ΑρχικήReviewsΤα νέα laptop της HP θα είναι OmniBook, ProBook ή EliteBook

Τα νέα laptop της HP θα είναι OmniBook, ProBook ή EliteBook

HP Omnibook

HP αναβιώνει το brand OmniBook της δεκαετίας του ’90, καταργεί τα Spectre και Dragonfly.

Η HP αναδιαμορφώνει τα καταναλωτικά και επαγγελματικά της υπολογιστικά προϊόντα. Η εταιρεία δεν θα χρησιμοποιεί πλέον ονομασίες όπως Spectre και αντ’ αυτού θα χρησιμοποιεί το όνομα Omni για όλα τα καταναλωτικά της laptop, desktop και all-in-one (AIO). Ομοίως, δεν θα αναφέρεται πλέον στα επαγγελματικά της laptop ως Dragonfly.

Δείτε επίσης: Έρχεται cargo ηλεκτρικό ποδήλατο που φορτίζει με ηλιακή ενέργεια

Η HP ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα κυκλοφορήσει πλέον υπολογιστές με ονόματα σειρών καταναλωτικών PC όπως το Pavilion. Αντίθετα, κάθε καταναλωτικός υπολογιστής από την HP θα ονομάζεται είτε OmniBook για τα laptop, είτε OmniDesk για τα desktop, είτε OmniStudio για τα AIO. Οι υπολογιστές θα έχουν επίσης ένα διακριτικό, που θα κυμαίνεται από 3 έως 5, 7, X ή Ultra για να υποδηλώνει υπολογιστές που είναι entry-level έως προχωρημένοι. Για παράδειγμα, ένα HP OmniBook Ultra θα αντιπροσωπεύει το κορυφαίο καταναλωτικό laptop της HP.

HP Omnibook

«Για παράδειγμα, ένα HP OmniBook 3 θα απευθύνεται σε πελάτες που δίνουν προτεραιότητα στην ψυχαγωγία και την προσωπική χρήση, ενώ το OmniBook X θα σχεδιαστεί για αυτούς με υψηλότερες δημιουργικές και τεχνικές απαιτήσεις», δήλωσε η Stacy Wolff, SVP του σχεδιασμού και της βιωσιμότητας στην HP, μέσω μιας ανακοίνωσης τύπου σήμερα.

Δείτε ακόμα: HP: Μόλις κυκλοφόρησε νέα Chromebooks με τιμές από $299

Η ονομασία Omni είναι μια αναφορά σε έναν από τους πρώτους φορητούς υπολογιστές της HP (ο πρώτος φορητός υπολογιστής της HP ήταν το HP-110 1984), το OmniBook, που έκανε ντεμπούτο το 1993. Το ντεμπούτο σχέδιο, το OmniBook 300, είχε επεξεργαστή Intel 386, οθόνη 9” ιντσών VGA μονοχρωματική και έως 40MB αποθηκευτικό χώρο. Σύμφωνα με το HP Museum, έκανε ντεμπούτο με τιμή εκκίνησης $1,515. Η HP συνέχισε να στοχεύει τα OmniBooks σε επιχειρήσεις μέχρι το τελευταίο μοντέλο, το OmniBook XE3, που κυκλοφόρησε το 2001.

Δείτε επίσης: TCL CSOT: Το πρώτο στον κόσμο 4K 1000Hz panel

Μέχρι στιγμής, η HP έχει ανακοινώσει έναν νέο υπολογιστή Omni, το OmniBook X. Διαθέτει επεξεργαστή 12 πυρήνων Snapdragon X Elite X1E-78-100, μνήμη 16GB ή 32GB MPDDR5x-8448, έως 2TB αποθηκευτικό χώρο και οθόνη IPS 14” ιντσών, 2240×1400.

Snapdragon X Elite

Η HP επισημαίνει τη λατινική μετάφραση του omni, που σημαίνει «όλα» (ή τα πάντα), ως τη λογική πίσω από την ονοματολογία. Το νέο όνομα θα πρέπει να δίνει στους αγοραστές την εμπιστοσύνη ότι οι υπολογιστές θα παρέχουν όλα όσα χρειάζονται. Αν και θα σας συγχωρούσα αν η ονοματολογία σας έκανε να σκέφτεστε να πάτε διακοπές.

Δείτε ακόμα: Η Morgan και η Pininfarina επανερμηνεύουν τη Morgan Barchetta

Η HP καταργεί επίσης ορισμένα από τα ονόματα των επαγγελματικών της σειρών, όπως το Pro. Από εδώ και στο εξής, τα νέα, χαμηλής ισχύος επαγγελματικά laptop θα ονομάζονται ProBooks. Θα υπάρχουν επίσης ProDesktop για desktop και ProStudio για AIO. Αυτοί οι υπολογιστές θα έχουν είτε το διακριτικό 2 για σχέδια entry-level είτε το διακριτικό 4 για αυτά με λίγη περισσότερη ισχύ. Για παράδειγμα, ένα HP ProDesk 2 είναι λιγότερο ισχυρό από ένα HP ProDesk 4. Οτιδήποτε πιο ισχυρό θα θεωρείται είτε EliteBook (laptop), EliteDesk (desktop) είτε EliteStudio (AIO). Για τους υπολογιστές Elite, τα διακριτικά κυμαίνονται από 6 έως 8, X και Ultra. Ένα laptop Dragonfly σήμερα θα εμπίπτει στην κατηγορία Ultra.

Η HP έκανε λιγότερες αλλαγές στη σειρά των επαγγελματικών της προϊόντων επειδή «αναγνώρισε την ανάγκη να διατηρηθεί η αξία του brand και η εξοικείωση με τις τρέχουσες υπο-μάρκες μας», δήλωσε η Wolff, προσθέτοντας ότι η HP «αναγνώρισε ότι η δημιουργία επιπλέον ονομάτων προϊόντων όπως το Dragonfly έκανε αυτά τα προϊόντα να ξεχωρίζουν, αντί να θεωρούνται μέρος ενός ολιστικού χαρτοφυλακίου».

Η HP θα συνεχίσει να πουλά laptop και desktop με το brand Omen για gaming. Ανακοίνωσε επίσης πρόσφατα νέα workstation laptop με το brand ZBook. Η HP θα συνεχίσει επίσης να χρησιμοποιεί προσθήκες όπως το Fold, για συσκευές με αναδιπλούμενη οθόνη, ή το Flip, για συσκευές 2-σε-1.

Δείτε επίσης: Τα Πάντα για το Xperia 1 VI Πριν Ανακοινωθεί Επίσημα από τη Sony

EliteBook Ultra G1q

Το πρώτο laptop που ανακοινώθηκε με τη νέα ονοματολογία επαγγελματικών προϊόντων είναι το EliteBook Ultra G1q, που ξεκινά από $1,700 στις 18 Ιουνίου. Διαθέτει επεξεργαστή Snapdragon X Elite X1E-78-100, μνήμη 16GB LPDDR5x-8400, έως 1TB αποθηκευτικό χώρο και οθόνη IPS 14” ιντσών, 2240×1400.

Η επαναφορά ονομασίας της HP ευθυγραμμίζεται με πρόσφατες προσπάθειες να απλοποιηθούν τα ονόματα των προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων αυτών από την Intel και την AMD, που είχαν μικτά αποτελέσματα. Η επαναφορά ονομασίας της HP δεν είναι ιδιαίτερα πρωτοποριακή, ειδικά δεδομένου ότι επαναχρησιμοποιεί μερικές από τις ιδέες που έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν. Η ανάγκη για τη λέξη «book» να συνδέεται με ένα laptop επίσης φαίνεται παρωχημένη. Αν και τα ονόματα έχουν λογική, ο μέσος αγοραστής μπορεί να μην καταλαβαίνει άμεσα τη διαφορά μεταξύ, για παράδειγμα, ενός OmniDesk και ενός EliteDesk.

Νέο AI marketing

Όπως θα περιμένατε από οποιαδήποτε τεχνολογική επαναφορά ονομασίας, προώθηση marketing ή κυκλοφορία προϊόντος αυτές τις μέρες, η HP ανακοινώνει επίσης ένα νέο έμβλημα που θα εμφανίζεται στους υπολογιστές της, καθώς και σε άλλα προϊόντα ή υπηρεσίες, που ενσωματώνουν σε μεγάλο βαθμό την τεχνητή νοημοσύνη.

Δείτε ακόμα: Apple iPad Air review — Είναι αυτό που «πρέπει» να αποκτήσετε;

Τα δύο laptop που ανακοινώθηκαν σήμερα φέρουν το έμβλημα. Σύμφωνα με τη Wolff, στους υπολογιστές, το έμβλημα σημαίνει ότι τα συστήματα έχουν ενσωματωμένη NPU «με 40+ τρισεκατομμύρια λειτουργίες ανά δευτερόλεπτο». Έχουν επίσης ένα chatbot βασισμένο στο ChatGPT 4, όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπος της HP.

Η ανακοίνωση σημαίνει ότι η HP ενώνεται με αμέτρητες άλλες τεχνολογικές εταιρείες που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το αυξανόμενο ενδιαφέρον για τη Generative AI. Παρά το γεγονός ότι πολλοί χρήστες δεν ασχολούνται σοβαρά με εργασίες AI ή δεν χρειάζονται άμεση πρόσβαση σε chatbot AI, η βιομηχανία τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των προσωπικών υπολογιστών, ψάχνει συνεχώς νέους τρόπους να πείσει τους ανθρώπους ότι η αγαπημένη τους συσκευή ξαφνικά χρειάζεται κάποια εξαναγκασμένη λειτουργία AI.

Πηγή: arstechnica

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS