ΑρχικήgamingΝέα εποχή για τη Sega: Αναβίωση των αγαπημένων παιχνιδιών της

Νέα εποχή για τη Sega: Αναβίωση των αγαπημένων παιχνιδιών της

Η Sega ανασταίνει κλασικά παιχνίδια της, συμπεριλαμβανομένων των Jet Set Radio, Crazy Taxi και Golden Axe.

Η “νέα εποχή” μοιάζει αρκετά με την παλιά.

Η Sega υποσχέθηκε μια νέα εποχή στα The Game Awards και μας παρουσίασε πέντε παιχνίδια που πρόκειται να περιμένουμε. Καλά, το “νέα” κάνει πολλή δουλειά: Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έρχονται νέοι τίτλοι βασισμένοι στα Crazy Taxi, Jet Set Radio, Shinobi, Golden Axe και Streets of Rage.

Δείτε επίσης: Sega: Απορρίπτει τα σχέδια Blockchain, αποκαλεί τα παιχνίδια F2P “βαρετά”

Ανάλογα με την ηλικία σας, αυτοί οι τίτλοι μπορεί να σημαίνουν διάφορα για εσάς. Το Golden Axe και το Shinobi έχουν τις ρίζες τους στα arcades της δεκαετίας του ’80, ενώ το Streets of Rage είναι ένα κλασικό της κονσόλας Genesis. Τα Crazy Taxi και Jet Set Radio κυκλοφόρησαν και τα δύο κατά τη διάρκεια της εποχής της κονσόλας Dreamcast (με το Crazy Taxi να κάνει το ντεμπούτο του αρχικά στα arcades).

Οι μάχιμοι αυτοί δημιουργοί Sega παιχνιδιών έλαβαν φυσικές προσκλήσεις από τη Sega για να παρακολουθήσουν τα The Game Awards, διατρέχοντας φήμες ότι η αναβίωση του Virtua Fighter ήταν μέρος των σχεδίων της εταιρείας για το γεγονός. Εκτός αν η Sega κρατάει άλλο τρέιλερ, φαίνεται ότι αυτοί οι δημιουργοί θα αποχωρήσουν λίγο απογοητευμένοι.

Η μητρική εταιρεία της Sega, SegaSammy, μιλούσε απρόθυμα για ένα έργο “Super Game” από το 2021. Ο όρος καθορίστηκε πραγματικά ως ένα παιχνίδι ικανό να κερδίσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για τη Sega. Στην ίδια παρουσίαση προς τους επενδυτές, η εταιρεία σκεφτόταν ανοικτά το ενδεχόμενο αναβίωσης “αδρανών” ιδιοτήτων όπως το Virtua Fighter, το Jet Set Radio και το Crazy Taxi μέσω remasters, remakes και reboots.

Δείτε ακόμα: Τεράστια συλλογή εγγράφων της Sega από τη δεκαετία του ’90 διέρρευσε

Άλλες σειρές παιχνιδιών που αναφέρονται για αναβίωση από την Sega, όπως το Space Channel 5, το Panzer Dragoon και το Streets of Rage, και έχουν ήδη δει κάποια δράση. Το Space Channel 5 έλαβε ένα remastered VR port, το Panzer Dragoon ένα remake και το Streets of Rage ένα εξαιρετικό νέο αριθμημένο κεφάλαιο, το Streets of Rage 4, αναπτυγμένο και δημοσιευμένο από τρίτα μέρη υπό άδεια της Sega.

Τέσσερις από τους νέους τίτλους, από τα μικρά στιγμιότυπα στο τρέιλερ της Sega, φαίνεται να είναι παιχνίδια υψηλού προϋπολογισμού 3D. Οι αναβιωμένοι τίτλοι Crazy Taxi και Jet Set Radio φαίνεται να είναι λαμπερές HD εκδόσεις των παιχνιδιών που βασίζονται, ενώ το reboot του Golden Axe, ειδικότερα, είναι αμετανόητο από τον 2D scroller πάνω στον οποίο βασίζεται. Επίσης, το Streets of Rage φαίνεται ότι πηγαίνει πλήρως σε 3D. Μόνο το Shinobi φαίνεται κάπως οικείο, χρησιμοποιώντας ένα στυλ 2D κοντά στα Windjammers 2 της Dotemu και στο Streets of Rage 4.

Δείτε επίσης: Nintendo Switch Online: Προστέθηκαν 4 Sega Genesis παιχνίδια

Η Sega της σημερινής εποχής είναι πολύ διαφορετική από αυτή που δημιούργησε τα πρωτότυπα. Την αρχή του αιώνα, η Sega παλεύει μέσα από μια πολυσταδιακή κρίση της μέσης ηλικίας, αναζητώντας μια νέα ταυτότητα. Το Dreamcast ήταν σε διαδικασία να ξεπεραστεί από το PlayStation 2 της Sony, οδηγώντας τη Sega να εγκαταλείψει την επιχείρηση κονσολών το 2001. Ταυτόχρονα, η αναβίωση των arcade της δεκαετίας του ’90, που είδε τη Sega να γίνεται κορυφαία στην τεχνολογία, άρχισε να εξασθενεί.

Μετά από μερικά λάθη στις πρώτες ημέρες του έκδοτηρίου τρίτων και μια εξαγορά από τον κατασκευαστή πατσίνκο Sammy, η Sega άρχισε να βρίσκει τον δρόμο της. Στα μέσα της δεκαετίας του ’00, κυκλοφόρησε η σειρά Yakuza, και η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει αρκετές σημαντικές εξαγορές από τότε, όπως των Sports Interactive (Football Manager), Creative Assembly (Total War), Relic Entertainment (Warhammer), Atlus, (Megami Tensei/Persona) και, πιο πρόσφατα, της Rovio, του δημιουργού του Angry Birds. Επίσης, γνώρισε επιτυχία στον κινηματογράφο με τις ταινίες Sonic the Hedgehog της.

Πηγή: engadget.com

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS