ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαIntel: 40 TOPS NPU η Ελάχιστη Απαίτηση για τα Copilot & AI...

Intel: 40 TOPS NPU η Ελάχιστη Απαίτηση για τα Copilot & AI PC

Η Intel Αναδεικνύει την Σημασία των NPUs στα Μελλοντικά AI PC και το Copilot της Microsoft και Ορίζει τα 40 TOPS NPU ως Ελάχιστη Απαίτηση.

NPU TOPS
AI PC
Copilot

Το τρέξιμο του Microsoft Copilot Τοπικά Θα Απαιτούσε τουλάχιστον 40 AI TOPs, Κάνοντας τα NPUs Κρίσιμο Συστατικό για την Intel, την AMD & τους Μελλοντικούς Υπολογιστές βασισμένους σε Windows.

Δείτε ακόμα: Βελτίωση του Copilot στο Microsoft Teams με νέες λειτουργίες ΑΙ

Το TOPS αναφέρεται στα “τρισεκατομμύρια λειτουργήσεις ανά δευτερόλεπτο” (Trillions of Operations Per Second). Αυτή η μονάδα μέτρησης χρησιμοποιείται συχνά για να περιγράψει την απόδοση των επεξεργαστών νευρωνικών δικτύων (Neural Processing Units – NPUs). Τα NPUs είναι ειδικά σχεδιασμένα κύκλωματα ή μονάδες υπολογισμού που εκτελούν λειτουργίες σχετικές με την ταχεία επεξεργασία των δεδομένων που συνήθως συναντώνται σε εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, όπως το μηχανικό μάθημα και οι νευρωνικοί αλγόριθμοι. Έτσι, η απόδοση του NPU μετριέται συχνά σε TOPS, καθώς αυτό είναι ένας δείκτης της ταχύτητας με την οποία μπορεί να εκτελέσει λειτουργίες σε αυτούς τους τομείς.

NPU TOPS
AI PC
Copilot

Η πιθανότητα να ενσωματωθούν μηχανές AI σε τοπικά συστήματα ενδέχεται να γίνει επιτέλους πραγματικότητα, χάρη στις αφιερωμένες NPUs του μέλλοντος που θα ενσωματωθούν στους επεξεργαστές της επόμενης γενιάς της Intel. Σε μια συνεδρία Q&A από το Tom’s Hardware στην AI Summit της Intel στην Ταϊπέι, αποκαλύφθηκε ότι το Microsoft Copilot θα τρέχει επιτέλους τοπικά στα Intel AI PC, με αναφορά σε μια απαίτηση απόδοσης 40 TOPS NPU, που είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ένα τέτοιο κατώτατο όριο. Αυτό σηματοδοτεί την εποχή της υιοθέτησης των AI PC από τους καταναλωτές, και φαίνεται πως τα NPU tiles της Intel θα ενισχύσουν περαιτέρω τη δημοφιλία του νέου προτύπου PC.

Δείτε επίσης: Intel Core i9-14900KS: Ο Επεξεργαστής με Clock στα 6.2GHz

NPU TOPS
AI PC
Copilot
NPU TOPS
AI PC
Copilot
NPU TOPS
AI PC
Copilot
NPU TOPS
AI PC
Copilot
NPU TOPS
AI PC
Copilot

Αλλά για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, θα υπάρξει μια συνέχεια ή μια εξέλιξη, όπου στη συνέχεια θα πάμε στο επόμενο γενικό AI PC με απαίτηση 40 TOPS στο NPU. Έχουμε το προϊόν της επόμενης γενιάς που έρχεται που θα βρίσκεται σε αυτήν την κατηγορία.

Και καθώς πηγαίνουμε σε αυτήν την επόμενη γενιά, απλά θα μας επιτρέπει να τρέχουμε περισσότερα πράγματα τοπικά, όπως και θα τρέχετε το Copilot με περισσότερα στοιχεία του Copilot που τρέχουν τοπικά στον πελάτη. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλα στο Copilot τρέχουν τοπικά, αλλά θα λάβετε πολλές κύριες δυνατότητες που θα εμφανιστούν τρέχοντας στο NPU.

– Todd Lewellen, Αντιπρόεδρος της Ομάδας Υπολογιστών Πελατών της Intel μέσω του Tom’s Hardware

Δείτε ακόμα: Qualcomm Snapdragon 7+ Gen 3: Με Υποστήριξη AI και Wi-Fi 7

Πριν ανεβάσετε τις προσδοκίες σας πολύ ψηλά, είναι απαραίτητο να σημειώσετε ότι κανένας τρέχων επεξεργαστής στην αγορά δεν μπορεί να ταιριάξει με την απαίτηση απόδοσης του NPU, και το πλησιέστερο που μπορείτε να φτάσετε είναι με τα Hawk Point APUs της AMD, τα οποία διαθέτουν περίπου 16 TOPS με το NPU τους. Επίσης, τα πρόσφατα κυκλοφορημένα Meteor Lake και ακόμα και οι Core Ultra της Intel είναι επίσης πολύ πίσω από την απαίτηση, που σημαίνει ότι το τρέξιμο του Microsoft Copilot τοπικά θα αποτελούσε πρόβλημα για τους καταναλωτές αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, ο Qualcomm Snapdragon X Elite SoC υπόσχεται να φέρει 45 TOPS ισχύ μέσω του “Hexagon” NPU του, το οποίο θα μπορούσε πιθανώς να καλύψει το κατώτατο όριο της Microsoft.

Ενώ με μελλοντικές γραμμές προϊόντων από την AMD και την Intel, μπορούμε να προβλέψουμε ότι η απόδοση του NPU θα ξεπεράσει το εμπόδιο, αλλά προς το παρόν, φαίνεται ότι η Qualcomm είναι πράγματι στην πρώτη γραμμή, κομπάζοντας σχεδόν 5 φορές περισσότερη απόδοση NPU από τους ανταγωνιστές της, και αυτή είναι μόνο η πρώτη τους είσοδος στις αγορές CPU.

Δείτε επίσης: Elon Musk: Το Grok AI θα είναι σύντομα διαθέσιμο σε χρήστες Premium στο X

Η εποχή των AI PC είναι πράγματι εδώ, και με τους κατασκευαστές να ανταγωνίζονται μεταξύ τους για να ενσωματώσουν τις δυνατότητες της τεχνολογίας στη γκάμα προϊόντων τους, θα δούμε μόνο τις απαιτήσεις απόδοσης του NPU να αυξάνονται παράλληλα. Η Intel έχει ήδη ανακοινώσει ότι οι επεξεργαστές της Lunar Lake θα προσφέρουν αύξηση της απόδοσης AI του NPU κατά 3 φορές σε σχέση με τους επεξεργαστές Meteor Lake, ενώ ο Panther Lake θα διπλασιάσει περαιτέρω αυτή την υπολογιστική απόδοση. Η AMD προγραμματίζει επίσης να προσφέρει αύξηση της απόδοσης του NPU κατά 3 φορές με τα μελλοντικά της APU Strix Point.

Πηγή: wccftech

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS