ΑρχικήSecurityΕταιρεία στη Φλόριντα χτυπήθηκε από επίθεση Medusa ransomware

Εταιρεία στη Φλόριντα χτυπήθηκε από επίθεση Medusa ransomware

Μια πρόσφατη επίθεση ransomware εναντίον της εταιρείας John Wood Christie’s International Real Estate στη Φλόριντα, από μια συμμορία στον κυβερνοχώρο γνωστή ως Medusa, δεν παραβίασε καμία εμπιστευτική πληροφορία.

Δείτε επίσης: Medusa Ransomware: Στόχευσε τα σχολεία Traverse City

Medusa ransomware εταιρεία Φλόριντα

Όλα τα δεδομένα πελατών της John R. Wood βρίσκονται σε λύσεις τρίτων“, δήλωσε ο πρόεδρος Corey McCloskey. “Είχαμε ένα συμβάν εσωτερικής ασφάλειας, το οποίο δεν περιλαμβάνει δεδομένα πελατών.

Η Medusa ransomware ανακοίνωσε την επίθεση στον ιστότοπό της, υποστηρίζοντας ότι είχε κλέψει περισσότερα από 1 terabyte δεδομένων της εταιρείας της Φλόριντα. Η συμμορία ζήτησε 2 εκατομμύρια δολάρια από τον όμιλο ακινήτων σε αντάλλαγμα να διαγράψει τα κλεμμένα δεδομένα, διαφορετικά σχεδίαζε να πουλήσει τις πληροφορίες στο Dark Web. Αυτό σύμφωνα με ερευνητές της Comparitech, ενός ιστότοπου που καλύπτει θέματα κυβερνοασφάλειας από το 2015.

«Είναι μια αρκετά επιτυχημένη συμμορία ransomware», δήλωσε η Rebecca Moody, επικεφαλής έρευνας στην Comparitech.

Δείτε ακόμα: Medusa ransomware: Η συμμορία προσθέτει δύο εταιρείες στα θύματά της

Η επίθεση φέρνει στο φως μια ολοένα και πιο κοινή απειλή για εταιρείες και πρακτορεία με διαδικτυακές επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Το 2019, η πόλη Riviera Beach στην κομητεία Παλμ Μπιτς συμφώνησε να καταβάλει λύτρα 600.000 δολαρίων για να διατηρήσει την πρόσβαση στα δεδομένα της που είχαν παραβιαστεί σε επίθεση. Το 2023, ο φοροεισπράκτορας της κομητείας St. Lucie έκλεισε το σύστημα υπολογιστή του σε άλλη επίθεση. Ο επόπτης των εκλογών της κομητείας Παλμ Μπιτς δημοσιοποίησε μια επίθεση ransomware του 2016, το 2020, πέντε χρόνια, αφότου η πόλη της Νάπολης εξαπατήθηκε να πληρώσει 700.000 $ σε μια κυβερνοεπίθεση phishing.

Δείτε επίσης: Medusa Ransomware: Από διαρροές δεδομένων σε πολλαπλό εκβιασμό

Ποια είναι τα βήματα για την ανάκαμψη μετά από μια επίθεση ransomware;

Μετά από μία επίθεση ransomware, όπως αυτή της Medusa στην εταιρεία της Φλόριντα, οι επιχειρήσεις πρέπει να ακολουθήσουν ορισμένα βήματα για να ανακάμψουν:

  • Απομόνωση του προσβεβλημένου συστήματος: Το πρώτο βήμα είναι να απομονώσετε το προσβεβλημένο σύστημα από το δίκτυο για να αποτρέψετε την εξάπλωση του ransomware σε άλλα συστήματα.
  • Ενημέρωση των αρμόδιων αρχών: Ενημερώστε τις αρμόδιες αρχές, όπως την αστυνομία ή τις κυβερνητικές υπηρεσίες που ασχολούνται με την κυβερνοασφάλεια, για την επίθεση.
  • Αξιολόγηση της ζημιάς: Πραγματοποιήστε μια λεπτομερή αξιολόγηση της ζημιάς που έχει προκληθεί από την επίθεση, συμπεριλαμβανομένων των αρχείων που έχουν κρυπτογραφηθεί και των συστημάτων που έχουν επηρεαστεί.
  • Ανάκτηση από εφεδρικά αντίγραφα: Εάν έχετε εφεδρικά αντίγραφα των δεδομένων σας, χρησιμοποιήστε τα για να αποκαταστήσετε τα κρυπτογραφημένα αρχεία και να επαναφέρετε τα συστήματα στην προηγούμενη κατάσταση λειτουργίας τους.
  • Επικοινωνία με ειδικούς στην κυβερνοασφάλεια: Συμβουλευτείτε ειδικούς στην κυβερνοασφάλεια για να σας βοηθήσουν να αναλύσετε την επίθεση και να καθορίσετε τα επόμενα βήματα για την αποκατάσταση.

Πηγή: naplesnews

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS