ΑρχικήsecurityΗ πόλη του Huntsville επιβεβαιώνει επίθεση ransomware

Η πόλη του Huntsville επιβεβαιώνει επίθεση ransomware

Μια πόλη στην περιοχή Muskoka του Οντάριο, το Huntsville, μοιράστηκε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με μία επίθεση ransomware, που συνέβη νωρίτερα αυτό το μήνα.

Δείτε επίσης: Η πόλη του Χάμιλτον πλήττεται από επίθεση ransomware

Huntsville επίθεση ransomware

Η πόλη του Huntsville αναφέρει ότι την 10η Μαρτίου δέχτηκε μια επίθεση ransomware, κατά την οποία σημαντικές ψηφιακές πληροφορίες κρατούνται κλειδωμένες με αντάλλαγμα λύτρα.

Η Denise Corry, η αρμόδια διοικητική υπάλληλος της πόλης, αναφέρει ότι ένας “μη εξουσιοδοτημένος χρήστης” διεισδύσε στα συστήματα της πόλης και διέρρευσε δεδομένα. Δεν είναι ακόμη σαφές εάν τα δεδομένα που έχουν διαρρεύσει περιλαμβάνουν προσωπικές πληροφορίες.

Οι υπηρεσίες εξακολουθούν να αποκαθίστανται, και οι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι η πόλη έχει εξετάσει και ενισχύσει τα συστήματά της για τη μείωση μελλοντικού κινδύνου.

Δείτε ακόμα: Huber Heights: Πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά από κυβερνοεπίθεση

Η επίθεση ransomware στο Huntsville έγινε δύο εβδομάδες μετά την ενημέρωση των αξιωματούχων στο Hamilton, για ένα παρόμοιο περιστατικό κυβερνοασφάλειας που πραγματοποιήθηκε σε αυτήν την πόλη.

Πώς μπορεί να προληφθεί μια επίθεση ransomware;

Για την πρόληψη των επιθέσεων ransomware, όπως αυτή στην πόλη του Huntsville, η πρώτη και πιο σημαντική στρατηγική είναι η εκπαίδευση των χρηστών. Οι χρήστες πρέπει να είναι ενήμεροι για τις τακτικές που χρησιμοποιούν οι επιτιθέμενοι, όπως τα phishing emails και τα κακόβουλα συνημμένα. Επιπλέον, είναι ζωτικής σημασίας η χρήση ανανεωμένου λογισμικού ασφαλείας, το οποίο μπορεί να ανιχνεύσει και να αποκρούσει τις επιθέσεις ransomware πριν αυτές προκαλέσουν ζημιά.

Δείτε επίσης: Long Beach – Καλιφόρνια: Η πόλη δέχτηκε κυβερνοεπίθεση

Η δημιουργία και η τακτική ενημέρωση των αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων είναι επίσης μια αποτελεσματική τακτική πρόληψης. Σε περίπτωση επίθεσης ransomware, τα αντίγραφα ασφαλείας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποκατάσταση των δεδομένων χωρίς την ανάγκη πληρωμής των λύτρων. Τέλος, η χρήση διαχείρισης ενημερώσεων λογισμικού μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των επιθέσεων ransomware. Το να διατηρείτε το λογισμικό σας ενημερωμένο σημαίνει ότι θα έχετε τις πιο πρόσφατες διορθώσεις ασφαλείας, οι οποίες μπορούν να αποτρέψουν τις επιθέσεις ransomware.

Πηγή: bowenislandundercurrent

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS