ΑρχικήUpdatesX: Επιβεβαιώνει ότι θα κάνει τα «Likes» ιδιωτικά

X: Επιβεβαιώνει ότι θα κάνει τα «Likes» ιδιωτικά

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter) ανακοίνωσε ότι σύντομα θα σταματήσει να εμφανίζει δημόσια τα «likes» στις σελίδες προφίλ των χρηστών.

likes X

Το σχέδιο επιβεβαιώθηκε την Τετάρτη από μηχανικούς της X, μετά την αποκάλυψη του συνεργάτη του MacRumors, Aaron Perris, ο οποίος εντόπισε μια ένδειξη στην εφαρμογή του X για iOS που αποκαλύπτει την επερχόμενη αλλαγή.

Διαβάστε σχετικά: Ε.Ε: Έρευνα στη Meta για αρνητικές συνέπειες των Instagram, Facebook σε παιδιά

Ο Perris διαπίστωσε ότι η απενεργοποίηση της ένδειξης αφαιρεί πλήρως την καρτέλα “Likes” από όλα τα προφίλ χρηστών. Η ανακάλυψή του κοινοποιήθηκε στο X και στη συνέχεια αναδημοσιεύτηκε, με τους μηχανικούς του Χ να το επιβεβαιώνουν.

«Ναι, κάνουμε τα likes ιδιωτικά», απάντησε ο διευθυντής μηχανικής του X, Haofei Wang. «Τα δημόσια likes ενθαρρύνουν την ακατάλληλη συμπεριφορά. Πολλοί άνθρωποι αποθαρρύνονται να εκφράσουν την προτίμησή τους σε περιεχόμενο που μπορεί να θεωρηθεί ενοχλητικό, φοβούμενοι αντίποινα από τρολ ή ανησυχώντας για την προστασία της δημόσιας εικόνας τους».

«Σύντομα θα μπορείτε να κάνετε like χωρίς να ανησυχείτε ποιος μπορεί να το δει», δήλωσε ο Wang. «Επιπλέον, να θυμάστε ότι όσο περισσότερες αναρτήσεις σας αρέσουν, τόσο καλύτερα θα προσαρμόζεται ο αλγόριθμος For you», πρόσθεσε.

Για να διευκρινίσει τη σύγχυση μεταξύ των χρηστών, ο ανώτερος μηχανικός λογισμικού της X, Enrique Barragan, απάντησε επίσης με μια ανάρτηση δηλώνοντας, ότι οι χρήστες θα εξακολουθούν να μπορούν να βλέπουν ποιοι έχουν κάνει like στις αναρτήσεις τους, καθώς και τον συνολικό αριθμό των likes για όλες τις αναρτήσεις, απαντήσεις και άλλα. Η αλλαγή αφορά την απόκρυψη των αναρτήσεων που αρέσουν σε άλλους, δηλαδή την αφαίρεση της καρτέλας “Likes” από τα δημόσια προφίλ.

X likes

Δείτε επίσης: TikTok creators: Μήνυση κατά της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την πιθανή απαγόρευση

Οι συνδρομητές του X Premium είχαν τη δυνατότητα να αποκρύψουν την καρτέλα “Like” στα προφίλ τους, αλλά η πλατφόρμα σχεδιάζει να την αφαιρέσει καθολικά. Δεν είναι σαφές πότε θα εφαρμοστεί αυτή η αλλαγή, αλλά μόλις γίνει, όλοι στο X, συμπεριλαμβανομένου του ιδιοκτήτη Elon Musk – ο οποίος έχει δεχθεί κριτική στο παρελθόν για αμφιλεγόμενες αναρτήσεις – θα μπορούν να κάνουν like σε ό,τι θέλουν χωρίς να δημοσιοποιείται.

Πηγή: macrumors

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS