ΑρχικήsecurityHuber Heights: Πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά από κυβερνοεπίθεση

Huber Heights: Πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά από κυβερνοεπίθεση

Η πόλη Huber Heights, έχει κηρύξει “κατάσταση έκτακτης ανάγκης”, καθώς αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις μιας επίθεσης ransomware.

Δείτε επίσης: DP World: Λιμάνια της Αυστραλίας έπεσαν θύματα κυβερνοεπίθεσης

Huber Heights

Λόγω του ransomware, η πόλη Huber Heights αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει ένα κινητό τηλέφωνο για να μεταδώσει τη Δευτέρα το βράδυ τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στο Facebook.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μια μέρα μετά την επίθεση σε αρκετές δημοτικές υπηρεσίες, όπως οι ανθρώπινοι πόροι και οι οικονομικές υπηρεσίες. “Είναι πολύ απογοητευτικό. Δυστυχώς, έχει γίνει πολύ συχνό. Πολλά μέρη επηρεάζονται. Είναι τόσο εύκολο όσο να ανοίξει κάποιος το λάθος email“, δήλωσε ο Richard Dzik, Δήμαρχος της πόλης Huber Heights.

Με την ανακοίνωση κατάστασης έκτακτης ανάγκης, η πόλη σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει έως και 350.000 δολάρια από τα χρήματα των φορολογούμενων από το γενικό ταμείο, για να διερευνήσει την επίθεση και να βελτιώσει την κυβερνοασφάλειά της στο μέλλον.

Η πόλη ελπίζει ότι η ασφάλιση θα αποζημιώσει μέρος από αυτά. Ο Davon Clark και η αρραβωνιαστικιά του Tiffanie Keeton ζουν στην πόλη. “Το να προχωρήσουν τόσο γρήγορα, είναι εντυπωσιακό. Δεν υπάρχουν καθυστερήσεις“, δήλωσε ο Clark.

Ο Δήμαρχος της πόλης διευκρίνισε ότι η παραβίαση δεν επηρέασε τη δημόσια ασφάλεια. “Οι κλήσεις στο 911 απαντώνται. Οι υπηρεσίες ΕΚΑΒ, πυροσβεστικής και αστυνομίας είναι όλες στον δρόμο για να παρέχουν τις υπηρεσίες που απαιτούνται από εκεί.

Δείτε ακόμα: Harris County: Ο πάροχος ιατρικών υπηρεσιών της επαρχίας θύμα κυβερνοεπίθεσης

Η έρευνα μπορεί να διαρκέσει μερικές εβδομάδες, καθώς η πόλη αποκαθιστά την κατάσταση και πολλοί από τους κατοίκους το ίδιο. “Πιστεύω ότι είναι τρομακτικό επειδή απλά ποτέ δεν ξέρεις”, είπε η Keeton.

κυβερνοεπίθεση

Οι πολίτες μπορούν να ελέγχουν την ιστοσελίδα της πόλης και τη σελίδα της στο Facebook για ενημερώσεις στις 2 μ.μ. καθημερινά. Η πόλη ελπίζει να αποκαταστήσει τις πληγείσες υπηρεσίες μέχρι το τέλος της εβδομάδας ή αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Οι πιθανές συνέπειες μιας κυβερνοεπίθεσης σε μια πόλη μπορούν να είναι καταστροφικές. Ένας hacker μπορεί να προκαλέσει διακοπή των κρίσιμων υπηρεσιών, όπως η ηλεκτροδότηση, οι μεταφορές και οι τηλεπικοινωνίες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ανασφάλεια, χάος ακόμα και απώλεια ζωών. Επιπλέον, οι κυβερνοεπιθέσεις μπορούν να προκαλέσουν οικονομική καταστροφή, καθώς οι πόλεις εξαρτώνται από τις ψηφιακές υποδομές για την ομαλή λειτουργία τους.

Μια κυβερνοεπίθεση μπορεί επίσης να έχει ανεπανόρθωτες επιπτώσεις στην ιδιωτικότητα και την ασφάλεια των πολιτών. Οι επιτιθέμενοι μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα, όπως ταυτότητες, χρηματοοικονομικές πληροφορίες και ιατρικά αρχεία. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια εμπιστοσύνης των πολιτών προς τις αρχές και να προκαλέσει μακροπρόθεσμες συνέπειες για την κοινωνία.

Δείτε επίσης: Κυβερνοεπίθεση χτυπά τα συστήματα υπολογιστών του δημοτικού συμβουλίου στο Comhairle nan Eilean Siar

Επιπλέον, μια κυβερνοεπίθεση μπορεί να έχει επιπτώσεις στην κοινωνική και οικονομική συνοχή της πόλης. Αν οι κρίσιμες υπηρεσίες δεν λειτουργούν κανονικά, οι πολίτες μπορεί να αντιμετωπίσουν δυσκολίες στην καθημερινή τους ζωή, όπως αδυναμία πρόσβασης σε νερό, τρόφιμα και ιατρική περίθαλψη. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει αναταραχή, ανασφάλεια και ανισότητα στην κοινωνία.

Τέλος, οι κυβερνοεπιθέσεις μπορούν να προκαλέσουν μακροπρόθεσμες ζημίες στη φήμη και την εικόνα μιας πόλης. Αν μια πόλη γίνει γνωστή για την αδυναμία της να προστατεύσει τις ψηφιακές της υποδομές και την ασφάλεια των πολιτών της, αυτό μπορεί να επηρεάσει τον τουρισμό, τις επενδύσεις και την οικονομική ανάπτυξη της πόλης.

Πηγή: whio

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS