ΑρχικήinetΤο νεότερο SoC smartphone της Qualcomm είναι το Snapdragon 8s Gen 3

Το νεότερο SoC smartphone της Qualcomm είναι το Snapdragon 8s Gen 3

Η Qualcomm παρουσιάζει το νέο “Snapdragon 8s Gen 3”, μια ειδική έκδοση του κορυφαίου SoC, εστιάζοντας σε κινητά μεσαίας κατηγορίας.

Η Qualcomm παρουσιάζει το νέο "Snapdragon 8s Gen 3", μια ειδική έκδοση του κορυφαίου SoC, εστιάζοντας σε κινητά μεσαίας κατηγορίας.

Το νεότερο smartphone SoC της Qualcomm είναι το Snapdragon 8s Gen 3. Χρόνια αναβαθμίσεις των iPhone “S” μπορεί να σας οδηγήσουν να υποθέσετε ότι πρόκειται για μια ενδιάμεση ανανέωση του Snapdragon 8 Gen 3, αλλά η Qualcomm λέει ότι το Snapdragon 8s Gen 3 είναι μια “ειδικά σχεδιασμένη” έκδοση του Snapdragon 8 Gen 3. Αυτό σημαίνει ότι είναι ένα ελαφρώς πιο αργό, πιο φθηνό chip από το Snapdragon 8 Gen 3, το οποίο εξακολουθεί να είναι το καλύτερο smartphone chip της Qualcomm.

Δείτε επίσης: Snapdragon 8 Gen 4: Υποστηρίζει ταχύτερο chip μνήμης RAM που υπερτερεί του A18 Pro της Apple

Ο παλαιότερος, καλύτερος Snapdragon 8 Gen 3 έχει έναν πυρήνα 3,3 GHz “Prime” Arm Cortex X4, πέντε πυρήνες “μεσαίου” τύπου A720 (τρεις στα 3,2 GHz, δύο στα 2,0 GHz), και δύο πυρήνες “μικρού” τύπου A520 στα 2,3 GHz για επεξεργασία φόντου. Αυτό το νέο chip “S” αντικαθιστά έναν πυρήνα μεσαίου τύπου με έναν μικρότερου, για μια διάταξη 1+4+3 αντί για 1+5+2. Όλοι οι πυρήνες έχουν χαμηλότερες συχνότητες λειτουργίας: 3 GHz για τον πυρήνα Prime, 2,8 GHz για όλους τους πυρήνες μεσαίου τύπου, και 2 GHz για τους μικρού τύπου πυρήνες.

Το modem είναι χαμηλότερων προδιαγραφών, έχοντας ένα X70 αντί για το X75 στο chip 8 Gen 3. Αυτό θεωρητικά σημαίνει μια χαμηλότερη μέγιστη ταχύτητα λήψης (5Gbps αντί για 10), αλλά αφού πραγματικά θα χρειαζόσασταν να λάβετε αυτές τις ταχύτητες από τον παροχέα σας, δεν είναι σαφές αν κάποιος θα το παρατηρήσει ποτέ αυτό. Φαίνεται επίσης ότι το X70 καταναλώνει περισσότερη ενέργεια, αφού έχει μόνο το “Qualcomm 5G PowerSave Gen 3” αντί του “Qualcomm 5G PowerSave Gen 4” στο σημαίνον chip. Δεν νομίζουμε ότι η Qualcomm έχει δώσει ποτέ μια τεχνική εξήγηση για το τι σημαίνει αυτό, ωστόσο. Το SoC είναι ακόμα στα 4nm, ακριβώς όπως το 8 Gen 3. Η μέγιστη ανάλυση βίντεο είναι τώρα 4Κ αντί για 8Κ.

Δείτε ακόμα: CFO της Qualcomm: Αναφορές πρωτοπορίας στα AI chip

Η Qualcomm λέει ότι το “Snapdragon 8s Gen 3 θα υιοθετηθεί από μεγάλους OEMs, συμπεριλαμβανομένων των Honor, iQOO, realme, Redmi και Xiaomi, με εμπορικές συσκευές που αναμένεται να ανακοινωθούν τους επόμενους μήνες.” Αυτό θα πρέπει να σας δείξει προς ποια κατεύθυνση κινείται αυτό το chip: τα τηλέφωνα “budget flagship” που είναι δημοφιλή με τους κινέζικους κατασκευαστές.

Πηγή πληροφοριών: arstechnica.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS