ΑρχικήHow ToΠώς να βρείτε ένα password που έχετε αποθηκεύσει στο Microsoft Edge

Πώς να βρείτε ένα password που έχετε αποθηκεύσει στο Microsoft Edge

Σας έχει συμβεί να ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασης για μια υπηρεσία ή έναν ιστότοπο; Σε όλους συμβαίνει! Ευτυχώς, όμως, εάν έχετε επιλέξει να αποθηκεύσετε το password στον Microsoft Edge, μπορείτε εύκολα να το ανακτήσετε.

Microsoft Edge password

Σε αυτόν τον οδηγό, θα δούμε πώς μπορείτε να βρείτε ένα αποθηκευμένο password στο Microsoft Edge, σε Windows 10, Windows 11 ή Mac.

Δείτε επίσης: Πώς να χρησιμοποιήσετε τον Microsoft Edge για να δημιουργήσετε έναν ασφαλή κωδικό πρόσβασης

Ας ξεκινήσουμε:

  • Αρχικά, ανοίξτε το Microsoft Edge.
  • Κάντε κλικ στις τρεις οριζόντιες κουκκίδες, στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου.
  • Στο μενού που εμφανίζεται, επιλέξτε “Ρυθμίσεις“.
  • Στην οθόνη Ρυθμίσεις, βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε στην καρτέλα “Προφίλ” και πηγαίνετε προς τα κάτω μέχρι να φτάσετε στην ενότητα με την ετικέτα “Microsoft Wallet“.
  • Κάντε κλικ στην επιλογή “Passwords“.

Δείτε επίσης: Πώς να χρησιμοποιήσετε τον Microsoft Edge για να επεξεργαστείτε μια εικόνα

Σε αυτή την ενότητα, θα δείτε με όλα τα sites για τα οποία έχετε αποθηκεύσει όνομα χρήστη και password στο Microsoft Edge.

  • Βρείτε τον ιστότοπο που σας ενδιαφέρει και κάντε κλικ σε αυτόν.
  • Τόσο σε Windows όσο και σε Mac, θα εμφανιστεί ένα πλαίσιο που θα σας ζητά έλεγχο ταυτότητας για το system user account σας, πριν εμφανιστεί ο κωδικός πρόσβασης.
  • Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης (ή το PIN) που χρησιμοποιείτε για να συνδεθείτε στον υπολογιστή σας και κάντε κλικ στο “OK“.
  • Αφού εισαχθούν τα στοιχεία του λογαριασμού σας στο σύστημα, θα δείτε το όνομα χρήστη (ή το email) και το passwords σας, κρυμμένα με αστερίσκους. Κάντε κλικ στο εικονίδιο με το μικρό μάτι δίπλα στον κωδικό πρόσβασής σας για να τον δείτε.

Αυτή ήταν η διαδικασία! Έτσι, μπορείτε να βρείτε ένα password που έχετε αποθηκευμένο στο Microsoft Edge. Ιδανικά, θα πρέπει να θυμάστε τους κωδικούς πρόσβασης που χρησιμοποιείτε σε κάθε site και να αντισταθείτε στην παρόρμηση να τους γράψετε κάπου που θα μπορούσαν να τους βρουν άλλοι άνθρωποι. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη διαχείριση των κωδικών πρόσβασης, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε έναν password manager. Θα σας βοηθήσει και θα σας παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια.

Δείτε επίσης: Microsoft Edge: Πώς να κάνετε εκκαθάριση μνήμης cache;

Οι password managers δημιουργούν ισχυρούς και μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης για κάθε λογαριασμό, μειώνοντας τον κίνδυνο παραβίασης δεδομένων μέσω της χρήσης κοινών ή επαναλαμβανόμενων κωδικών. Επίσης, συχνά περιλαμβάνουν λειτουργίες αυτόματης συμπλήρωσης, οι οποίες μειώνουν τον κίνδυνο phishing επιθέσεων, καθώς οι χρήστες δεν χρειάζεται να πληκτρολογούν τους κωδικούς τους σε ύποπτες ιστοσελίδες.

Πολλοί password managers προσφέρουν επίσης λειτουργίες ελέγχου ασφαλείας, όπως ειδοποιήσεις για παραβιασμένους λογαριασμούς και προτάσεις για την αλλαγή αδύναμων κωδικών, ενισχύοντας έτσι την συνολική ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων.

Πηγή: www.howtogeek.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS