ΑρχικήReviewsLenovo: Τα Νέα Yoga και Thinkpad Laptops με Snapdragon X Elite

Lenovo: Τα Νέα Yoga και Thinkpad Laptops με Snapdragon X Elite

Lenovo ThinkPad T14s Gen 6
Yoga Slim 7x 14 Gen 9

Η Lenovo αποκαλύπτει τα Yoga Slim 7x 14 Gen 9 και ThinkPad T14s Gen 6 με επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon X Elite.

Ενώ περιμέναμε τη διαθεσιμότητα του επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon X Elite γύρω στα μέσα του έτους, η Lenovo ανακοίνωσε δύο νέα ‘AI-powered’ laptops για την πλατφόρμα Windows on Arm. Ανακοινώθηκαν τα Lenovo Yoga Slim 7x Gen 14 και Lenovo ThinkPad T14s Gen 6, και τα δύο εξοπλισμένα με τον πιο πρόσφατο 12-πύρηνο επεξεργαστή Snapdragon X Elite της Qualcomm, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για την πλατφόρμα Windows on Arm της Microsoft. Η Lenovo στοχεύει δημιουργούς περιεχομένου (content creators) και επαγγελματίες επιχειρήσεων (business professionals) με αυτά τα νέα μοντέλα.

Δείτε επίσης: TCL CSOT: Το πρώτο στον κόσμο 4K 1000Hz panel

Ο νέος επεξεργαστής Snapdragon X Elite της Qualcomm φαίνεται να προσπαθεί να αλλάξει την υιοθέτηση των συσκευών Windows-on-Arm, με κρίσιμη εστίαση στην παροχή AI ικανότητας στη συσκευή, υποσχόμενος έως και 45 TOPS απόδοση αποκλειστικά από την Hexagon NPU. Τροφοδοτούμενος από τους πυρήνες CPU Oryon, ο Snapdragon X Elite έχει σχεδιαστεί για να παρέχει εξαιρετική απόδοση και αποδοτικότητα, φτάνοντας έως και τα 3,8GHz all-core turbo σε έντονες εργασίες. Ο επεξεργαστής περιλαμβάνει επίσης την τελευταία Hexagon NPU, προσφέροντας 45 TOPS απόδοση για εργασίες INT8, καθιστώντας τον κατάλληλο για την αντιμετώπιση σύνθετων εργασιών AI σε συσκευές όπως η Generative AI.

Lenovo Yoga Slim 7x

Lenovo Yoga Slim 7x 14 Gen 9
Yoga Slim 7x 14 Gen 9

Ξεκινώντας με το πιο λεπτό από τα δύο μοντέλα, το Lenovo Yoga Slim 7x είναι πρωτίστως σχεδιασμένο για δημιουργούς. Είναι σχεδιασμένο να είναι λεπτό, ελαφρύ και φορητό και διαθέτει μπαταρία 70 Wh, καθιστώντας το ιδανικό για δημιουργούς εν κινήσει. Η συσκευή τροφοδοτείται από τον πιο πρόσφατο επεξεργαστή Snapdragon X Elite, που περιλαμβάνει την ενσωματωμένη Hegaxon NPU της Qualcomm, σχεδιασμένη να υποστηρίζει δυνατότητες text-to-image που βασίζονται σε GenAI, εξελιγμένα εργαλεία επεξεργασίας φωτογραφιών και βίντεο, και έξυπνη ανατροφοδότηση δημιουργίας και επεξεργασίας κειμένων.

Δείτε ακόμα: Intel Thunderbolt Share: Κοινή χρήση δύο PC απλά με ένα USB

Lenovo Yoga Slim 7x 14 Gen 9
Yoga Slim 7x 14 Gen 9

Για τη συνδεσιμότητα, χρησιμοποιεί μόνο Type-C, με τρεις θύρες USB 4 Type-C για τις ταχύτερες συσκευές των 40 Gbps. Διαθέτει επίσης μία υποδοχή ήχου και μία έξοδο βίντεο HDMI 2.1. Ενσωματωμένη στην πάνω στεφάνη είναι μια webcam 1080 με τέσσερα μικρόφωνα, και υποστηρίζει επίσης IP MIPI με ενσωματωμένο κλείστρο ιδιωτικότητας. Πρόσθετα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν ήχο Dolby Atmos, ενώ έρχεται επίσης με ενσωματωμένη Wi-Fi 7 και Bluetooth 5.3 συνδεσιμότητα μέσα στον επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon X Elite. Ζυγίζει μόλις 1,28 κιλά, με λεπτό προφίλ 12,9 mm, καθιστώντας το Lenovo Yoga Slim 7x ιδανικά ελαφρύ για χρήστες εν κινήσει.

Lenovo ThinkPad T14s

Lenovo ThinkPad T14s Gen 6
ThinkPad T14s Gen 6

Από την άλλη πλευρά, το Lenovo ThinkPad T14s είναι βελτιστοποιημένο πρωτίστως για επαγγελματίες χρήστες. Έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει βέλτιστη απόδοση και αποδοτικότητα με τον 12-πύρηνο επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon X Elite. Όπως και με το Yoga Slim 7x, το ThinkPad T14s χρησιμοποιεί την ενσωματωμένη GPU Qualcomm Adreno για γραφικές δυνατότητες και υποστηρίζει την οθόνη 14″, η οποία μπορεί να είναι με 1920 x 1200 IPS ή 2.8K OLED panel. Η ενσωματωμένη NPU Hexagon χειρίζεται κυρίως τις AI inferencing tasks στη συσκευή και εξασφαλίζει απρόσκοπτη ενσωμάτωση με τις εφαρμογές Microsoft 365. Αυτό το μοντέλο έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ισχυρή διαχείριση συσκευών, ενισχυμένες συνεργασίες εν κινήσει, και ενσωματωμένη ασφάλεια από το chip έως το cloud για επαγγελματικά περιβάλλοντα.

Δείτε επίσης: Τα Πάντα για το Xperia 1 VI Πριν Ανακοινωθεί Επίσημα από τη Sony

Στον τομέα της συνδεσιμότητας, διαθέτει διπλές θύρες USB 3.2 G2 Type-A και δύο θύρες USB 4 Type-C για τις ταχύτερες συσκευές των 40 Gbps. Διαθέτει επίσης μία υποδοχή ήχου και μία έξοδο βίντεο HDMI 2.1. Ενσωματωμένη στην πάνω στεφάνη είναι μια webcam 1080 με δύο μικρόφωνα, και υποστηρίζει επίσης IP MIPI με ενσωματωμένο κλείστρο ιδιωτικότητας. Πρόσθετα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων στο κουμπί ενεργοποίησης και dTPM. Η Lenovo χρησιμοποιεί την ενσωματωμένη Wi-Fi 7 μέσα στον Snapdragon X Elite για ασύρματη συνδεσιμότητα, παρέχοντας υποστήριξη Bluetooth 5.3.

Τα Lenovo Yoga Slim 7x 14 Gen 9 και ThinkPad T14s Gen 6 μπορούν να υποστηρίξουν έως και 1TB αποθηκευτικού χώρου PCIe 4.0 x4, ενώ η μνήμη εξαρτάται από το μοντέλο. Το Yoga 7x 14 Gen 9, το πιο λεπτό μοντέλο, περιορίζεται σε 32 GB μνήμης LPDDR5X-8448 σε διάταξη dual-channel. Ενώ το ThinkPad T14s Gen 6 μπορεί να φιλοξενήσει έως και 64 GB ελαφρώς ταχύτερης μνήμης LPDDR5X-8533.

Επιπλέον, η Lenovo προσφέρει υπηρεσίες ανάπτυξης μέσω της πλατφόρμας Lenovo TruScale για να υποστηρίξει την αποδοτική διαχείριση συσκευών AI επόμενης γενιάς όπως αυτά τα μοντέλα. Αυτές οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν προσαρμοσμένες δυνατότητες ασφάλειας, προσαρμοσμένες διαδικασίες ανάπτυξης, ενισχυμένο έλεγχο πάνω στη διαδικασία ανάπτυξης, και υπηρεσίες σχεδιασμένες να ευθυγραμμίζονται με συγκεκριμένους επιχειρηματικούς στόχους.

Δείτε ακόμα: iPhone 17 Ultra: Θα φέρει την επανάσταση όπως το iPhone X;

Τα Lenovo Yoga Slim 7x και Lenovo ThinkPad T14s Gen 6 θα είναι διαθέσιμα από τον Ιούνιο του 2024, με το Yoga Slim 7x να ξεκινά από τα $1,199 και το ThinkPad T14s Gen 6 να έχει τιμή εκκίνησης $1,699.

Προδιαγραφές

T14s Gen 6
Slim 7x 14 Gen 9
T14s Gen 6
Slim 7x 14 Gen 9

Πηγή: anandtech

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS