ΑρχικήGamingSenua's Saga: Hellblade II Ελληνικό Review

Senua’s Saga: Hellblade II Ελληνικό Review

Senua's Saga: Hellblade II

Το “Senua’s Saga: Hellblade II” είναι εκπληκτικό οπτικά, όμως το gameplay του απογοητεύει αποτελόντας μια οπισθοδρόμηση σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι.

Το “Senua’s Saga: Hellblade II” μπορεί να έχει πολλά να πει για την πραγματικότητα των ανθρώπων με ψύχωση, ωστόσο το στούντιο Ninja Theory είχε ήδη πει πολλά από αυτά, και μάλιστα πολύ καλύτερα, το 2017.

Δείτε επίσης: Ghost Of Tsushima: Ενημερώσεις που εκτόξευσαν τις βαθμολογίες

Το βρετανικό στούντιο, υπό την κατοχή της Xbox από το 2018, κυκλοφόρησε το πρώτο “Hellblade: Senua’s Sacrifice” ως ένα art house project – διαφημιζόταν ως “ανεξάρτητο AAA” – με κορυφαία οπτική παρουσίαση στον κλάδο. Κέρδισε την πολύτιμη αναγνώριση των κριτικών λόγω της σοβαρότητας με την οποία αντιμετώπιζε τους ανθρώπους με ψυχικές ασθένειες (σπάνιο σε ένα μέσο που συνήθως απορρίπτει τις ψυχικές ασθένειες ως “τρέλα”), και επειδή δημιουργήθηκε από μια ετερόκλητη ομάδα μόλις 20 προγραμματιστών.

Senua's Saga: Hellblade II
Το “Senua’s Saga: Hellblade II” είναι ένα απλό παιχνίδι, αλλά διαθέτει κορυφαία στον κλάδο απεικόνιση χαρακτήρων 3D.

Μετά από 6 χρόνια και με προσωπικό πλέον 80 ατόμων, το “Hellblade II” κυκλοφορεί σήμερα σε πλατφόρμες PC μέσω Steam, Xbox και συνδρομητικά στο Xbox Game Pass για να συνεχίσει την ιστορία της Senua. Το πρώτο παιχνίδι περιέγραφε το γεμάτο τραγωδίες παρελθόν της Senua καθώς μάθαινε να ξεπεράσει την κακοποίηση του πατέρα της για να αποδεχθεί τον θάνατο της μητέρας της, του εραστή της και ολόκληρης της πόλης της.

Δείτε ακόμα: Το Fallout Έρχεται στην Επόμενη Σεζόν του Fortnite στο PS5, PS4

Αυτή τη φορά, ταξιδεύει στην Ισλανδία για να βρει τους αγνοούμενους της και να εκδικηθεί εκείνους που σκότωσαν τους αγαπημένους της. Το “Sacrifice” ήταν ουσιαστικά one-woman show με την πρωτοεμφανιζόμενη Melina Juergens να δίνει μια συναρπαστική, αν και υπερβολική, παράσταση. Το “Saga” εισάγει ένα ευρύτερο καστ χαρακτήρων, και το παιχνίδι ασχολείται κυρίως με τον τρόπο που η Senua διαχειρίζεται την επικοινωνία με άλλους ανθρώπους σε μια νέα χώρα.

Senua's Saga: Hellblade II

Η Ισλανδία, όπως αποδεικνύεται, φαίνεται να στοιχειώνεται από γίγαντες. Το τελευταίο ταξίδι της Senua την έφερε να πολεμήσει θεούς, αλλά το παιχνίδι ξεκαθάρισε ότι δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Αυτή τη φορά, τα υπερφυσικά στοιχεία φαίνεται να είναι μια κοινή πραγματικότητα μεταξύ της Senua και των ιθαγενών της Ισλανδίας. Τα παιχνίδια δεν λένε ποτέ ευθέως ότι η Senua έχει ψύχωση. Χρειάζεστε εξωτερικά μέσα όπως ντοκιμαντέρ και συνεντεύξεις με τους προγραμματιστές για να το μάθετε αυτό. Έτσι, οι ιστορίες επικαλύπτουν τη μυθολογία πάνω στην απεικόνιση της ψυχικής ασθένειας. Αυτό δημιουργεί φοβερά οπτικά, και το “Hellblade II” αποτελεί ισχυρό υποψήφιο για τα πιο εντυπωσιακά καρέ στα βιντεοπαιχνίδια αυτή τη στιγμή. Η ισχυρή λειτουργία φωτογραφίας του βοηθά στη λήψη της ρεαλιστικής και άγριας ομορφιάς αυτού του παιχνιδιού σε κάθε καρέ.

Δείτε επίσης: Νέο Τρέιλερ για το Black Myth: Wukong, Κυκλοφορεί 20 Αυγούστου

Η τεχνολογία απεικόνισης χαρακτήρων του, που υποστηρίζεται από την Unreal Engine, είναι ασυναγώνιστη. Σε πολλά καρέ, τα 3D μοντέλα μοιάζουν μη διακριτά από πραγματικούς ανθρώπους. Τελικά, έχουμε εδώ ένα παιχνίδι που φτάνει τα οπτικά εκείνου του περίφημου demo του “Matrix” που διανεμήθηκε από την Epic Games, δημιουργό της Unreal Engine. Όλη αυτή η οπτική πιστότητα έχει όμως και ένα κόστος. Η συνέχεια είναι κατώτερο παιχνίδι σε σχέση με τον προκάτοχό του. Υπάρχουν λιγότεροι μηχανισμοί μάχης, αφαιρέθηκε το κουμπί για μάχη σώμα με σώμα και οι κατευθυντικές επιθέσεις και δεν αντικαταστάθηκαν με τίποτα. Οι γρίφοι προοπτικής που απαιτούν να ταιριάξετε λεπτομέρειες του παρασκηνίου με ρούνους επιστρέφουν, όμως χωρίς καμία εξέλιξη από το μοντέλο του 2017. Η κλίμακα των γρίφων είναι επίσης μικρότερη, καθώς ο σχεδιασμός των επιπέδων του παιχνιδιού έχει συρρικνωθεί. Το προηγούμενο παιχνίδι είχε μεγαλύτερες περιοχές με κάθετες δομές. Ο σχεδιασμός των επιπέδων σε αυτό το παιχνίδι είναι κυρίως μια ευθεία γραμμή, με μερικές μικρές περιοχές γρίφων για να σπάσει ο ρυθμός.

Senua's Saga: Hellblade II

Το “Senua’s Saga: Hellblade II” αποτελεί μια ισχυρή επίδειξη των οπτικών δυνατοτήτων των video games. Εδώ, η Senua βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν από τους γίγαντες που στοιχειώνουν την Ισλανδία του 9ου αιώνα.

Δείτε ακόμα: Elsewhere Entertainment: Το νέο ‘AAA’ στούντιο της Activision

Παρόλα αυτά, πρόκειται ακόμα για μια εντυπωσιακή και καθηλωτική εμπειρία. Η χρήση binaural ήχου παραμένει πειστική και συναρπαστική, συνδυασμένη με στιγμές γνήσιου κάλλους και τρυφερότητας. Όταν οι άλλοι φέρονται στη Senua με σεβασμό και καλοσύνη, το παιχνίδι τελικά λάμπει με την απαραίτητη ζεστασιά, πριν επιστρέψει στην εξαντλητική απεικόνιση του ψυχρού πόνου. Η Juergens κάνει μια αξέχαστη εμφάνιση, αλλά αυτό είναι το δεύτερο παιχνίδι που γράφει για τη Senua μια μονοδιάστατη ερμηνεία βασανισμού και οργής. “Δεν θα ξεπεράσεις ποτέ το παρελθόν σου“, γρυλίζει η φωνή του πατέρα της. Όσο κι αν προσπαθούν, η Senua και η Ninja Theory, φαίνεται πως δεν μπορούν να ξεφύγουν από ό,τι συνέβη το 2017.

Έτσι, το “Hellblade II” ως εμπειρία gameplay είναι μια οπισθοδρόμηση σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι. Ως ιστορία, είναι αρκετά απορροφητική για να σας κρατήσει μέχρι το τέλος, ειδικά χάρη στον Thórgestr, τον πρώτο σύντροφο της Senua, του οποίου τα κίνητρα είναι καθοριστικά για την τελική σύγκρουση. Η κατάληξη είναι αμφιλεγόμενη και πιθανότατα θα αποτελέσει θέμα συζήτησης. Ορισμένοι θα έλεγαν ότι στέκει απογοητευτική. Στα $50 και με περίπου έξι με οκτώ ώρες συνολικού παιχνιδιού, το “Hellblade II” αξίζει μια ματιά αν σας ενδιαφέρει πώς θα μπορούσαν να είναι τα παιχνίδια στο μέλλον. Φανταστείτε ένα “Elden Ring” με τα ίδια γραφικά και visuals! Απλώς ευχόμαστε να είχε λίγα περισσότερα να πει και να μας έδινε λίγα περισσότερα να κάνουμε.

Πηγή: washingtonpost

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS