ΑρχικήsecurityΗ εταιρεία Carolina Foods έπεσε θύμα επίθεσης ransomware

Η εταιρεία Carolina Foods έπεσε θύμα επίθεσης ransomware

Μία από τις πρώτες εταιρείες ζαχαροπλαστικής και αρτοσκευασμάτων της Αμερικής, η Carolina Foods, έγινε το τελευταίο θύμα μιας επίθεσης ransomware. Η εταιρεία με έδρα το Charlotte, μπήκε στη λίστα των εταιρειών που πλήττονται από επιθέσεις ransomware.

Δείτε επίσης: Η PSI Software επιβεβαιώνει επίθεση ransomware

Carolina Foods ransomware

Οι επιθέσεις ransomware πραγματοποιούνται όταν hackers μπαίνουν σε ένα σύστημα και κλειδώνουν κάποια δεδομένα και αρχεία, απαιτώντας πληρωμή για να δώσουν το κλειδί που τα αποκρυπτογραφεί. Στην περίπτωση της Carolina Foods, δεν είναι γνωστός ο χαρακτήρας των δεδομένων που κλάπηκαν, αλλά οι ειδικοί αναφέρουν ότι αυτοί οι τύποι επιθέσεων συμβαίνουν όλο και πιο συχνά.

Ο Tom Blanchard, CEO της Sterling Technology Solutions, εξήγησε ότι πολλές επιδρομές ransomware προέρχονται από το εξωτερικό, αλλά είναι δύσκολο να ανιχνευθεί πλήρως η προέλευσή τους.

Συνήθως είναι μία ομάδα hacker που διαθέτει την τεχνολογία,” εξήγησε ο Blanchard. “Δεν χρειάζεται να ζουν στην ίδια πόλη, μπορούν να ζουν όπου θέλουν, μπορούν να εκτελούν αυτές τις εισβολές από οπουδήποτε. Γίνονται σε αυτοματοποιημένη βάση.

Ιστοσελίδες παρακολούθησης ransomware ανέφεραν ότι η Carolina Foods είναι θύμα της ομάδας Black Basta που πιθανόν πήρε έως και 450 gigabytes δεδομένων της εταιρείας, τα κρυπτογράφησε και ζητά πληρωμή για την απελευθέρωσή τους. 

Δείτε ακόμα: Η πόλη του Huntsville επιβεβαιώνει επίθεση ransomware

Για την Carolina Foods, το σύστημα πληροφορικής της είναι κάτι που τη βοηθάει με τις παραγγελίες της” είπε ο Blanchard. “Οπότε, ένα τέτοιο περιστατικό θα μπορούσε να εμποδίσει τη δυνατότητά της να λειτουργήσει.

Η Carolina Foods, η δημιουργός της σειράς αρτοσκευασμάτων Dutchess, δεν ανταποκρίθηκε σε αιτήματα για σχόλιο σχετικά με την επίθεση ransomware. Ο Blanchard αναφέρει ότι οι επιθέσεις με ransomware συμβαίνουν όλο και πιο συχνά.

Όταν οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν όλες αυτές τις επιθέσεις, θα έπρεπε να είναι λίγο πιο προσεκτικές όσον αφορά τη λήψη μέτρων, όπως η διατήρηση καλών αντιγράφων ασφαλείας από τα οποία μπορούν να ανακτήσουν γρήγορα τα δεδομένα τους. Αυτή είναι η πιο εύκολη προστασία ενάντια στα ransomware.

Δείτε επίσης: Επίθεση ransomware ακύρωσε κηδείες στην Αυστρία

Ποιες λύσεις υπάρχουν για την αντιμετώπιση των ransomware επιθέσεων;

Μια από τις πιο αποτελεσματικές λύσεις προστασίας από επιθέσεις ransomware όπως αυτή στην Carolina Foods, είναι η εκπαίδευση των χρηστών. Οι χρήστες πρέπει να είναι ενημερωμένοι για τους τρόπους με τους οποίους το ransomware μπορεί να εισέλθει σε ένα σύστημα, όπως τα επιζήμια email και τα κακόβουλα downloads. Η δημιουργία και η συχνή ενημέρωση αντιγράφων ασφαλείας είναι επίσης σημαντικές. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να επαναφέρουν τα δεδομένα τους χωρίς να πληρώσουν τα λύτρα. Η χρήση ενημερωμένου λογισμικού antivirus είναι άλλη μια αποτελεσματική λύση. Αυτά τα εργαλεία μπορούν να αναγνωρίσουν και να απομακρύνουν το ransomware πριν αυτό προκαλέσει ζημιά. Τέλος, η εφαρμογή των ενημερώσεων ασφαλείας και των patches είναι ζωτικής σημασίας. Οι επιθέσεις ransomware συχνά εκμεταλλεύονται γνωστές ευπάθειες στο λογισμικό, οπότε η διατήρηση των συστημάτων ενημερωμένων μπορεί να προσφέρει σημαντική προστασία.

Πηγή:

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS