ΑρχικήReviewsTCL CSOT: Το πρώτο στον κόσμο 4K 1000Hz panel

TCL CSOT: Το πρώτο στον κόσμο 4K 1000Hz panel

TCL CSOT

Η TCL CSOT αποκαλύπτει το πρώτο στον κόσμο 4K πάνελ οθόνης με 1000 Hz.

Gaming Monitor με 1000fps & 1000Hz μπορεί να επιτύχει motion clarity (καθαρότητα κίνησης) χωρίς τρεμόπαιγμα, κοντά στην εμπειρία CRT οθόνης

Δείτε επίσης: Η Morgan και η Pininfarina επανερμηνεύουν τη Morgan Barchetta

Τα τελευταία χρόνια, οι εταιρείες ωθούν τα όρια των ρυθμών ανανέωσης στις gaming οθόνες, ξεπερνώντας το όριο των 500 Hz. Τώρα, στοχεύουν σε ακόμη υψηλότερες συχνότητες. Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτή η πρόοδος δεν περιορίζεται πλέον σε πάνελ ανάλυσης 1080p ή 1440p. Η κινεζική εταιρεία TCL CSOT αποκάλυψε πρόσφατα το πρώτο στον κόσμο 4K πάνελ με 1000 Hz, σηματοδοτώντας μια σημαντική πρόοδο στην τεχνολογία οθονών για τους λάτρεις του gaming.

TCL CSOT
Το πρώτο τηλέφωνο με tri-fold οθόνη 7,85 ιντσών

Το περίπτερο της TCL CSOT του Display Week 2024 στην Καλιφόρνια είναι οργανωμένο σε δέκα τεχνολογικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των HVA, HFS, MLED, MLCD, FMM OLED και IJP OLED, κάθε μία με τις τελευταίες εξελίξεις τους. Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν προϊόντα όπως το 85 UD w-HVA Pro, το πρώτο τηλέφωνο με tri-fold οθόνη 7,85″ ιντσών και την 14″ ιντσών 2.8K Inkjet Printing Hybrid OLED Display. Άλλα σημαντικά εκθέματα περιλαμβάνουν την οθόνη HFS MNT με τον υψηλότερο CR 4000:1 στον κόσμο, την οθόνη Laptop 16″ 8K με την υψηλότερη ανάλυση στον κόσμο, και την οθόνη Ln-Oxide 14″ MUX 1:3. Η TCL CSOT θα παρουσιάσει επίσης την 7.85″ Under Screen Face Auth Display, την πρώτη στον κόσμο 57° 6.9mm Thickness MLED MNT, και την πρώτη στον κόσμο 4K οθόνη με ρυθμό ανανέωσης 1000Hz MNT.

Δείτε ακόμα: Τα Πάντα για το Xperia 1 VI Πριν Ανακοινωθεί Επίσημα από τη Sony

Επί του παρόντος, οι ταχύτερες οθόνες στην αγορά διαθέτουν ρυθμό ανανέωσης 540 Hz χρησιμοποιώντας πάνελ TN. Αυτές οι οθόνες συχνά διαθέτουν χαμηλότερες αναλύσεις λόγω των περιορισμών της τεχνολογίας οθόνης και της διαθέσιμης χωρητικότητας ζώνης (bandwidth). Ωστόσο, πρόοδος όπως το πρότυπο DisplayPort 2.1, ιδιαίτερα με τη λειτουργία UHBR20, έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν ρυθμούς ανανέωσης έως και 884 Hz σε ανάλυση 1080p χωρίς την ανάγκη συμπίεσης ροής οθόνης (DSC). Με την εισαγωγή της τεχνολογίας συμπίεσης DSC 3.0, η απαίτηση χωρητικότητας για την επίτευξη ρυθμού ανανέωσης 540 Hz σε ανάλυση 1080p μειώνεται στα μόλις 15.5 Gbit/s, πολύ κάτω από τη διαθέσιμη χωρητικότητα των 77.3 Gbit/s (UHBR20).

Οι Blur Busters, που επισκέφθηκαν το περίπτερο της TCL και έβγαλαν φωτογραφίες, εξήγησαν τι απαιτείται για να υποστηριχθούν τέτοιοι υψηλοί ρυθμοί καρέ. Ενώ μια πιο ισχυρή GPU μπορεί να φαίνεται η προφανής λύση, με τους ρυθμούς καρέ να φτάνουν ήδη στα εκατοντάδες, η δημιουργία καρέ ή η παρεμβολή μπορεί να θεωρηθεί ως βιώσιμη επιλογή.

Δείτε επίσης: Apple iPad Air review — Είναι αυτό που «πρέπει» να αποκτήσετε;

Ο στόχος είναι να επιτευχθεί μια φωτορεαλιστική οπτική εμπειρία μέσω σύγχρονων μηχανών παιχνιδιών και τεχνολογίας δημιουργίας καρέ που λειτουργεί με αναλογία 10 προς 1. Ο τελικός στόχος είναι να εξασφαλιστεί μια εμπειρία χωρίς καθυστέρηση και χωρίς παγώματα, παρόμοια με τους στόχους που έχουν τεθεί για τις τεχνολογίες κωδικοποίησης βίντεο. Απαιτείται πολύ στενή συνεργασία μεταξύ των κατασκευαστών πάνελ οθονών, των προγραμματιστών παιχνιδιών και των κατασκευαστών GPU. Φαίνεται ότι η TCL CSOT έχει ήδη κάνει το πρώτο βήμα.

Πηγή: videocardz

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS