ΑρχικήgamingAyaneo: Το τελευταίο handheld είναι εμπνευσμένο από το Game Boy

Ayaneo: Το τελευταίο handheld είναι εμπνευσμένο από το Game Boy

Η Ayaneo έχει αναδειχθεί ως ένας από τους ηγέτες στην αναβίωση του ρετρό παιχνιδιού με την εταιρεία μάλιστα να ανακοινώνει μόλις μια σειρά νέων προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων δύο εξαιρετικά εντυπωσιακών κονσολών (handheld) εμπνευσμένων από το Game Boy.

ayaneo game boy

Σημειωτέον, η εταιρεία δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει πληροφορίες για τιμές ή διαθεσιμότητα για κανένα από αυτά τα είδη.

Το Pocket DMG είναι ουσιαστικά το προϋπάρχον Pocket S σε διαφορετική μορφή με αναβαθμισμένη οθόνη. Διαθέτει οθόνη OLED, κάτι που δεν είχαν ποτέ οι παλιές φορητές συσκευές, γεγονός που αναδεικνύει τους ρετρό τίτλους με εξαιρετική λεπτομέρεια. Επιπλέον, η Ayaneo εξόπλισε αυτό το φορητό υπολογιστή με το chipset Snapdragon G3x Gen 2, τον ίδιο επεξεργαστή που συναντάμε και στο Pocket S.

Διαβάστε επίσης: Ayaneo Pocket S: Νέα για το επερχόμενο Android gaming handheld

Είναι επίσης εξαιρετικά ελκυστικό, με το κλασικό σχέδιο Game Boy που συνδυάζει μοντέρνες αισθητικές πινελιές. Για παράδειγμα, διαθέτει κλασικό D-pad και κουμπιά ABXY, ενώ προσθέτει και ένα joystick στα αριστερά και έναν αεραγωγό ψύξης στο πλάι.

Το Pocket Micro εμπνέεται από το σχεδιασμό του Game Boy Micro, που αποτελούσε την πιο οικονομική επιλογή για παιχνίδια GBA το 2005. Διατηρεί τον ίδιο ορθογώνιο σχεδιασμό και οριζόντια μορφή, αλλά διαθέτει στιβαρό πλαίσιο αλουμινίου και οθόνη πλήρους προβολής 960×640. Η διάταξη είναι εξίσου οικεία, με ένα D-pad και πλήκτρα ABXY, ενώ η κονσόλα της Ayaneo προσθέτει επιπλέον δύο joystick.

Παρά το εξαιρετικά χαριτωμένο και συμπαγές του μέγεθος, αυτό το αντικείμενο είναι εκπληκτικά ισχυρό. Διαθέτει επεξεργαστή Helio G99, ο οποίος θα αποδίδει εξαιρετικά με τους αγαπημένους σας ρετρό τίτλους. Αρκεί να έχετε μια πλήρη ROM από το αυθεντικό παιχνίδι και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε.

ayaneo

Η συλλογή Remake του Ayaneo δεν περιορίζεται μόνο σε φορητές κονσόλες εμπνευσμένες από το Game Boy. Η εταιρεία παρουσίασε επίσης ένα νέο mini PC για να εμπλουτίσει τη σειρά της. Το Retro Mini PC AM01S είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση του AM01, με διπλό σύστημα ψύξης και επεξεργαστές φορητών υπολογιστών. Φαίνεται ότι το mini PC θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, μία με τον Ryzen 7 8845HS και μία με τον Ryzen 9 8945HS. Όσον αφορά το σχεδιασμό, παραμένει εμπνευσμένος από τα Mac, αλλά τώρα περιλαμβάνει και ανακλινόμενη οθόνη. Αυτό επιτρέπει στην οθόνη να ρυθμίζεται σε διάφορες γωνίες, λειτουργώντας έτσι και ως ψηφιακό ρολόι.

Δείτε περισσότερα: App Store: Καταργεί το Game Boy Emulator iGBA

Τέλος, παρουσιάζεται το Starship Graphics Dock AG01. Όπως υποδηλώνει το όνομά του, αυτό το προϊόν θυμίζει ρετρό διαστημόπλοιο από τη δεκαετία του ’70, όπως το Battlestar Galactica.

ayaneo game boy

Πρόκειται για το πρώτο dock της εταιρείας που προορίζεται για φορητές συσκευές, εξοπλισμένο με την κάρτα γραφικών AMD Radeon RX 7600M XT. Αρχικά, θα κυκλοφορήσει σε κόκκινο και γκρι χρώμα, ενώ η Ayaneo επιθυμεί οι θαυμαστές να ψηφίσουν για επιπλέον αποχρώσεις.

Πηγή: engadget

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS