ΑρχικήinetΑνεβάστε βίντεο υψηλής ανάλυσης στο Instagram και κερδίστε likes!

Ανεβάστε βίντεο υψηλής ανάλυσης στο Instagram και κερδίστε likes!

Ξεκίνησε ως μια κοινωνική πλατφόρμα φωτογραφιών, αλλά πλέον το Instagram έχει εξελιχθεί σε έναν κολοσσό, όπου πάνω από 500 εκατομμύρια ενεργοί χρήστες μοιράζονται τις φωτογραφίες, τα βίντεο και έναν συνδυασμό αυτών, με τη μορφή ιστοριών και IGTV. Τα βίντεο υψηλής ποιότητας μπορούν να έχουν θετικό αντίκτυπο στο κοινό σας και μεταφέρουν το μήνυμα σας με περισσότερη ζωντάνια.

instagram-create-high-resolution-clips

Υπάρχουν πολλές μορφές βίντεο στο Instagram για να μοιραστείτε τις εικαστικές σας δημιουργίες, πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν τα βίντεο ροής, τα βίντεο ιστοριών και το IGTV. Η δημοσιεύση βίντεο είναι παρόμοια με τη μεταφόρτωση εικόνων στη σελίδα σας. Μπορείτε είτε να καταγράψετε βίντεο με την κάμερα σας μέσω του Instagram, είτε να εισάγετε περιεχόμενο από τη βιβλιοθήκη σας.

Δημιουργώντας βίντεο απευθείας μέσα από την πλατφόρμα δεν αποτελεί την βέλτιστη επιλογή καθώς το Instagram δεν σας επιτρέπει να ρυθμίσετε την αναλογία διαστάσεων του, το οποίο θα βρίσκεται σε αναλογία 1: 1 από προεπιλογή. Τα τετράγωνα βίντεο μπορεί να μην είναι τόσο καλή επιλογή όσο τα κλιπ 4: 5 ή 9:16 που γεμίζουν την οθόνη του κινητού και διαθέτουν ευρύτερη γωνία θέασης στο περιεχόμενο τους. Γι ‘αυτό είναι προτιμότερο να εισαγάγετε βίντεο που έχουν ήδη δημιουργηθεί και αποθηκευτεί στο τηλέφωνο σας.

  1. Μορφή βίντεο στο Instagram

Βίντεο ροής: Μορφή MP4 ή MOV με αναλογία 1,91: 1, 1: 1 και 4: 5 ανάλογα με την επιλογή θέασης της εικόνας (τοπίο, τετράγωνο και πορτραίτο αντίστοιχα).

Instagram Story: MP4 ή MOV, ο λόγος διαστάσεων είναι ιδιαίτερα προσαρμόσιμος εάν εισάγετε βίντεο αντί να τα καταγράφετε απευθείας μέσω του Instagram.

Βίντεο IGTV: Υποστηρίζει μόνο MP4, με αναλογία διαστάσεων 9: 16 (ή 16: 9 οριζόντια). Λάβετε υπόψη ότι η προεπισκόπηση του IGTV θα περικόψει το κλιπ σας στο κέντρο με αναλογία διαστάσεων 4: 5. Ο ελάχιστος ρυθμός καρέ είναι 30 FPS και η ανάλυση πρέπει να είναι τουλάχιστον 720 pixels.

  1. Διάρκεια βίντεο στο Instagram

Βίντεο ροής: Μπορεί να διαρκέσει από 3 έως 60 δευτερόλεπτα και το μέγεθος του αρχείου δεν υπερβαίνει τα 4GB.

Instagram Story: το ίδιο με το video ροής, μπορείτε να καταγράψετε μια ιστορία μέσα σε 1 λεπτό, αλλά τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να κρατήσετε την εγγραφή και το Instagram θα ομαδοποιήσει τα κλιπ σας κάτω από μια ιστορία, με ελαφρώς αισθητές μεταβάσεις από το ένα κλιπ στο άλλο .

Βίντεο IGTV: 15 λεπτά (μεταφόρτωση από κινητά) – 60 λεπτά (μεταφόρτωση από τον ιστό από επαληθευμένους χρήστες). Το μέγιστο μέγεθος αρχείου είναι 650 MB για βίντεο μικρότερα των 10 λεπτών και 3,6 GB για αυτά που διαρκούν μέχρι 60 λεπτά.

  1. Προτεινόμενες προδιαγραφές βίντεο στο Instagram

Όπως ήδη βλέπετε από τις παραπάνω πληροφορίες, υπάρχουν πολύ πιο αυστηροί περιορισμοί όσον αφορά το μήκος και το μέγεθος του βίντεο στο Instagram σε σύγκριση με το YouTube ή άλλες πλατφόρμες κοινής χρήσης βίντεο. Αυτό ειναι λογικό, καθώς το Instagram είναι μια πλατφόρμα με επίκεντρο το κινητό, όπου η ταχύτητα έχει σημασία.

Οι χρήστες δεν παρακολουθούν ταινίες ή shows στο Instagram, αλλά σερφάρουν γρήγορα για να εντοπίσουν περιεχόμενο που είναι ελκυστικό σε αυτούς. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το περιεχόμενό σας, βεβαιωθείτε ότι το βίντεο Instagram ανταποκρίνεται στις ακόλουθες προδιαγραφές.

  • Μορφή H.264 για βίντεο και AAC για ήχο.
  • Το μέγιστο πλάτος βίντεο να είναι 1080 pixels.
  • Χρησιμοποιήστε τις λειτουργίες portrait / landscape για να γεμίσετε την οθόνη του κινητού τηλεφώνου των θεατών σας.
  1. Θολά 4K βίντεο στο Instagram; Δείτε εδώ πως να τα φτιάξετε.

Είναι πραγματικά ατυχές να έχετε δημιουργήσει σχολαστικά ένα βίντεο υψηλής ανάλυσης και στην συνέχεια να ανακαλύψετε ότι γίνεται θολό στο Instagram.

instagram-edit

Το 1 λεπτό από ένα βίντεο 4K στα 60 fps είναι περίπου 400MB χρησιμοποιώντας σύγχρονα κινητά τηλέφωνα. Βάσει αυτού, θα έπρεπε να έχετε ένα βίντεο 60 λεπτών υψηλής ανάλυσης. Όμως λόγω του αλγορίθμου συμπίεσης του Instagram, τα 4K βίντεο σας υπόκεινται σε σοβαρή απώλεια ποιότητας.

Ενώ τα iPhone, τα drones και οι κάμερες GoPro είναι ικανά να παράγουν ανάλυση 4K, είναι απογοητευτικό να μην μπορούμε να μοιραζόμαστε περιεχόμενο υψηλής ανάλυσης στο Instagram.

Για να μεταφορτώσετε ένα βίντεο 4K στο Instagram, μπορείτε να καταφύγετε σε εργαλεία επεξεργασίας βίντεο υψηλής ποιότητας που είναι ικανά για μετατροπή και αποκοπή βίντεο, αποφεύγοντας αισθητή απώλεια ποιότητας.

Εδώ είναι τρία εργαλεία που μπορούν να σας βοηθήσουν:

α. VideoProc

Σχεδιασμένο για να διαχειρίζεται βίντεο με δυνατότητες επεξεργασίας, μετατροπής και βελτίωσης με 1 κλικ, το VideoProc είναι ένα από τα καλύτερα εργαλεία για βίντεο στο Instagram.

Με έναν προηγμένο αλγόριθμο συμπίεσης και 370+ έτοιμες για χρήση προεπιλογές για διάφορα βίντεο, οι δημιουργοί περιεχομένου μπορούν να χρησιμοποιήσουν το VideoProc για να συμπιέσουν ή να επεξεργαστούν τα βίντεό τους ώστε να ανταποκριθούν στις απαίτησεις τους, δίχως να υπονομεύσουν την ποιότητα του βίντεο (ειδικά 4K βίντεο).

Βασικά χαρακτηριστικά:

  • Μετατρέψτε τα συνηθισμένα αλλά και πιο σπάνια format βίντεο σε MP4 / MOV ώστε να είναι φιλικά προς το Instagram.
  • Αυτόματος διαχωρισμός βίντεο μεγάλου μήκους σε μίνι κλιπ για δημοσίευση σε stories του IG αλλά και βίντεο καρουζέλ.
  • Συμπιέστε τα μεγάλα βίντεο / 4Κ – 1080p σε μικρότερα μεγέθη αρχείων διατηρώντας παράλληλα υψηλή ποιότητα.

Πως θα μεταφορτώσετε βίντεο μεγάλης διάρκειας στο Instagram με το VideoProc

Τα stories του Instagram και το βίντεο ροής περιορίζονται σε 60 δευτερόλεπτα, αλλά το τέχνασμα εδώ είναι ότι μπορείτε να δημοσιεύσετε καρουσέλ βίντεο ή πολλαπλά κλιπ (έως 10) μέσα σε μια ιστορία για να κάνετε το βίντεο μεγαλύτερο.

Ας υποθέσουμε ότι έχετε ένα βίντεο 7 λεπτών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το VideoProc για να το χωρίσετε αυτόματα σε 7 τμήματα μίνι κλιπ του ενός λεπτού και να το ανεβάσετε στο Instagram story ή στην κύρια ροή σας.

β. Handbrake

Το Handbrake είναι ένας μετατροπέας βίντεο ανοιχτού κώδικα που εκτελείται σε Windows, Mac και Linux. Με απλή διεπαφή και σαφή διάταξη που δεν απαιτεί πολύ χρόνο εκμάθησης για τη μετατροπή βίντεο για το Instagram.

Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να κόψετε μεγάλα βίντεο ώστε να τα χωρέσετε στα χρονικά πλαίσια του Instagram. Μπορεί να κόψει το βίντεο με ακρίβεια βάσει δευτερολέπτων ή frames.

Βασικά χαρακτηριστικά:

  • Γρήγορες προεπιλογές σε 1080p30 για τη μείωση του μεγέθους του αρχείου.
  • Ενεργοποιήστε την κωδικοποίηση διπλής διέλευσης κατά τη μετατροπή βίντεο.
  • Επιλογή για σταθερό ρυθμό καρέ ή μέγιστο ρυθμό καρέ για βίντεο στο Instagram.

γ. Online UniConverter

Δημιούργημα της Wondershare, το Online UniConverter προσφέρει μετατροπή υψηλής ταχύτητας με ένα μόνο drag and drop του βίντεο. Είτε είναι σε WAV, AVI, FLV ή άλλη μορφή, μπορείτε να υπολογίζετε σε αυτό το εργαλείο για να μετατρέψετε το υλικό σας σε MP4 και MOV για το Instagram.

Μέσα στον ίδιο ιστότοπο, μπορείτε να βρείτε τον συμπιεστή και τον επεξεργαστή βίντεο, εάν τα κλιπ σας υπερβαίνουν την απαιτούμενη διάρκεια και μέγεθος.

Βασικά χαρακτηριστικά:

  • Ευέλικτη online εργαλειοθήκη για επεξεργασία βίντεο του Instagram.
  • Υψηλή ταχύτητα μετατροπής έως και 30 φορές ταχύτερη.
  • 30 ημέρες δωρεάν δοκιμή για να απολαύσετε πλήρως όλα τα χαρακτηριστικά.
  1. Πώς να δημοσιεύσετε ένα βίντεο YouTube στο Instagram

Η δημιουργία ενός βίντεο είναι μια χρονοβόρα διαδικασία. Αν έχετε ήδη υλικό στο YouTube που αρέσει τους θεατές σας, γιατί να μην επωφεληθείτε από αυτό το περιεχόμενο;

Μπορείτε να δημιουργήσετε γρήγορα υλικό από τα βίντεο του YouTube, κάνωντας περικοπή σε μικρά κλιπ, ενώνοντας τμήματα βίντεο ή με την προσθήκη κινούμενου κειμένου και άλλων χαρακτηριστικών που προσφέρει το Instagram.

Βήμα 1: Δοκιμάστε ένα από τα παραπάνω συνιστώμενα εργαλεία για να επεξεργαστείτε τα βίντεο του YouTube.

Βήμα 2: Με την χρήση του Airdrop ή του Google Drive μοιραστείτε και αποθηκεύστε το υλικό σας στο τηλέφωνο σας.

Βήμα 3: Εισάγετε βίντεο από τη βιβλιοθήκη σας για να το δημοσιεύσετε ως βίντεο ροής ή ως story στο Instagram.

Η χρήση του περιεχομένου που έχετε ήδη δημιουργήσει είναι ένας φανταστικός τρόπος για να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας και να κερδίσετε χρήματα από τους θεατές σας. Εάν είστε πιστοποιημένος χρήστης, μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε τη λειτουργία “swipe up” για να κατευθύνετε τους θεατές στο YouTube κανάλι σας ή στον ιστότοπο σας.

  1. Τελευταίες συμβουλές

Τώρα που γνωρίζετε πώς μπορείτε να ανεβάζετε μεγάλα βίντεο στο Instagram σε υψηλή ποιότητα, μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε μοντέρνα hashtags που σχετίζονται με το περιεχόμενό σας.

Για παράδειγμα αν το πάθος σας είναι ο καφές, αντί να χρησιμοποιήσετε #picoftheday, δοκιμάστε #latteartvideo #latteartthrowdown ή #coffeeroaster ώστε να προωθήσετε το βίντεο σας σε ανθρώπους που ψάχνουν το συγκεκριμένο περιεχόμενο. Αν χρησιμοποιείτε Instagram stories, μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε τα αυτοκόλλητα δημοσκόπησης και ερωτήσεων ώστε να κάνετε τις ιστορίες σας διαδραστικές για το κοινό σας.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS