ΑρχικήgamingΗ Embracer Group πουλά την Gearbox στη Take-Two

Η Embracer Group πουλά την Gearbox στη Take-Two

Embracer Gearbox Take-Two

Η Embracer Group είχε εξαγοράσει τη Gearbox Software πριν από τρία χρόνια σε μια συμφωνία αξίας έως και 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η σημερινή πώληση της στη Take-Two Interactive εκτιμάται στα 460 εκατομμύρια δολάρια.

Δείτε επίσης: Οι μετοχές του δημιουργού των iPhone σημειώνουν άνοδο

Δύο έργα Borderlands που είναι υπό ανάπτυξη θα συνεχίσουν να διευθύνονται από τον CEO της Gearbox, Randy Pitchford, υπό την 2K διαίρεση της Take-Two.

Embracer Gearbox Take-Two
Borderlands

Η σουηδική εταιρεία παιχνιδιών Embracer Group έχει συμφωνήσει να πουλήσει τη Gearbox Interactive στη μητρική εταιρεία της Rockstar, Take-Two, για 460 εκατομμύρια δολάρια. Σε μια ανακοίνωση τύπου που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, η Embracer ανακοίνωσε ότι η Take-Two θα αποκτήσει πλήρη κυριότητα πάνω από τις σειρές παιχνιδιών Borderlands (συμπεριλαμβανομένου του Tiny Tina’s Wonderlands), Homeworld, Risk of Rain, Brothers in Arms, και Duke Nukem στη συμφωνία, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2024.

Δείτε ακόμα: Fallout 76: Νέα Achievements και Περιεχόμενο με την Σεζόν 16

Embracer Gearbox
Embracer Group

Η Take-Two Interactive θα αποκτήσει επίσης τα στούντιο της Gearbox που βρίσκονται στο Κεμπέκ, στο Μόντρεαλ και στο Frisco του Τέξας. Ωστόσο, η Embracer θα διατηρήσει ορισμένα περιουσιακά στοιχεία της Gearbox, συμπεριλαμβανομένων του Gearbox Publishing San Francisco (το οποίο θα μετονομαστεί), της Cryptic Studios, της Lost Boys Interactive, της σειράς παιχνιδιών Remnant, του Hyper Light Breaker, και “άλλες σημαντικές μη ανακοινωμένες κυκλοφορίες παιχνιδιών”.

Τα περιουσιακά στοιχεία που αποκτήθηκαν – τα οποία σύμφωνα με τη Take-Two περιλαμβάνουν δύο τίτλους Borderlands, δύο τίτλους Homeworld, και “τουλάχιστον μία συναρπαστική νέα πνευματική ιδιοκτησία” που έχει ήδη αναπτυχθεί – θα συνεχίσουν να διευθύνονται από τον CEO της Gearbox, Randy Pitchford, υπό την 2K διαίρεση της Take-Two.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε τον Randy Pitchford και την ομάδα του παθιασμένων, ταλαντούχων προγραμματιστών στην 2K και ανυπομονούμε να κυκλοφορήσουμε πολλά έργα στο μέλλον ως συναδέλφους,” δήλωσε ο πρόεδρος της 2K, David Ismailer. “Αγαπήσαμε τη συνεργασία μας με τη Gearbox σε κάθε εκδοχή της σειράς παιχνιδιών Borderlands και είμαστε ενθουσιασμένοι που βρισκόμαστε σε ενεργή ανάπτυξη του επόμενου τίτλου της σειράς.”

Gearbox Take-Two
Take-Two Interactive

Δείτε επίσης: Δωρεάν Demo για το Stellar Blade Αυτή την Παρασκευή

Η πώληση των 460 εκατομμυρίων δολαρίων – που αναμενόταν εδώ και καιρό – δεν συγκρίνεται με τα 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια που εκτιμούσε ότι αξίζει η επιχείρηση η Embracer το 2021. Η Embracer έχει εφαρμόσει αποφασιστικές “αναδιαρθρώσεις” από τότε που μια μαζική συμφωνία ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων απέτυχε πέρυσι, έχοντας πουλήσει τη Saber Interactive τον περασμένο μήνα και απολύσει προσωπικό από την Lost Boys Interactive και την Eidos Montreal τον Ιανουάριο.

Πηγή: theverge

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS