρωσίας από την παραγωγή videogames

Ο Paul Grewal ανέφερε ότι η εταιρεία απαγόρευσε την πρόσβαση σε άτομα τα οποία βρίσκονται στη λίστα των αμερικανικών κυρώσεων. Παράλληλα, η εταιρεία προσπαθεί να εντοπίσει και άλλους λογαριασμούς που συνδέονται με το όνομά τους.

Η Coinbase μπλοκάρει 25.000 crypto addresses που συνδέονται με τη Ρωσία

Υπενθυμίζεται ότι η αμερικανική κυβέρνηση ζήτησε από τις πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων να διασφαλίσουν ότι οι Ρώσοι που βρίσκονται στη λίστα των κυρώσεων δεν μπορούν να τις αποφύγουν μέσω των digital assets τους.

Σύμφωνα με το Business Today, oι μεγάλες πλατφόρμες, όπως η Coinbase, έχουν δηλώσει ότι θα ακολουθήσουν την γραμμή της κυβέρνησης και θα περιορίσουν την πρόσβαση των ατόμων που βρίσκονται στη λίστα κυρώσεων, χωρίς όμως να αποκλείσουν όλους τους Ρώσους χρήστες.

Δείτε επίσης: Η CD Projekt Red δείχνει την υποστήριξη της στην Ουκρανία

Από την άλλη μεριά, η Ρωσία φαίνεται να απομονώνεται ολοένα και περισσότερο από το non-crypto οικονομικό σύστημα. Μεταξύ άλλων, η Visa και η Mastercard ανέστειλαν τις λειτουργίες τους στη χώρα. Ωστόσο, οι μεγάλες τράπεζες της Ρωσίας έχουν ήδη υποβαθμίσει τον αντίκτυπο στους πελάτες τους. Η κεντρική τράπεζα δήλωσε ότι όλες οι τραπεζικές κάρτες Visa και Mastercard που εκδίδονται από ρωσικές τράπεζες θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά στη ρωσική επικράτεια.

Πηγή: The Verge

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS