ΑρχικήYoutubeΤα ηφαίστεια του Άρη έχουν κάτι απροσδόκητο: Πάγο

Τα ηφαίστεια του Άρη έχουν κάτι απροσδόκητο: Πάγο

Σύμφωνα με νέες παρατηρήσεις, πάγος βρέθηκε απροσδόκητα κοντά στο ψηλότερο ηφαίστειο του Άρη, το Olympus Mons. Η κορυφή, η μεγαλύτερη στο ηλιακό σύστημα, είναι μέρος της περιοχής Θαρσίς στον Άρη, γύρω από τον ισημερινό του πλανήτη. Τα στοιχεία του πάγου εντοπίστηκαν για πρώτη φορά από εξοπλισμό που διαχειρίζεται η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία και η έρευνα σχετικά με τα ευρήματα δημοσιεύτηκε στο Nature Geoscience.

Δείτε επίσης: Νέα φωτογραφία ενός τεράστιου παγωμένου κρατήρα στον Άρη

Σκεφτήκαμε ότι ήταν αδύνατο να σχηματιστεί πάγος γύρω από τον ισημερινό του Άρη, καθώς ο συνδυασμός ηλιοφάνειας και λεπτής ατμόσφαιρας διατηρεί τις θερμοκρασίες σχετικά υψηλές τόσο στην επιφάνεια όσο και στην κορυφή του βουνού — σε αντίθεση με αυτό που βλέπουμε στη Γη, όπου θα περίμενε κανείς να δει παγωμένες κορυφές“, είπε ο Adomas Valantinas, ο ερευνητής που ανακάλυψε τα ευρήματα.

Άρης ηφαίστεια πάγο

Η ανακάλυψη πάγου στο ψηλότερο ηφαίστειο του Άρη, η οποία ήταν εκπληκτική δεδομένης της λεπτής ατμόσφαιρας και των θερμοκρασιών αυτής της περιοχής, έχει τεράστιες προεκτάσεις: Θα μπορούσε να βοηθήσει στον προσδιορισμό του εάν και πόσο υγρό νερό υπάρχει στον Άρη και πώς αλληλεπιδρά με την ατμόσφαιρα. Μελλοντικές αποστολές στον Άρη, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που περιλαμβάνουν ανθρώπους, μπορεί να ωφεληθούν από αυτή την ανακάλυψη.

Δείτε ακόμα: ESA: Νέα εικόνα με τις “αράχνες” στην επιφάνεια του Άρη

Οι επιστήμονες έχουν επίσης εδώ και καιρό ερευνήσει τον Άρη, σχετικά με το τι μπορεί να μας διδάξει σχετικά με την πλανητική εξέλιξη. Οι ερευνητές έχουν σημειώσει, για παράδειγμα, ότι ο κόκκινος πλανήτης μπορεί κάποτε να είχε ένα πιο φιλόξενο και εύκρατο κλίμα όπου το νερό έρεε ελεύθερα. Οι ανακαλύψεις για τον Άρη, όπως ο πάγος που βρέθηκε στο ηφαίστειό του, θα μπορούσαν να παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες για την κατανόηση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής που προκαλείται από τον άνθρωπο στη Γη.

Άρης

Σε μέρη όπως το Reddit, εντυπωσιακές εικόνες μωβ και μπλε κηλίδων γύρω από τις κορυφές κατέκλυσαν τους διαδικτυακούς σχολιαστές, οι οποίοι θαύμασαν το ύψος των κορυφών («24 χιλιόμετρα ύψος, 3 φορές το ύψος του Έβερεστ», έγραψε ένας χρήστης) και τη σημασία της ανακάλυψης.

Δείτε επίσης: Άρης: 2 δισ. κρατήρες μετά από πρόσκρουση ουράνιου σώματος

Άλλες αφίσες έκαναν αστεία για τις εικόνες που μοιάζουν με μέρος της ανθρώπινης ανατομίας ή δημοσίευσαν μιμίδια υπονοώντας ότι η Nestle πρόκειται να στοχεύσει τον πλανήτη για το νερό του.

Πηγή: cnet

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS