ΑρχικήbusinessΗ Atari εξαγοράζει την Intellivision!

Η Atari εξαγοράζει την Intellivision!

Η Atari ανακοίνωσε, ότι εξαγοράζει το brand της Intellivision, μαζί με πάνω από 200 παιχνίδια της Intellivision Entertainment LLC.

Atari Intellivision

Αυτή η κίνηση σηματοδοτεί το τέλος της διαμάχης των δύο εταιρειών κονσολών, κατά την οποίο η Atari και η Intellivision ήταν σκληροί αντίπαλοι μέχρι το 1979. Η αρχική κονσόλα Intellivision, που είχε κυκλοφορήσει από τη Mattel, ήρθε αντιμέτωπη με το Atari VCS (αργότερα γνωστό ως 2600) για μια ολόκληρη δεκαετία, πριν η Nintendo και η Sega αρχίσουν τη δική τους αντιπαλότητα.

Δείτε ακόμη: Atari: Εξαγοράζει το Studio Digital Eclipse για τη Διατήρηση Ρετρό Παιχνιδιών

«Η συνεργασία της Atari με την Intellivision μετά από 45 χρόνια βάζει τέλος στον μακροβιότερο πόλεμο κονσολών στην ιστορία», δήλωσε ο Mike Mika, επικεφαλής του στούντιο Digital Eclipse που ανήκει στην Atari.

Η συμφωνία δεν περιλαμβάνει την πολυαναμενόμενη ρετρό κονσόλα Intellivision Amico. Η Intellivision Entertainment LLC θα συνεχίσει ως ανεξάρτητη και μετονομαζόμενη εταιρεία, χρησιμοποιώντας την άδεια της Atari για να κυκλοφορήσει παιχνίδια Intellivision. Η εταιρεία αντιμετώπισε δυσκολίες στη χρηματοδότηση της κονσόλας από την αρχική της ανακοίνωση το 2018. Παρ’ όλα αυτά, κυκλοφόρησε μια ασυνήθιστη εφαρμογή για iOS και Android, η οποία απαιτεί δύο smartphones ή tablets για να λειτουργήσει: το ένα προβάλλει το παιχνίδι και το άλλο λειτουργεί ως ελεγκτής.

Όσον αφορά την Atari, ήδη αξιοποιεί την επωνυμία Intellivision, προσθέτοντας αντικείμενα όπως μπλουζάκια στο ηλεκτρονικό της κατάστημα. Ο Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της Atari, Wade Rosen, δήλωσε στο X ότι η εξαγορά αντιπροσώπευε μια «πολύ σπάνια ευκαιρία να ενώσει πρώην ανταγωνιστές και να συγκεντρώσει τους θαυμαστές των Atari, Intellivision και της χρυσής εποχής του gaming».

atari intellivision

Διαβάστε επίσης: Ayaneo: Το τελευταίο handheld είναι εμπνευσμένο από το Game Boy

Η ColecoVision, μια άλλη κονσόλα από τις αρχές της δεκαετίας του 1980, ήταν επίσης μέρος αυτής της χρυσής εποχής του gaming, αλλά ακόμη δεν έχει εξαγοραστεί από την Atari.

Πηγή: engadget

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS