ΑρχικήUpdatesIntel: Οι επεξεργαστές Arrow Lake και Lunar Lake θα κυκλοφορήσουν στο δεύτερο...

Intel: Οι επεξεργαστές Arrow Lake και Lunar Lake θα κυκλοφορήσουν στο δεύτερο εξάμηνο του 2024

Ενημέρωση για τα leaks των νέων Intel Lunar Lake και Arrow Lake: Αναλύοντας τις Πρώτες Ενδείξεις των απόδοσεων των iGPU με παρατηρήσεις από Benchmarks.

Χρησιμοποιούν τις αρχιτεκτονικές Alchemist+ “Xe-LPG+” και Battlemage “Xe2” GPU αντίστοιχα.

Δείτε επίσης: Τα Νέα Mini PC της ASRock “Φοράνε” Intel Meteor Lake-H

Το iGPU Battlemage “Xe2” της Intel για το Lunar Lake είναι σχεδόν διπλάσια ταχύτερο από τα Alchemist iGPUs στα chips Meteor Lake & Lunar Lake και ξεπερνά ακόμη και την κάρτα γραφικών Arc A310, σύμφωνα με διαρροή πρόωρων benchmarks.

Η Intel εργάζεται εντατικά με τις ομάδες υλικού και λογισμικού της για τις επόμενες γενιές GPU Battlemage και Celestial, που θα έρθουν σε διακριτικές και ενσωματωμένες εκδόσεις. Συγχρόνως, η CPU της Intel συνεργάζεται με την ομάδα GPU για να ενσωματώσει αρχιτεκτονικές GPU επόμενης γενιάς στις μελλοντικές σειρές της, όπως τα Arrow Lake και Lunar Lake. Και τα δύο αυτά CPUs αναμένεται να κυκλοφορήσουν το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Σε προηγούμενες εμφανίσεις των Arrow Lake και Lunar Lake CPUs στο SiSoftware Sandra, η πιο πρόσφατη είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, καθώς επικεντρώνεται στο iGPU. Τα benchmarks για και τα δύο chips βασίζονται σε πολύ πρώιμα δείγματα, οπότε η τελική απόδοση μπορεί να ποικίλλει, κάτι που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Intel Arrow Lake

Όσον αφορά τους Arrow Lake CPUs της Intel, στη σειρά Core Ultra Series 2, αυτοί θα φιλοξενούν τις πιο πρόσφατες πυρήνες Lion Cove P-Core, Crestmont+Skymont E-Core, και την αρχιτεκτονική γραφικών Alchemist+ ή Xe-LPG+, μια εκσυγχρονισμένη έκδοση των υπαρχόντων GPU Alchemist “Xe-LPG”. Αναμένεται να προσφέρουν βελτιώσεις όπως αυξημένες συχνότητες.

Δείτε επίσης: Intel: Ανακοίνωσε νέα chips υπολογιστών για εργασίες τεχνητής νοημοσύνης

Το πρώτο εντοπισμένο chip είναι ένα 64 EU SKU που λειτούργησε μεταξύ 1.7 και 2.0 GHz. Αυτό προσέφερε μέγιστη απόδοση επεξεργασίας GPU 1075.69 Mpix/s. Είναι ελαφρώς γρηγορότερο από τα Intel Meteor Lake 64 Execution Unit chips που δοκιμάστηκαν πέρυσι.

Intel Lunar Lake

Το δεύτερο chip είναι το engineering sample του Intel Lunar Lake, που διαθέτει 20 πυρήνες και συχνότητα 1.0 GHz βάσης και έως 3.91 GHz boost. Αυτό το chip διαθέτει επίσης 64 Execution units και λειτούργησε μεταξύ 1.75 και 1.85 GHz. Αυτό σημείωσε μέγιστη απόδοση επεξεργασίας GPU 1927.62 Mpix/s. Αυτό συνιστά αύξηση 80% έναντι του iGPU Alchemist+, μια εντυπωσιακή επίδοση.

Ένα αξιοσημείωτο στοιχείο είναι ότι τα Arrow Lake CPUs αναφέρονται με ισχύ TDP μεταξύ 65W και 125W, ενώ το chip Lunar Lake αναφέρεται σε 17W σε αυτήν τη διαρροή. Δεδομένου ότι τα Lunar Lake CPUs σχεδιάζονται για λεπτά και ελαφριά φορητά υπολογιστές, η χαμηλή ισχύς καθίσταται λογική, ενώ τα Arrow Lake CPUs μπορεί να αποτελούν πρώιμα H-series SKUs για υψηλές σχεδιασμούς για gaming. Αυτά τα chips θα ανταγωνίζονται με τους APU της AMD Strix Point που βασίζονται στον πυρήνα Zen 5, τα οποία θα έρθουν επίσης φέτος.

Το GP (GPU) benchmark του SiSoftware Sandra (Υψηλότερος είναι Καλύτερος)

Το iGPU του Lunar Lake με την αρχιτεκτονική Battlemage “Xe2” έχει επιπρόσθετα απόδοση 26% καλύτερη από το iGPU του Meteor Lake με την αρχιτεκτονική Alchemist “Xe”, με διπλάσιους πυρήνες, και προηγείται και της κάρτας γραφικών Arc A310 κατά 25%. Δεδομένου ότι τα Lunar Lake CPUs δεν κυκλοφορούν πριν το τέλος του 2024, αυτό μας δίνει μια πρώιμη γεύση του πόσο καλά μπορεί να είναι τα Battlemage GPUs. Μια σχεδόν διπλάσια αύξηση απόδοσης σε σχέση με τα Alchemist θα ήταν μια σημαντική εξέλιξη και αν παρατηρήσουμε παρόμοια κέρδη στον τομέα των αυτόνομων καρτών γραφικών, τα μελλοντικά προϊόντα της σειράς Arc θα φαίνονται εντυπωσιακά.

Δείτε επίσης: Η Intel λανσάρει κάρτα γραφικών Arc A580

Και πάλι, είναι πολύ νωρίς για να βασίζουμε την απόδοση του Battlemage σε αυτά τα benchmarks, αλλά η αρχιτεκτονική Battlemage σε iGPUs για μελλοντικούς επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές θα ήταν εξαιρετική για το ευρύ κοινό των gamers. Το Lunar Lake αναμένεται να φτάσει στις λεπτές και ελαφριές gaming πλατφόρμες στα τέλη του 2024, οπότε αναμένεται να δούμε νέες λεπτομέρειες και πληροφορίες από την Intel μέσα στο φετινό έτος.

Σειρά Καρτών Γραφικών για Gaming της Intel ARC

Πηγή: wccftech

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS