ΑρχικήgamingGhost Of Tsushima: Ενημερώσεις που εκτόξευσαν τις βαθμολογίες

Ghost Of Tsushima: Ενημερώσεις που εκτόξευσαν τις βαθμολογίες

Ghost Of Tsushima

Το ‘Ghost Of Tsushima’ βρέθηκε πλημμυρισμένο με αρνητικές κριτικές στο Steam όμως τώρα ισορροπούν, χάρη σε ενημερώσεις.

Την περασμένη εβδομάδα η Sony σπαταλούσε την καλή θέληση των παικτών με το φιάσκο του Helldivers 2. Ο εκδότης παιχνιδιών ανακοίνωσε ότι θα απαιτούσε από τους παίκτες του Helldivers 2 στο PC να συνδέσουν τους λογαριασμούς PSN τους με το Steam για να συνεχίσουν να παίζουν το παιχνίδι.

Δείτε επίσης: Square Enix: Επιδιώκει τις Multiplatform Κυκλοφορίες Παιχνιδιών

Το μόνο πρόβλημα; Πολλοί παίκτες στο PC είτε δεν ήθελαν να δημιουργήσουν λογαριασμό PSN αφού δεν είχαν PlayStation, ή απλά δεν μπορούσαν επειδή ζούσαν σε μία από τις 177 διαφορετικές χώρες όπου αυτό απλά δεν ήταν δυνατό. Η Sony τελικά ανακάλεσε την απόφαση, μετά από αρκετά κακά δημοσιεύματα και εκατοντάδες χιλιάδες αρνητικές κριτικές χρηστών στο Steam — που τους ανάγκασαν να υποχωρήσουν. Αλλά η ζημιά έγινε, και η καλή θέληση έχει ήδη χαθεί.

Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που έγιναν ποτέ για το PlayStation 4, το Ghost Of Tsushima, κυκλοφόρησε στις 16 Μάϊου στο Steam και ήδη οι αρνητικές κριτικές χρηστών είναι μέσα. Από αυτά που έχουμε δει μέχρι τώρα, καμία από τις αρνητικές κριτικές δεν έχει να κάνει με το gameplay ή την απόδοση του παιχνιδιού στο Steam.

Ghost Of Tsushima

Αντίθετα, οι αρνητικές κριτικές επικεντρώνονται όλες στην απαίτηση για το PSN. Στην περίπτωση του Ghost Of Tsushima, αυτό είχε ανακοινωθεί πολύ καλύτερα. Το Helldivers 2 παράκαμψε την απαίτηση για αρκετούς μήνες πριν η Sony κάνει την ανακοίνωση, και αυτός είναι ο λόγος που αντιμετωπίστηκε με τόσο τεράστια αντίδραση. Το Ghost Of Tsushima το ξεκαθαρίζει από την αρχή. Επίσης, ξεκαθαρίζει ότι η απαίτηση ισχύει μόνο για το multiplayer co-op μέρος του παιχνιδιού και το PlayStation overlay, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να παίξετε ολόκληρο το campaign—το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού—χωρίς λογαριασμό PSN συνδεδεμένο με τον λογαριασμό σας στο Steam.

Δείτε ακόμα: Fallout 4: Τέλος στις Ενημερώσεις από τη Bethesda ζητούν οι Φαν

Αν δεν υπήρχε το σκάνδαλο του PSN με το Helldivers 2, και όλα τα κακά δημοσιεύματα που προκάλεσε, η απαίτηση του PSN για το Ghost Of Tsushima θα είχε περάσει κυρίως απαρατήρητη. Η Sony θα λέγαμε ότι καλόμαθε με αυτή την τακτική όμως τώρα κάθε κυκλοφορία της στο Steam που έχει multiplayer στοιχεία θα λαμβάνει πολλές αρνητικές κριτικές που επικεντρώνονται αποκλειστικά σε αυτό.

Σε άλλα νέα, Το Ghost Of Tsushima κυκλοφόρησε στο Steam την ίδια στιγμή που η Ubisoft αποκάλυψε το πρώτο παιχνίδι σε αυτό το franchise που εξερευνά την φεουδαρχική Ιαπωνία, το Assassin’s Creed Shadows.

Αυτό το παιχνίδι ήδη εμπλέκεται σε σκάνδαλο σχετικά με έναν από τους κύριους πρωταγωνιστές του, τον Yasuke, και η Sony θα μπορούσε εύκολα να εκμεταλλευτεί αυτό το γεγονός κάνοντας μεγάλο θέμα την κυκλοφορία του Ghost Of Tsushima στο Steam. Αντίθετα, και τα δύο παιχνίδια είναι μπλεγμένα στις δικές τους διαμάχες.

Ενημέρωση 17/5

Ghost Of Tsushima

Οι κριτικές του Ghost Of Tsushima στο Steam βελτιώθηκαν σημαντικά αμέσως μετά την κυκλοφορία αυτής της ενημέρωσης του παιχνιδιού η οποία ανακάλεσε την απόφαση. Εκείνη τη στιγμή, ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό των κριτικών ήταν αρνητικό. Έκτοτε, το παιχνίδι έχει λάβει συντριπτικά θετικές κριτικές που έχουν ανεβάσει τη βαθμολογία του παιχνιδιού σε “Πολύ Θετική”!

Δείτε επίσης: Xbox Game Pass: Με Senua’s Saga Hellblade II και άλλα ο Μάιος

Υπάρχουν ακόμη αρνητικές κριτικές για την απόδοση επίσης, όπως κρασάρισμα, πάγωμα, το παιχνίδι απλά να μην τρέχει και ούτω καθεξής. Άλλες κριτικές αναφέρουν ότι είναι μπλοκαρισμένο σε χώρες χωρίς PSN.

Παρ’ όλα αυτά, το σημείο μου παραμένει: Ακόμα και πολύ καλά παιχνίδια που ικανοποιούν την πλειοψηφία των παικτών PC θα δέχονται κριτική όταν απαιτείται κάτι σαν το PSN για να τα παίξεις. Σε κανέναν δεν άρεσε που έπρεπε να τρέχεις το launcher της Ubisoft όταν αγόραζες το παιχνίδι στο Steam, επίσης. Η Activision ήταν έξυπνη όταν κυκλοφόρησε το Call Of Duty στο Steam και δεν απαιτούσε από τους ανθρώπους να έχουν επίσης το Battle.net για να τρέξουν το παιχνίδι.

Τελικά, το Ghost Of Tsushima λαμβάνει την αγάπη που του αξίζει από την κοινότητα του PC gaming.

Ενημέρωση 19/5

Ghost Of Tsushima

Αυτή η τελευταία ενημέρωση προορίζεται να βοηθήσει τους παίκτες που μπορεί να αντιμετωπίζουν προβλήματα απόδοσης με το παιχνίδι (π.χ. πάγωμα, κρασάρισμα, κακά framerates κλπ.)

Δείτε ακόμα: Το Call of Duty Black Ops 6 έρχεται!

Η καλύτερη διόρθωση μέχρι τώρα προέρχεται από τον χρήστη του Steam TheViltsuZ. Απαιτεί την απενεργοποίηση του PlayStation Overlay, κάτι που μπορεί να γίνει μόνο αν δεν παίζετε το co-op multiplayer μέρος του παιχνιδιού.

Ο TheViltsuZ γράφει:

Αν δεν σας ενδιαφέρει το multiplayer ή το PlayStation overlay μπορείτε να διαγράψετε ή να μετονομάσετε τον φάκελο PSPC_SDK στο %programdata%\Sony Interactive Entertainment Inc\ για να πάρετε μια αύξηση της απόδοσης κατά 30-70%.
Έχω μια 1660 Super και πριν διαγράψω τον φάκελο το παιχνίδι έτρεχε με περίπου 40fps σε υψηλές ρυθμίσεις. Μετά τη διαγραφή τώρα το παιχνίδι τρέχει με περίπου 65fps. Αυτό είναι πριν καν ενεργοποιήσω το FSR3.
Πρέπει να ενημερώσουμε για αυτό. Το port δεν είναι καλό. Ή τουλάχιστον το PlayStation overlay δεν είναι καλό.”

Όμως αξίζει να επισημανθούν μερικά πράγματα:

  • Ο τελευταίος ισχυρισμός ίσως είναι άστοχος. Το port—από τους ειδικούς στη Nixxes—είναι αρκετά καλό και για τους περισσότερους παίκτες τρέχει πολύ καλά. Υπάρχουν πολλές αναφορές για κρασαρίσματα και άλλα προβλήματα, αλλά αυτό είναι βασικά ο κανόνας για τις κυκλοφορίες στο PC. Πολλοί παράγοντες παίζουν ρόλο στην απόδοση του παιχνιδιού στο PC, από την ηλικία του hardware μέχρι τα third-party λογισμικά και άλλα. Αυτό είναι αναπόφευκτο και ένας από τους μεγάλους πονοκεφάλους για τους developers στο PC. Σε κλειστές πλατφόρμες όπως το Xbox και το PlayStation, αυτό δεν είναι πρόβλημα. Είναι ασφαλές να πούμε ότι σε γενικές γραμμές αυτό είναι ένα εξαιρετικό port, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα έχετε προβλήματα με αυτό.

Δείτε επίσης: Το Grand Theft Auto 6 κυκλοφορεί το φθινόπωρο 2025

  • Μια αρκετά απλή διόρθωση για οποιονδήποτε έχει προβλήματα. Απλά πληκτρολογήστε %programdata%\Sony Interactive Entertainment Inc\ στην εξερεύνηση αρχείων των Windows και βρείτε τον φάκελο PSPC_SDK, τον οποίο μπορείτε να μετονομάσετε ή να διαγράψετε. Αυτό θα απενεργοποιήσει το PlayStation Overlay και θα πρέπει να σας προσφέρει αύξηση των fps. Μπορείτε επίσης να μειώσετε τις σκιές, κάτι που θα μπορούσε εύκολα να σας δώσει άλλα 10fps χωρίς να επηρεάσει δραστικά τα γραφικά.

Εν κατακλείδι, αξίζει να ξανά-επισημάνουμε ότι η βαθμολογία των κριτικών του Ghost of Tsushima είναι πολύ καλύτερη από ό,τι ήταν αμέσως μετά την κυκλοφορία. Είναι επίσης μια τεράστια επιτυχία, με πάνω από 72.000 ταυτόχρονους παίκτες στο Steam στις 18 του μήνα, πλησιάζοντας το ρεκόρ του God Of War ως το πιο παιγμένο PlayStation PC port.

Πηγή: forbes

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS