ΑρχικήBusinessΦινλανδία: Η Google επενδύει € 1 δισ. σε data center - Προωθεί...

Φινλανδία: Η Google επενδύει € 1 δισ. σε data center – Προωθεί AI

Η Google θα επενδύσει επιπλέον 1 δισεκατομμύριο ευρώ για την επέκταση του data center campus της στη Φινλανδία. Στόχος της εταιρείας είναι να προωθήσει ακόμα περισσότερο την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης (AI) στην Ευρώπη.

Google Φινλανδία data center

Τα τελευταία χρόνια, πολλές εταιρείες έχουν δημιουργήσει κέντρα δεδομένων σε σκανδιναβικές χώρες λόγω του ψυχρότερου κλίματος αυτών των περιοχών και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Επίσης, υπάρχουν και κάποιες φορολογικές ελαφρύνσεις.

Δείτε επίσης: Microsoft και Amazon ανακοίνωσαν επενδύσεις 5 δισ. στη Γαλλία

Ωστόσο, η Σουηδία και η Νορβηγία έχουν ασκήσει κριτική στη φιλοξενία των κέντρων δεδομένων, καθώς κάποιοι ειδικοί του κλάδου υποστηρίζουν ότι οι σκανδιναβικές χώρες θα έπρεπε να χρησιμοποιούν την ανανεώσιμη ενέργειά τους για προϊόντα όπως ο πράσινος χάλυβας, που θα μπορούσαν να αφήσουν υψηλότερη υπεραξία στις χώρες.

Από την άλλη, το capacity της αιολικής ενέργειας της Φινλανδίας έχει αυξηθεί τόσο γρήγορα τα τελευταία χρόνια και εξακολουθεί να υπάρχει διαθέσιμη δυναμικότητα ανανεώσιμων πηγών για κέντρα δεδομένων όπως αυτά της Google.

Όμως, οι αναλυτές πιστεύουν ότι η κατανάλωση ενέργειας από τα κέντρα δεδομένων πρόκειται να αυξηθεί λόγω της ταχείας ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης και πρέπει να έχουμε στο νου μας ότι η Google δίνει όντως έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη. Μην ξεχνάμε ότι ένας λόγος για αυτή την επένδυση στη Φινλανδία, είναι η προώθηση του AI.

Δείτε επίσης: Honda: Σχεδιάζει να επενδύσει σχεδόν 65 δισ.$ σε EV οχήματα

Ωστόσο, η θερμότητα που προέρχεται από το φινλανδικό μας κέντρο δεδομένων θα επαναδρομολογηθεί στο δίκτυο τηλεθέρμανσης στην κοντινή πόλη Hamina, καλύπτοντας τοπικά νοικοκυριά, σχολεία και κτίρια δημοσίων υπηρεσιών“, ανέφερε η Google στην ανακοίνωση. Πρόσθεσε ότι στόχευε να επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές σε όλες τις δραστηριότητές της έως το 2030.

Εκτός από την επένδυση στη Φινλανδία, η Google ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα κατασκευάσει νέα κέντρα δεδομένων στην Ολλανδία και το Βέλγιο.

Οι επενδύσεις είναι πολύ σημαντικές για μια χώρα, καθώς δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας τόσο κατά τη διάρκεια της κατασκευής εγκαταστάσεων όσο και μετά την ολοκλήρωση των έργων. Αυτές οι θέσεις εργασίας θα περιλαμβάνουν τεχνικούς, μηχανικούς, διαχειριστές έργων και άλλους επαγγελματίες, ενισχύοντας έτσι την τοπική αγορά εργασίας.

Δείτε επίσης: Nvidia Hynix: Επενδύει 3,87 δισ. $ σε εγκαταστάσεις chip στις ΗΠΑ

Google κέντρα δεδομένων επενδύσεις

Επιπλέον, η αυξημένη δραστηριότητα στο κέντρο δεδομένων θα απαιτήσει την προμήθεια αγαθών και υπηρεσιών από επιχειρήσεις. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων και την αύξηση των εσόδων τους, συμβάλλοντας στη συνολική οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Η επένδυση της Google στη Φινλανδία θα μπορούσε να προσελκύσει και άλλες τεχνολογικές εταιρείες και επενδυτές στη χώρα, δημιουργώντας ένα τεχνολογικό οικοσύστημα που θα ενισχύσει περαιτέρω την καινοτομία και την ανάπτυξη στον τομέα της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης.

Η επένδυση μπορεί επίσης να ενισχύσει την εκπαίδευση και την κατάρτιση στην περιοχή, καθώς η Google ενδέχεται να συνεργαστεί με τοπικά πανεπιστήμια και εκπαιδευτικά ιδρύματα για την ανάπτυξη προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και των τεχνολογιών πληροφορικής.

Πηγή: in.marketscreener.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS