ΑρχικήUpdatesAndroid 15: Μηνυμάτα με Δορυφορική Υποστήριξη και Flip Foldable

Android 15: Μηνυμάτα με Δορυφορική Υποστήριξη και Flip Foldable

Android 15

Το Android 15 συνεχίζει την πορεία του προς την κυκλοφορία με το Android 15 Developer Preview 2.

Το Android 15 δεν θα είναι διαθέσιμο στο ευρύ κοινό μέχρι περίπου τον Οκτώβριο, αλλά η πρώτη προεπισκόπηση απεστάλη πριν έναν μήνα. Ήρθε η ώρα για μία ακόμη!

Δείτε επίσης: YouTube TV: Το Multiview έρχεται σε iPhone και iPad

Η υποστήριξη των μηνυμάτων δορυφόρου του Android βρίσκεται υπό εξέλιξη για περίπου έναν χρόνο τώρα, και φαίνεται ότι το Android 15 θα εισάγει τη λειτουργία για εφαρμογές. Το νέο λειτουργικό σύστημα περιλαμβάνει ειδοποιήσεις και καλύτερες ενδείξεις στη γραμμή κατάστασης όταν είστε συνδεδεμένοι με τον δορυφόρο. Ένα API (Διεπαφή Προγραμματισμού Εφαρμογών) με όνομα «NonTerrestrialNetwork» θα επιτρέπει στις εφαρμογές να γνωρίζουν όταν περιορίζονται σε συνδεσιμότητα δορυφόρου. Η Google λέει ότι το Android 15 θα επιτρέπει σε εφαρμογές τρίτων για SMS και MMS να αξιοποιούν τα APIs συνδεσιμότητας δορυφόρου, αλλά η βελτιωμένη ανταλλαγή μηνυμάτων με υποστήριξη RCS θα περιοριστεί μόνο σε «προεγκατεστημένες» εφαρμογές. Φαίνεται απίθανο ότι η Google δεν έχει δημόσια APIs για εφαρμογές τρίτων για το RCS, αλλά εδώ έχετε την επιβεβαίωση ότι το Android 15 θα συνεχίσει να αποκλείει τις εφαρμογές του Play Store από το RCS.

Android 15

Η υποστήριξη PDF του Android μπορεί να είναι πολύ διαφορετική ανάλογα με τη συσκευή που έχετε, επομένως το Android 15 περιλαμβάνει μερικές μεγάλες βελτιώσεις στην ενσωματωμένη απεικόνιση PDF. Αρχικά, θα γίνει μέρος μιας ενότητας ώστε να μπορεί να ενημερώνεται μέσω του Play Store.

Δείτε επίσης: Call of Duty: Warzone Mobile: Κυκλοφορεί σε iPhone και iPad!

Η Google λέει ότι αυτή η έκδοση του Android 15 θα λαμβάνει «προηγμένες λειτουργίες όπως η απεικόνιση αρχείων με κωδικό πρόσβασης, τα σχόλια, η επεξεργασία φορμών, η αναζήτηση και η επιλογή με αντιγραφή.»

Τα foldable smartphones σε στυλ flip αναστατώνουν το οικοσύστημα των εφαρμογών Android με μικροσκοπικές οθόνες που είναι πολύ μικρές για να λειτουργήσουν με κανονικές εφαρμογές Android, και η Google προσπαθεί να κάνει κάτι γι’ αυτό με το Android 15. Σήμερα, συσκευές όπως το Motorola Razr και το Samsung Galaxy Z Flip, με πρόσοψη οθόνη περίπου 3” ιντσών, περιορίζονται κυρίως στις προεγκατεστημένες εφαρμογές. Προς το παρόν, φαίνεται ότι η Google απλά καθιστά την προαιρετική σημαία πρωτοτυπήσης με την ιδιότητα «υποστήριξη κάλυψης οθόνης».

Δείτε επίσης: Δείτε τη διαφήμιση του iPhone 15 για το FaceID με τίτλο “Nice Try”

Η Google δηλώνει: «Αυτές οι οθόνες είναι πολύ μικρές για να θεωρηθούν συμβατοί στόχοι για τις εφαρμογές να τρέξουν εφαρμογές Android, αλλά η εφαρμογή σας μπορεί να επιλέξει να τις υποστηρίξει, κάνοντας την εφαρμογή σας διαθέσιμη σε περισσότερα μέρη.»

Όσον αφορά στο πώς ακριβώς ένας προγραμματιστής πρέπει να υποστηρίξει ένα σύνολο αποκλειστικών, μικροσκοπικών οθονών, φαίνεται ότι η Google δεν είναι ακόμα έτοιμη να βοηθήσει με αυτό. Σε αυτό σημείο, το Android χρειάζεται πλαίσιο, περιβάλλον ανάπτυξης (IDE), και υποστήριξη της λίστας των εφαρμογών του Play Store για τις καλύψεις οθονών.

Η δεύτερη προεπισκόπηση για προγραμματιστές για τους πίνακες Pixel 6, 7, 8, Fold, και Pixel είναι διαθέσιμη σήμερα. Δεν υπάρχει ακόμα δοκιμαστικό πρόγραμμα μορφής beta, οπότε θα πρέπει η ΛΗΨΗ γίνετε χειροκίνητα. Άρα το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα καλώδιο και να κάνετε την μεταφορά μόνοι σας αν χρησιμοποιείτε τη σταθερή έκδοση του Android. Όπως πάντα, αυτές οι πρώιμες κυκλοφορίες είναι προσθήκες που απευθύνονται σε προγραμματιστές σε χαμηλό επίπεδο (παραλείψαμε πολλές αλλαγές γραμματοσειράς και SQL). Οι συναρπαστικές νέες λειτουργίες – αν υπάρχουν – θα ανακοινωθούν στις 14 Μαΐου στο Google I/O.

Πηγή: arstechnica

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS