ΑρχικήinetWhatsApp: Εργάζεται στην ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ πλατφορμών

WhatsApp: Εργάζεται στην ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ πλατφορμών

WhatsApp

Μια ενημέρωση του WhatsApp για την έκδοση Android beta 2.23.19.8 που κυκλοφόρησε πρόσφατα, περιλαμβάνει μια νέα οθόνη με την ονομασία “Συνομιλίες Τρίτων“, όπως αναφέρει το WABetaInfo. Αυτή τη στιγμή, η οθόνη δεν λειτουργεί ούτε είναι προσβάσιμη για τους χρήστες, όπως αναφέρει το WABetaInfo. Ο τίτλος της ωστόσο, αποτελεί ένδειξη για το ενδεχόμενο να είναι το πρώτο βήμα για την εισαγωγή cross-platform compatibility στην εφαρμογή μηνυμάτων της Meta.

Δείτε επίσης: Πώς να δημιουργήσετε μια κοινότητα στο WhatsApp

Η beta έκδοση αναμένεται να κυκλοφορήσει λίγες μέρες μετά την επιβεβαίωση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι ο ιδιοκτήτης του WhatsApp Meta πληροί τον ορισμό του «gatekeeper», σύμφωνα με τον Νόμο για τις Ψηφιακές Αγορές (DMA) της ΕΕ. Αυτός ο νόμος απαιτεί από λογισμικό επικοινωνίας, όπως το WhatsApp, να διαλειτουργεί με εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων τρίτων μέχρι τον Μάρτιο του 2024.

ανταλλαγή μηνυμάτων

Όπως φαίνεται στην παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης, αυτή η δυνατότητα βρίσκεται αυτήν τη στιγμή υπό ανάπτυξη. Αυτό υποδηλώνει πιθανώς την ύπαρξη μιας ξεχωριστής καρτέλας για συνομιλίες με τρίτους, επιτρέποντας στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε μηνύματα που έχουν σταλεί από χρήστες εκτός του WhatsApp. Αυτή είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ πλατφορμών στο WhatsApp. Ωστόσο, με την τρέχουσα λειτουργία σε εξέλιξη, αναμένουμε να λάβουμε περισσότερες λεπτομέρειες σύντομα.

Δείτε ακόμα: WhatsApp: Νέα δυνατότητα εναλλαγής στα άμεσα μηνύματα βίντεο

Σύμφωνα με τις Συχνές Ερωτήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με το νόμο, ο στόχος του DMA είναι να αποτρέψει την επιβολή αθέμιτων όρων και να διασφαλίσει την προσφορά σημαντικών ψηφιακών υπηρεσιών. Αναζητείται η διασφάλιση της προσβασιμότητας σε αυτές τις υπηρεσίες για όλους τους χρήστες. Πέρα από το αυτονόητο ότι οι εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων πρέπει να λειτουργούν, το DMA απαιτεί από τους gatekeepers, ανάμεσα σε άλλα, να επιτρέπουν στους χρήστες να απεγκαθιστούν προεγκατεστημένες εφαρμογές ή να αποκτήσουν εναλλακτικά καταστήματα εφαρμογών.

Δείτε επίσης: WhatsApp: Θα αλλάξει user interface;

Τόσο η Meta όσο και η Microsoft σχεδιάζουν τα δικά τους καταστήματα εφαρμογών για κινητά, ανταποκρινόμενες στο DMA. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διερευνά εάν οι υπηρεσίες iMessage της Apple και αναζήτησης Bing της Microsoft, το πρόγραμμα περιήγησης Edge και η διαφημιστική υπηρεσία πληρούν τις απαιτήσεις του νέου κανονισμού.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS