ΑρχικήUpdatesΤο LinkedIn δοκιμάζει ένα νέο short-form video feed τύπου TikTok

Το LinkedIn δοκιμάζει ένα νέο short-form video feed τύπου TikTok

Το LinkedIn δοκιμάζει ένα νέο short-form video feed τύπου TikTok, σε μια προσπάθεια να ενταχθεί στην κοινότητα άλλων δημοφιλών εφαρμογών, όπως το TikTok, το Instagram, το YouTube, το Snapchat και το Netflix.

LinkedIn short-form video feed

Το feed με τα βίντεο σύντομης διάρκειας εντοπίστηκε για πρώτη φορά από τον Austin Null, στέλεχος της εταιρείας McKinney. Ο Null δημοσίευσε ένα σύντομο demo στο LinkedIn παρουσιάζοντας το νέο short-form video feed. Βρίσκεται στη γραμμή πλοήγησης της εφαρμογής σε μια νέα καρτέλα με το όνομα “Video“. Πατώντας στο κουμπί Video, οι χρήστες θα μπορούν να δουν ένα feed σύντομων βίντεο. Οι χρήστες μπορούν να κάνουν like, να αφήσουν ένα σχόλιο ή να μοιραστούν ένα βίντεο με άλλους, όπως γίνεται και στις άλλες αντίστοιχες πλατφόρμες.

Η διαφορά με τις άλλες πλατφόρμες είναι ότι το περιεχόμενο των βίντεο δεν θα έχει ποικιλία (π.χ. μαγειρική, μόδα κλπ), αλλά θα σχετίζεται με την καριέρα και τον επαγγελματισμό.

Δείτε επίσης: Το LinkedIn σχεδιάζει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Η δημοσίευση ενός βίντεο στο LinkedIn ήταν πάντα διαθέσιμη, αλλά το νέο short-form video feed τύπου TikTok στοχεύει στην ενίσχυση της αφοσίωσης των χρηστών. Το LinkedIn έχει παρατηρήσει ότι τα βίντεο αποτελούν πλέον αγαπημένο format των χρηστών για μάθηση από επαγγελματίες και ειδικούς.

Η δυνατότητα βρίσκεται υπό δοκιμή, επομένως δεν έχουν όλοι οι χρήστες πρόσβαση σε αυτή.

Δείτε επίσης: Πώς να διαχειριστείτε τις προτιμήσεις ροής LinkedIn

LinkedIn σύντομα βίντεο

Ήδη υπάρχουν πολλοί creators σε άλλες πλατφόρμες, όπως το TikTok, που δημοσιεύουν μικρά βίντεο και δίνουν συμβουλές σχετικά με θέματα όπως η αναζήτηση εργασίας και η επαγγελματική εξέλιξη. Πολλοί από αυτούς τους creators έχουν χιλιάδες followers, κάτι που πιθανότατα έχει παρατηρήσει και το LinkedIn.

Αν και η δυνατότητα αυτή παρουσιάζει νέες ευκαιρίες για τους creators, ορισμένοι χρήστες ενδέχεται να μην ενθουσιαστούν, καθώς μπορεί να θεωρήσουν ότι γίνεται αντιγραφή άλλων πλατφόρμων ή ότι κάτι τέτοιο δεν ταιριάζει με την πλατφόρμα του LinkedIn.

Για να συνοψίσουμε, ο κύριος στόχος του LinkedIn με το short-form video feed είναι να αυξήσει το engagement των χρηστών και να ενθαρρύνει την δημιουργία περισσότερου περιεχομένου από τα μέλη του. Ταυτόχρονα, η πλατφόρμα θέλει να παραμείνει συναφής και ανταγωνιστική σε έναν κόσμο όπου οι κοινωνικές πλατφόρμες βίντεο, όπως το TikTok, κυριαρχούν.

Δείτε επίσης: LinkedIn: Πώς να βρείτε τα γενέθλια ενός χρήστη;

Τα βίντεο μικρής διάρκειας θα επιτρέψουν στους επαγγελματίες να διαμοιράζονται τις ικανότητές και τις γνώσεις τους με έναν πιο διασκεδαστικό και σύγχρονο τρόπο. Τέλος, η εστίαση στο βίντεο μπορεί να ανοίξει νέες ευκαιρίες για τη διαφήμιση, καθώς τα βίντεο είναι ένας ισχυρός τρόπος για τις εταιρείες να συνδέονται με το κοινό τους.

Πηγή: techcrunch.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS