ΑρχικήgamingΗ Google ανακοινώνει Chromebook cloud gaming laptops

Η Google ανακοινώνει Chromebook cloud gaming laptops

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, η Google έκλεισε την πλατφόρμα παιχνιδιών Stadia, μια φιλόδοξη προσπάθεια να επιτρέψει στους ανθρώπους να παίζουν βιντεοπαιχνίδια χωρίς να χρειάζονται κάποιο πραγματικό video game hardware για να τα παίξουν. Σήμερα, βέβαια η Google ανακοίνωσε μια νέα σειρά Chromebook με έμφαση στο gaming που βασίζεται στο cloud οπότε φαίνεται πως συνεχίζει να την ενδιαφέρει ο τομέας του gaming.

Δείτε επίσης: PlayStation VR2 headset: Αισιόδοξη η Sony – Σχεδιάζει μεγάλη παραγωγή

Η νέα ανακοίνωση είναι ότι μια επερχόμενη σειρά Chromebook (ένα πραγματικά χρήσιμο προϊόν της Google), που κατασκευάστηκε σε συνεργασία με την Acer, την ASUS και τη Lenovo (τα Chromebook κατασκευάζονται από τρίτους), έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα ειδικά τις λειτουργίες cloud gaming.

Αυτές περιλαμβάνουν οθόνες υψηλής ανάλυσης με ρυθμούς ανανέωσης 120 Hz και άνω, συμβατότητα Wi-Fi 6 ή 6E, υψηλής ποιότητας ήχο και πληκτρολόγια RGB με anti-ghosting (μια δυνατότητα που καταγράφει όλα τα πατήματα των πλήκτρων με ακρίβεια ακόμα και όταν πατάτε πολλά πλήκτρα ταυτόχρονα).

Δείτε επίσης: Amazon Prime: Τα 7 δωρεάν παιχνίδια του Οκτωβρίου

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι όλα αποστέλλονται με τρεις διαφορετικές πλατφόρμες streaming προεγκατεστημένες και έτοιμες για χρήση: Xbox Cloud Gaming, Geforce Now και…Amazon Luna.

Το Lenovo θα κοστίζει 599 $, το ACER είναι 650 $ και το ASUS δεν έχει ακόμη τιμή.

google gaming

Προς το παρόν, η Google δεν διαθέτει ένα σύνολο απαιτήσεων ή πιστοποίησης για Chromebook για cloud gaming. Επομένως, δεν γνωρίζουμε εάν οι μελλοντικές συσκευές πρέπει να πληρούν ορισμένες προδιαγραφές για να συμπεριληφθούν σε αυτό το πρόγραμμα, αλλά η Google θα προωθήσει μελλοντικές συσκευές με οθόνες υψηλού ρυθμού ανανέωσης και καλή συνδεσιμότητα Wi-Fi τουλάχιστον.

Δείτε επίσης: Google Stadia: Η gaming υπηρεσία κλείνει στις 18 Ιανουαρίου 2023

Ωστόσο, η εταιρεία είπε ότι και οι τρεις συσκευές έχουν δοκιμαστεί ανεξάρτητα από το GameBench για να διασφαλιστεί ότι έχουν μια συνεπή και ομαλή εμπειρία gaming. Όλες αυτές οι συσκευές θα βγουν στην αγορά κάποια στιγμή τον Οκτώβριο.

Πηγή πληροφοριών: kotaku.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS