ΑρχικήReviewsQualcomm Snapdragon 7+ Gen 3: Με Υποστήριξη AI και Wi-Fi 7

Qualcomm Snapdragon 7+ Gen 3: Με Υποστήριξη AI και Wi-Fi 7

Snapdragon 7+ Gen 3
τεχνητή νοημοσύνη
Wi-Fi 7

Η Qualcomm εξακολουθεί να ανακοινώνει νέα τσιπ επεξεργαστών έπειτα απο την ανακοίνωση της στην αρχή της εβδομάδας με άλλο ένα δυνατό AI τσιπ: το Snapdragon 7+ Gen 3. Έχει Υποστήριξη Τεχνητής Νοημοσύνης και Wi-Fi 7 στα smartphones.

Δείτε επίσης: Το νεότερο SoC smartphone της Qualcomm είναι το Snapdragon 8s Gen 3

Ακολουθώντας το Snapdragon 8 Gen 3 πέρυσι, η Qualcomm εργάζεται για να φέρει τις προηγμένες/σημαντικές δυνατότητες στην κατηγορία. Ειδικά το Snapdragon 7+ Gen 3 – το κανονικό Snapdragon 7 που ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο – επιτρέπει τη χρήση γεννητικής τεχνητής νοημοσύνης στη συσκευή, όπως εικόνες και φωνητικοί βοηθοί. Συμβατά LLM (Μεγάλο γλωσσικό μοντέλο) περιλαμβάνουν τα Gemini Nano, Baichuan-7B, Llama 2 και Zhipu ChatGLM.

Το 4nm Snapdragon 7+ Gen 3 διαθέτει ένα Prime Cortex-X4 έως 2,8 GHz, τέσσερις Performance πυρήνες χρονισμένους στα 2,6 GHz και τρείς Efficiency πυρήνες χρονισμένους στα 1,9 GHz.

Αυτή η σειρά τσιπ είναι στραμμένη σε high-end (υψηλής κατηγορίας) smartphones.

Δείτε ακόμα: Snapdragon 8 Gen 4: Υποστηρίζει ταχύτερο chip μνήμης RAM που υπερτερεί του A18 Pro της Apple

Σε σύγκριση με το 7+ Gen 2, υπάρχει βελτίωση κατά 15% στην απόδοση του Kryo CPU (Geekbench 6 Multi Thread) και κατά 45% στην απόδοση του Adreno GPU (GFX Aztec Ruins 1080p), ενώ είναι 5% πιο ενεργειακά αποδοτικό.

Snapdragon 7+ Gen 3
τεχνητή νοημοσύνη
Wi-Fi 7

Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα, το Wi-Fi 7 έρχεται στη σειρά 7 με το FastConnect 7800, ενώ το Snapdragon X63 5G Modem υποστηρίζει το 3GPP Release 17.

Στον τομέα του gaming, υπάρχει ένας «Game Post Processing Accelerator» για προσφορά εφέ «bloom, depth και motion blur», ενώ το Adreno Frame Motion Engine 2.0 «ενισχύει το περιεχόμενο στο διπλάσιο frame rate χωρίς να απορροφά ενέργεια».

Η φωτογραφία με το Spectra 18-bit Triple Cognitive ISP (έως 200MP) είναι ένας μεγάλος πυλώνας με χαρακτηριστικά όπως ο σημασιολογικός διαχωρισμός (για αναγνώριση επιπέδων: πρόσωπο, μαλλιά, ρούχα, ουρανός κλπ.) και η όραση σε χαμηλό φωτισμό.

Η OnePlus θα είναι μία από τις πρώτες εταιρείες που θα υιοθετήσουν τον Επεξεργαστή Snapdragon 7+ Gen 3, μαζί με τις realme και SHARP, «στους επόμενους μήνες».

Πηγή: 9to5google

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS