ΑρχικήReviewsΤα Highlights της Έκθεσης Υπολογιστών Computex 2024 στη Ταϊπέι

Τα Highlights της Έκθεσης Υπολογιστών Computex 2024 στη Ταϊπέι

Computex 2024

Βρισκόμαστε μόλις στα μέσα του 2024 και δεν υπάρχει σημάδι ότι οι ανακοινώσεις που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη θα επιβραδυνθούν — ειδικά με το Computex 2024 εδώ. Η φετινή εκδήλωση, που πραγματοποιείται στην Ταϊπέι, θα ξεκινήσει στις 4 Ιουνίου και ολοκληρώνεται στις 7 Ιουνίου. Αναμένεται να δούμε μεγάλες ομιλίες από την AMD, την Qualcomm, την Intel, την Nvidia και την Arm, όπου θα παρουσιάσουν τις επερχόμενες στρατηγικές τους για επεξεργαστές που διαχειρίζονται καλύτερα τα φορτία εργασίας τεχνητής νοημοσύνης που επιβάλλουμε όλο και περισσότερο στους υπολογιστές.

Δείτε επίσης: 8BitDo M Edition: ‘Μηχανικός’ Φόρος τιμής στο Ρετρό IBM Model M

Πριν από το Computex 2024, ακούσαμε πολλά για νέα Copilot Plus desktop & laptop PC που τροφοδοτούνται από τους Snapdragon X Elite και Plus επεξεργαστές της Qualcomm, μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά του Microsoft Copilot, και για τη θέση της Apple στην πλατφόρμα της τεχνητής νοημοσύνης τώρα που έχει ανταγωνισμό από έναν άλλο επεξεργαστή Arm.

Τα κυριότερα νέα από το Computex 2024 είναι εδώ:

  • Οι επόμενης γενιάς επεξεργαστές AI laptop της AMD έχουν νέο όνομα
Computex 2024

Η AMD ανακοίνωσε στο Computex 2024 την επόμενη γενιά των επεξεργαστών Ryzen για laptop, για εργασίες Generative AI: τη σειρά Ryzen AI 300. Είναι μια ανανέωση των κορυφαίων chip Ryzen 9. Η νέα ονοματολογία περιλαμβάνει ακόμη το επίθεμα HX που η AMD εισήγαγε το 2022, αλλά δεν υποδεικνύει πόσα watts καταναλώνει το chip. Αντίθετα, το HX θα αναφέρεται απλώς στο «κορυφαίο» ή στο καλύτερο και ταχύτερο chip Ryzen AI 300.

Δείτε ακόμα: Poco F6: Κυκλοφόρησε στην Ινδία με κορυφαίες προδιαγραφές

Οι νέοι επεξεργαστές Ryzen AI είναι κατασκευασμένοι με τις τελευταίες αρχιτεκτονικές της AMD για neural επεξεργασία, ενσωματωμένα γραφικά και γενική επεξεργασία: XDNA2 για το NPU, RDNA 3.5 για το iGPU, το οποίο πλέον έχει έως και 16 μονάδες επεξεργασίας, και Zen 5 για το CPU. Οι δύο πρώτοι επεξεργαστές σε αυτή τη σειρά είναι οι Ryzen AI 9 HX 370 και Ryzen AI 9 365. Και οι δύο έχουν 50 TOPS NPU, αλλά η παραλλαγή HX είναι η πιο υψηλή από τις δύο.

  • Η πρώτη CPU Zen 5 της AMD είναι το «τέρας» Ryzen 9 9950X
Computex 2024

Η AMD κυκλοφορεί τους πρώτους επιτραπέζιους επεξεργαστές Zen 5 τον Ιούλιο, με τον Ryzen 9 9950X να ηγείται ως «τον ισχυρότερο καταναλωτικό επεξεργαστή για desktop στον κόσμο.» Βασισμένοι στην υπάρχουσα πλατφόρμα AM5 της AMD, οι νέοι επεξεργαστές της σειράς Ryzen 9000 περιλαμβάνουν τους Ryzen 9 9950X, Ryzen 9 9900X, Ryzen 7 9700X και Ryzen 5 9600X.

Διαβάστε περισσότερα στο σχετικό μας άθρο εδώ.

  • Το G-Assist της Nvidia είναι ένα chatbot τεχνητής νοημοσύνης που σας καθοδηγεί στα παιχνίδια και βελτιστοποιεί τον υπολογιστή σας

Όταν η Nvidia ανακοίνωσε για πρώτη φορά το G-Assist, ήταν ένα πρωταπριλιάτικο αστείο το 2017 που αστειευόταν για έναν βοηθό τεχνητής νοημοσύνης που θα μπορούσε να σας βοηθήσει να συνεχίζετε να παίζετε το παιχνίδι ενώ απομακρύνεστε από τον υπολογιστή σας. Τώρα, επτά χρόνια αργότερα, το G-Assist επιστρέφει ως πραγματικό demo ενός ισχυρού βοηθού τεχνητής νοημοσύνης GeForce που η Nvidia μπορεί τελικά να φέρει στη ζωή για τους προγραμματιστές παιχνιδιών και τους κατόχους RTX GPU.

Δείτε επίσης: Τα νέα laptop της HP θα είναι OmniBook, ProBook ή EliteBook

Το Project G-Assist είναι μόνο μια τεχνολογική επίδειξη αυτή τη στιγμή, αλλά είναι μια σύντομη ματιά στο πώς ένας βοηθός τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσε να σας καθοδηγήσει στα παιχνίδια σας στο PC και ακόμη και να ρυθμίσει τις βέλτιστες ρυθμίσεις για εσάς με βάση τις εισαγωγές συνομιλιών στο μέλλον.

  • Η πρωτοβουλία της Nvidia για μικρές GPU θα κρατήσει τις κάρτες γραφικών μεγάλες
Computex 2024

Η Nvidia μόλις έδωσε στη βιομηχανία του PC gaming έναν λόγο να μειώσει το μέγεθος των μεγαλύτερων καρτών γραφικών της και να παράγει μικρές θήκες.

Δείτε ακόμα: Lenovo: Τα Νέα Yoga και Thinkpad Laptops με Snapdragon X Elite

Όταν οι πληροφορίες διαρροής αποκάλυψαν τον περασμένο μήνα ότι η Nvidia θα βοηθούσε τους συνεργάτες της για τις κάρτες γραφικών να κατευθυνθούν προς μικρότερα gaming PC. Μπορούμε επιτέλους να δούμε μια πραγματικά μικρή δύναμη της Nvidia όπως το παλιό R9 Nano της AMD; Θα μπορούσε η Nvidia τουλάχιστον να πείσει τους συνεργάτες της να παράγουν GPU δύο υποδοχών όπως πολλές από τις δικές της κάρτες Founders Edition;

  • Η Nvidia και η AMD φέρνουν τα χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης Copilot Plus της Microsoft σε gaming laptop

Η Nvidia και η AMD ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν gaming laptop που περιλαμβάνουν τα χαρακτηριστικά AI Copilot Plus που μόλις ανακοίνωσε η Microsoft για laptop με επεξεργαστές Qualcomm. Στο Computex 2024 σήμερα, η Nvidia έδωσε μια σύντομη ματιά στα «RTX AI PC» laptop που έρχονται από την Asus και την MSI που θα περιλαμβάνουν τελικά τις δυνατότητες Copilot Plus PC.

Δείτε επίσης: TCL CSOT: Το πρώτο στον κόσμο 4K 1000Hz panel

«Τα νέο-ανακοινωθέντα RTX AI PC laptop από την ASUS και την MSI διαθέτουν έως και GPU GeForce RTX 4070 και ενεργειακά αποδοτικά συστήματα-on-a-chip με δυνατότητες AI PC των Windows 11», λέει η Nvidia σε ένα blog post. Η Nvidia επιβεβαίωσε σε μια ενημέρωση ότι αυτά τα laptop θα έρχονται με τους τελευταίους επεξεργαστές Strix της AMD.

  • Το Asus ROG Ally X είναι επίσημο

Όταν η Valve παρουσίασε επίσημα το Steam Deck OLED πολλοί είπαν ότι «αυτή η έκδοση ίσως θα έπρεπε να είναι η αρχική». Η Asus προσπαθεί να κάνει ακριβώς το ίδιο με το νέο ROG Ally X.

Μετά από μήνες διαρροών, teasers και αποκλειστικών πρώιμων λεπτομερειών είναι πλέον επίσημο: το gaming handheld ROG Ally X προ-παραγγέλλεται σήμερα για $799.

Πηγή: theverge

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS